De vakantietips van Raf Van Brussel
Nieuws

De vakantietips van Raf Van Brussel

Vanochtend zijn Kürt Rogiers en ik weer begonnen met onze ochtendshow op Joe. Anke komt terug van bevallingsverlof op 2 september. En onze collega’s van de avondspits, Raf en Rani, die zijn weer van de partij vanaf volgende week maandag.

Ik weet trouwens hoe de vakantie van Raf er uitzag, waar hij is geweest is, en wat zijn ultieme vakantietips zijn, ook culinair, want hij is op deze maandagochtend te gast in onze zomerrubriek.

De vakantietips van Raf Van Brussel

Wat was je beste reisbestemming ooit Raf?

Dat moet (al heb ik toch een beetje getwijfeld) toch de Cycladen geweest zijn. In 1989 ging ik met 2 vrienden & de rugzak het vliegtuig op voor drie weken Griekse eilanden. We hadden weinig op de planning, wilden de dag nemen zoals hij komt. We hebben het langst vertoefd op Mykonos.
De twijfel van daarnet zat hem echter in mijn huwelijksaanzoek in het restaurant van het Coconut Hotel in Gambia. Privé tafeltje op een eilandje in het zwembad… En dan op de knie gegaan…Op romantisch vlak mijn andere optie.

Wat moet eten op vakantie zijn voor jou?

Dat moet vooral gezellig, puur en ‘echt’ zijn. Bovenop lekker. Maar dat weet je nooit op voorhand…oh ja, ik voeg er nog graag ‘vers’ aan toe.

Wat was je beste maaltijd ooit op reis?

Ook hier heb ik weer wat twijfels… De ‘spaghetti with schrimps’ in het Coconut Hotel in Gambia was fingerlicking puur, vers en lekker. Maar ons verblijf op Mykonos in ‘89, waarvan daarnet sprake, doet me weer watertanden. Als student, zonder al te groot budget, ging ik vaak naar de markt aan de haven. Daar was één kraampje waar je souvlaki met tzatziki kon kopen voor een belachelijke prijs. Maar zo lekker. Nooit meer zo’n lekkere souvlaki gegeten, en ik kan me dat moment van ‘genieten’ zo terug voor de geest halen.

Hoe zag je vakantie er dit jaar uit?

We gingen begin augustus naar Chalais in Frankrijk. Ten noordoosten van Bordeaux. Beetje thuiskomen daar, zoals het Barcelona voor jou (al huren wij dit huisje). En ja, die reis ik ook weeral voorbij, as we speak.

Gerelateerde nieuwsberichten

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer