De vakantietips van Raf Van Brussel
Nieuws

De vakantietips van Raf Van Brussel

Vanochtend zijn Kürt Rogiers en ik weer begonnen met onze ochtendshow op Joe. Anke komt terug van bevallingsverlof op 2 september. En onze collega’s van de avondspits, Raf en Rani, die zijn weer van de partij vanaf volgende week maandag.

Ik weet trouwens hoe de vakantie van Raf er uitzag, waar hij is geweest is, en wat zijn ultieme vakantietips zijn, ook culinair, want hij is op deze maandagochtend te gast in onze zomerrubriek.

De vakantietips van Raf Van Brussel

Wat was je beste reisbestemming ooit Raf?

Dat moet (al heb ik toch een beetje getwijfeld) toch de Cycladen geweest zijn. In 1989 ging ik met 2 vrienden & de rugzak het vliegtuig op voor drie weken Griekse eilanden. We hadden weinig op de planning, wilden de dag nemen zoals hij komt. We hebben het langst vertoefd op Mykonos.
De twijfel van daarnet zat hem echter in mijn huwelijksaanzoek in het restaurant van het Coconut Hotel in Gambia. Privé tafeltje op een eilandje in het zwembad… En dan op de knie gegaan…Op romantisch vlak mijn andere optie.

Wat moet eten op vakantie zijn voor jou?

Dat moet vooral gezellig, puur en ‘echt’ zijn. Bovenop lekker. Maar dat weet je nooit op voorhand…oh ja, ik voeg er nog graag ‘vers’ aan toe.

Wat was je beste maaltijd ooit op reis?

Ook hier heb ik weer wat twijfels… De ‘spaghetti with schrimps’ in het Coconut Hotel in Gambia was fingerlicking puur, vers en lekker. Maar ons verblijf op Mykonos in ‘89, waarvan daarnet sprake, doet me weer watertanden. Als student, zonder al te groot budget, ging ik vaak naar de markt aan de haven. Daar was één kraampje waar je souvlaki met tzatziki kon kopen voor een belachelijke prijs. Maar zo lekker. Nooit meer zo’n lekkere souvlaki gegeten, en ik kan me dat moment van ‘genieten’ zo terug voor de geest halen.

Hoe zag je vakantie er dit jaar uit?

We gingen begin augustus naar Chalais in Frankrijk. Ten noordoosten van Bordeaux. Beetje thuiskomen daar, zoals het Barcelona voor jou (al huren wij dit huisje). En ja, die reis ik ook weeral voorbij, as we speak.

Gerelateerde nieuwsberichten

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer

Zin in iets lichts, feestelijks en boordevol smaak? 7x recepten met garnalen

Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer

Wat is moscato wijn en is het echt lekker of niet?

Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer

Zo maak je de perfecte geroosterde lamsbout in de oven

Ik was vorig jaar bij vrienden in het Zuiden van Frankrijk en ik zou bij hen koken met de ingrediënten die ze in huis hadden. De frigo zat vol met lekkers: onder andere een prachtige lamsbout … Lees meer