De vakantietips van Raf Van Brussel

Vanochtend zijn Kürt Rogiers en ik weer begonnen met onze ochtendshow op Joe. Anke komt terug van bevallingsverlof op 2 september. En onze collega’s van de avondspits, Raf en Rani, die zijn weer van de partij vanaf volgende week maandag.

Ik weet trouwens hoe de vakantie van Raf er uitzag, waar hij is geweest is, en wat zijn ultieme vakantietips zijn, ook culinair, want hij is op deze maandagochtend te gast in onze zomerrubriek.

Wat was je beste reisbestemming ooit Raf?

Dat moet (al heb ik toch een beetje getwijfeld) toch de Cycladen geweest zijn. In 1989 ging ik met 2 vrienden & de rugzak het vliegtuig op voor drie weken Griekse eilanden. We hadden weinig op de planning, wilden de dag nemen zoals hij komt. We hebben het langst vertoefd op Mykonos.
De twijfel van daarnet zat hem echter in mijn huwelijksaanzoek in het restaurant van het Coconut Hotel in Gambia. Privé tafeltje op een eilandje in het zwembad… En dan op de knie gegaan…Op romantisch vlak mijn andere optie.

Wat moet eten op vakantie zijn voor jou?

Dat moet vooral gezellig, puur en ‘echt’ zijn. Bovenop lekker. Maar dat weet je nooit op voorhand…oh ja, ik voeg er nog graag ‘vers’ aan toe.

Wat was je beste maaltijd ooit op reis?

Ook hier heb ik weer wat twijfels… De ‘spaghetti with schrimps’ in het Coconut Hotel in Gambia was fingerlicking puur, vers en lekker. Maar ons verblijf op Mykonos in ‘89, waarvan daarnet sprake, doet me weer watertanden. Als student, zonder al te groot budget, ging ik vaak naar de markt aan de haven. Daar was één kraampje waar je souvlaki met tzatziki kon kopen voor een belachelijke prijs. Maar zo lekker. Nooit meer zo’n lekkere souvlaki gegeten, en ik kan me dat moment van ‘genieten’ zo terug voor de geest halen.

Hoe zag je vakantie er dit jaar uit?

We gingen begin augustus naar Chalais in Frankrijk. Ten noordoosten van Bordeaux. Beetje thuiskomen daar, zoals het Barcelona voor jou (al huren wij dit huisje). En ja, die reis ik ook weeral voorbij, as we speak.