De Wever en Van Grieken doen bierverkoop boosten

Het was een ongelukkige uitspraak van Bart De Wever, zo zei hij nadien. In één van de laatste debatten voor de verkiezingen noemde hij de voorzitter van Vlaams Belang, Tom Van Grieken een “Paljas”. Terwijl Van Grieken al bij behoorlijk zijn cool bewaarde, heeft deze uitspraak misschien wel een paar twijfelende kiezers in de armen van zijn partij gedreven. Paljas betekent in West-Vlaanderen “vrolijk ventje” of “levensgenieter” maar in het Antwerpse is het meer zoiets als “smeerlap”.

Een kleine week later zijn de plooien wel plat gestreken. “Tijdens verkiezingen worden wel eens ongelukkige uitspraken gedaan. Maar nu gaan we het bord afvegen,” aldus de voorzitter van de uiterst rechtse partij. Hij wil te graag mee regeren, en voor het eerst wordt hij overal gehoord, door alle media, door De Wever, en hij mocht zelfs op de koffie bij onze koning.

Opvallend, toen hij bij De Wever op bezoek ging had hij een flesje Paljas-bier mee genomen als cadeautje. Maar De Wever zelf had net dezelfde mop in gedachten want had voor hem hetzelfde cadeau voorzien: zes flesjes “Paljas.”

Paljas is een Belgisch bier dat op de markt kwam in 2013, en wordt gebrouwen door de Brugse brouwerij Henricus. Het bestaat in verschillende variëteiten: Paljas blond, Paljas bruin, Paljas ipa, Paljas saison en Paljas rosé.

Paljas is verkrijgbaar in meer dan 1000 horeca zaken alsook bij de betere drankcenters en wordt verdeeld via het netwerk van “PRIK & TIK” en “DISTRICO”, maar in West-Vlaanderen kun je het ook vinden in de meeste Delhaizes, Carrefours en Colruyts.

Als je het er nog kunt vinden. Want de vraag naar het speciale bier zou serieus toegenomen zijn. Iedereen wil het blijkbaar ontdekken en er zouden nogal wat nieuwe bestellingen binnenkomen. In Het Nieuwsblad van gisteren zegt Jürgen Vandewalle, de sales export-manager van brouwerij Henricus dat Bart De Wever zijn beste sponsor is.

Kijk, producten van eigen bodem steunen, ook al is het onbedoeld, dat zullen De Wever en Van Grieken wel niet erg vinden. Ook al drinkt De Wever naar verluidt zelf sinds hij zo fantastisch is afgevallen, geen druppel alcohol meer. Ikzelf zou dat Paljas-biertje nu wel eens willen ontdekken…