Het is een beetje een zot maar wel geen goedkoop trucje, dat zeker niet. Want je moet echt wel een eindje reizen. En ik weet ook niet zeker of het nu alweer de meest veilige reisbestemming is. Maar als je favoriete restaurantje hier om de hoek volgeboekt zit, kun je het altijd eens wagen bij restaurant Bawabat Dimashk in Damascus, de hoofdstad van Syrië. Volgens het Guinness Book of Records is dit wel degelijk het allergrootste restaurant ter wereld, want het biedt plaats aan maar liefst 6.014 mensen. Als daar geen tafeltje vrij voor je is, dan heb je echt vette pech.
Bawabet Dimashq heeft een eetzaal van 54.000 vierkante meter; vergelijk dat met ongeveer 10 voetbalvelden. De oppervlakte van de keuken bedraagt dan weer 2.500 vierkante meterTijdens drukke momenten heeft het restaurant maar liefst 1.800 personeelsleden in dienst. In de keuken zijn verschillende productielijnen, een kok kan in één minuut 25-30 porties gerechten, zoals bv hummus, bereiden. In het restaurant zijn er watervallen, fonteinen en replica’s van archeologische ruïnes van Syrië.
Er zijn zes secties, met verschillende culinaire thema’s rondde de Indische, Chinese, Arabische, Iraanse, Midden-Oosterse en Syrische keuken. Het restaurant kreeg op 29 mei 2008 de titel als het grootste restaurant ter wereld door het Guinness World Records, een positie die het overnam van een restaurant in Bangkok. Tijdens de burgeroorlog is Bawabat Dimashk wel gesloten geweest, maar sinds 2018 zou het grootste restaurant van de wereld weer open zijn.
Als je perfecte culinaire avondje bestaat uit intiem tafelen met z’n tweetjes in een gezellig restaurantje, zonder al te veel pottenkijkers, dan is dit absoluut niet de ideale plek voor jou. Maar als je een unieke ervaring wil beleven, en het restaurant ook bekijkt als een must see bestemming, dan is dit misschien wel een aanrader. Vooral omdat het geen tourist trap blijkt te zijn, maar een plek waar de locals ook graag gaan eten.
Nu ik al een paar maanden gezond probeer te eten, is een van de favoriete tradities bij ons thuis: soep eten ’s middags. En daarom een ferme shout out en dankjewel naar mijn mama Anny, die heel vaak soep voor ons maakt … Lees meer
Ice Cream for Breakfast Day is een leuke, niet-officiële feestdag die elk jaar op de eerste zaterdag van februari wordt gevierd. Het werd in 1966 bedacht door Marian O’Rourke uit New York, die haar kinderen wilde aanmoedigen om af en toe van het leven te genieten … Lees meer
Dim sum maken is zoooo makkelijk. Maar het is, net als kroketten, een ideaal gerecht om mee te experimenteren en variëren. Ik heb enkele super simpele recepten op Would Be Chef staan … Lees meer
Spruiten worden “Brussels sprouts” genoemd omdat ze oorspronkelijk uit België komen, en specifiek rond de stad Brussel werden verbouwd. De naam “Brussels” verwijst dus naar de locatie van de teelt, en “sprouts” betekent ‘scheuten’ of ‘kiemen’ … Lees meer
Sapjes zijn lekker en behoorlijk gezond, maar bevatten, zelfs als ze versgeperst zijn vaak behoorlijk veel suikers. Niet zolang geleden heb ik je hier op de blog daarom aangeraden om af en toe wat groenten in je versgeperste sapje of smoothie te verwerken … Lees meer
Taco’s komen oorspronkelijk uit Mexico. Ze zijn een traditioneel gerecht uit de Mexicaanse keuken, waar ze werden gemaakt van maïstortilla’s gevuld met vlees, vis, groenten of andere ingrediënten … Lees meer
Opgelet! Dit is geen artikel voor gevoelige zieltjes, zoals ikzelf. Een beetje spicy mag van mij, maar ik hou het toch liefst mild. Maar er zijn mensen die kicken op extreem hete sauzen … Lees meer
Een abrikoos is kleiner, heeft een gladde, eetbare schil en een korreliger, zoet-zurige smaak, terwijl een perzik meestal wat groter is, een vachtige schil heeft die meestal niet gegeten wordt, sappiger en zoeter is, en een zachter vlees heeft … Lees meer