Deel deze noodkreet van Walter en z’n collega’s

Dit is een foodblog. Die staat vol recepten. Over hoe je lekker koken kunt. Welke ingrediënten je in huis moet halen. Tips over hoe je maaltijden nog lekkerder kunt maken. En gezelliger.

Vandaag wil ik deze blog gebruiken om een oproep van Walter te delen. Walter mailde me net, en ik vind het belangrijk dat jullie zijn noodkreet lezen.

Walter wil namelijk ’s avonds ook eten. Iets koken voor zijn familie. Even samen zitten na een waanzinnige dag. Maar Walter vindt ’s avonds na zijn zware dagtaak jammer genoeg bijna geen eten meer in de geplunderde winkelrekken.

Wees geen egoïst. Heb respect voor Walter en zijn tienduizenden collega’s, wat zij doen voor dit land is waanzinnig. Hamster niet. Je hoeft geen kelder vol etenswaren te proppen.

Beste overheid, zorg dat alle mensen in de zorg na hun zware dagtaak rustig hun inkopen kunnen doen, en ’s avonds een gezonde maaltijd voor zichzelf en de familie kunnen bereiden. Alstublief.

Dit is de mail die Walter mij stuurde

 

Weet je wat ik ONTZETTEND ERG VIND…

Ik werk als verantwoordelijke in de gezondheidszorg en het is mooi dat iedereen onze mensen willen steunen in liederen en handengeklap…dat doet enorme deugd!

Maar het is tegelijk een enorme kaakslag voor alle mensen die werken in de zorg. ..ziekenhuis, WZC en mensen met een beperking dat velen van diezelfde mensen als mieren (sorry voor het woordgebruik) gaan krioelen op een parking van een warenhuis zoekend naar een karretje om daarna alles (als mieren) al het eten en verzorging gaan inkopen van alle zorgmedewerkers die juist 24/24 instaan voor hen en hun familie.

Ik pleit dan ook dat elk warenhuis het laatste uur voor hun sluitingstijd enkel toelating verleent aan mensen uit de zorg en dit wordt bekrachtigd door de overheid!

Dit is niet alleen een ‘symbolisch’ steunend signaal voor hen met liederen en handengeklap maar vooral een direct signaal dat zij na hun zware werktaak elke dag ook met gerust gemoed hun inkopen kunnen doen.

En ja sorry dat ik het zeg, dat geeft hen meer moed en motivatie dan elk liedje of handgeklap… er ook even kunnen zijn voor hun gezin!

Beste Sven kan je deze boodschap over gans Vlaanderen doorsturen maar ook contact opnemen met de overheden die dit vanaf morgen of volgende dagen kunnen waarmaken…het laatste uur voor sluitingstijd in elk warenhuis enkel voor mensen uit de zorgsector… ziekenhuizen, WZC en instellingen met mensen met een beperking.

Elke instelling kan een attest afgeven aan de medewerkers die moeten blijven instaan voor de zorg als bewijs!