De verkoper in mijn wijnwinkel schrok keihard toen hij me plots terug zag
Nieuws

De verkoper in mijn wijnwinkel schrok keihard toen hij me plots terug zag

Wel een grappig momentje beleefd gisteren hier in Barcelona. Ik zat zo’n beetje door m’n voorraad rode wijn heen, en de witte was ook bijna op, en ik dacht: ik ga vlug even naar onze favoriete wijnwinkel, op de hoek van Carrer de Casanova en Carrer de Corsega, hier vlak om de hoek. Al sinds we een flat hebben in Barcelona, in 2013, haal ik altijd onze wijntjes daar. Nu was het uiteraard al sinds de krokusvakantie in februari geleden dat ik nog eens een voorraadje wijn was gaan halen, want ja, we waren hier niet…

Dus ik nam mijn karretje mee (dat is zo’n grote zak met wieltjes, het ziet er misschien heel erg bomma uit, maar het is wel superhandig) en ik ging op wijnjacht. Met mijn mondmaskertje op natuurlijk, want dat is hier verplicht in Spanje. Toen ik de winkel binnenkwam had de eigenaar niet meteen door dat ik het was, ook al ben ik al zo lang een trouwe klant. Maar ja, zo’n mondmasker helpt wel om half anoniem een winkel binnen te komen (of om een overval te plegen, wat ik uiteraard niet van plan was.)

Maar plots herkende hij mij. Hij schrok gewoon keihard. En hij slaakte een soort van vreugdekreet uit. Iets dat klonk als hoera, gemengd met heel veel verwondering. En toen legde hij me uit hoe blij hij wel was om me terug te zien. Niet dat ik zo’n ongelofelijk grote drinker ben dat z’n hele businessmodel nu door onze afwezigheid helemaal in in elkaar was gestuikt, dat niet. Hij had tijdens de qurantaine zelfs bijzonder veel Vermouth verkocht (ook hier zijn er mensen die de ellende weg gedronken hebben…) Maar ik was gewoon de allereerste “buitenlandse klant” die hij in z’n winkel zag in bijna een half jaar. Mijn intrede was dus gewoon heel erg symbolisch…

Ik had het zelf natuurlijk ook al gemerkt: er zijn nauwelijks of geen toeristen in de stad. Musea zijn dicht, de horeca draait maar op 40 procent, ook op het strand is het opvallend kalm. Mij nu terugzien was dus een beetje symbolisch voor de eigenaar van de wijnwinkel, en hij hoopte dat ik bij wijze van spreken de eerste zwaluw ben die de lente maakt, enfin, de eerste Vlaamse gaai die de zomer inluidt. Zoiets. Ik heb in elk geval een flesje extra gekocht, om hem een hart onder de riem te steken. En om op mijn eentje te klinken op m’n terugkomst…

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer