De vakantietips van Raf Van Brussel
Nieuws

De vakantietips van Raf Van Brussel

Vanochtend zijn Kürt Rogiers en ik weer begonnen met onze ochtendshow op Joe. Anke komt terug van bevallingsverlof op 2 september. En onze collega’s van de avondspits, Raf en Rani, die zijn weer van de partij vanaf volgende week maandag.

Ik weet trouwens hoe de vakantie van Raf er uitzag, waar hij is geweest is, en wat zijn ultieme vakantietips zijn, ook culinair, want hij is op deze maandagochtend te gast in onze zomerrubriek.

De vakantietips van Raf Van Brussel

Wat was je beste reisbestemming ooit Raf?

Dat moet (al heb ik toch een beetje getwijfeld) toch de Cycladen geweest zijn. In 1989 ging ik met 2 vrienden & de rugzak het vliegtuig op voor drie weken Griekse eilanden. We hadden weinig op de planning, wilden de dag nemen zoals hij komt. We hebben het langst vertoefd op Mykonos.
De twijfel van daarnet zat hem echter in mijn huwelijksaanzoek in het restaurant van het Coconut Hotel in Gambia. Privé tafeltje op een eilandje in het zwembad… En dan op de knie gegaan…Op romantisch vlak mijn andere optie.

Wat moet eten op vakantie zijn voor jou?

Dat moet vooral gezellig, puur en ‘echt’ zijn. Bovenop lekker. Maar dat weet je nooit op voorhand…oh ja, ik voeg er nog graag ‘vers’ aan toe.

Wat was je beste maaltijd ooit op reis?

Ook hier heb ik weer wat twijfels… De ‘spaghetti with schrimps’ in het Coconut Hotel in Gambia was fingerlicking puur, vers en lekker. Maar ons verblijf op Mykonos in ‘89, waarvan daarnet sprake, doet me weer watertanden. Als student, zonder al te groot budget, ging ik vaak naar de markt aan de haven. Daar was één kraampje waar je souvlaki met tzatziki kon kopen voor een belachelijke prijs. Maar zo lekker. Nooit meer zo’n lekkere souvlaki gegeten, en ik kan me dat moment van ‘genieten’ zo terug voor de geest halen.

Hoe zag je vakantie er dit jaar uit?

We gingen begin augustus naar Chalais in Frankrijk. Ten noordoosten van Bordeaux. Beetje thuiskomen daar, zoals het Barcelona voor jou (al huren wij dit huisje). En ja, die reis ik ook weeral voorbij, as we speak.

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer