De verkoper in mijn wijnwinkel schrok keihard toen hij me plots terug zag
Nieuws

De verkoper in mijn wijnwinkel schrok keihard toen hij me plots terug zag

Wel een grappig momentje beleefd gisteren hier in Barcelona. Ik zat zo’n beetje door m’n voorraad rode wijn heen, en de witte was ook bijna op, en ik dacht: ik ga vlug even naar onze favoriete wijnwinkel, op de hoek van Carrer de Casanova en Carrer de Corsega, hier vlak om de hoek. Al sinds we een flat hebben in Barcelona, in 2013, haal ik altijd onze wijntjes daar. Nu was het uiteraard al sinds de krokusvakantie in februari geleden dat ik nog eens een voorraadje wijn was gaan halen, want ja, we waren hier niet…

Dus ik nam mijn karretje mee (dat is zo’n grote zak met wieltjes, het ziet er misschien heel erg bomma uit, maar het is wel superhandig) en ik ging op wijnjacht. Met mijn mondmaskertje op natuurlijk, want dat is hier verplicht in Spanje. Toen ik de winkel binnenkwam had de eigenaar niet meteen door dat ik het was, ook al ben ik al zo lang een trouwe klant. Maar ja, zo’n mondmasker helpt wel om half anoniem een winkel binnen te komen (of om een overval te plegen, wat ik uiteraard niet van plan was.)

Maar plots herkende hij mij. Hij schrok gewoon keihard. En hij slaakte een soort van vreugdekreet uit. Iets dat klonk als hoera, gemengd met heel veel verwondering. En toen legde hij me uit hoe blij hij wel was om me terug te zien. Niet dat ik zo’n ongelofelijk grote drinker ben dat z’n hele businessmodel nu door onze afwezigheid helemaal in in elkaar was gestuikt, dat niet. Hij had tijdens de qurantaine zelfs bijzonder veel Vermouth verkocht (ook hier zijn er mensen die de ellende weg gedronken hebben…) Maar ik was gewoon de allereerste “buitenlandse klant” die hij in z’n winkel zag in bijna een half jaar. Mijn intrede was dus gewoon heel erg symbolisch…

Ik had het zelf natuurlijk ook al gemerkt: er zijn nauwelijks of geen toeristen in de stad. Musea zijn dicht, de horeca draait maar op 40 procent, ook op het strand is het opvallend kalm. Mij nu terugzien was dus een beetje symbolisch voor de eigenaar van de wijnwinkel, en hij hoopte dat ik bij wijze van spreken de eerste zwaluw ben die de lente maakt, enfin, de eerste Vlaamse gaai die de zomer inluidt. Zoiets. Ik heb in elk geval een flesje extra gekocht, om hem een hart onder de riem te steken. En om op mijn eentje te klinken op m’n terugkomst…

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer