Dit is een foodblog. Die staat vol recepten. Over hoe je lekker koken kunt. Welke ingrediënten je in huis moet halen. Tips over hoe je maaltijden nog lekkerder kunt maken. En gezelliger.
Vandaag wil ik deze blog gebruiken om een oproep van Walter te delen. Walter mailde me net, en ik vind het belangrijk dat jullie zijn noodkreet lezen.
Walter wil namelijk ’s avonds ook eten. Iets koken voor zijn familie. Even samen zitten na een waanzinnige dag. Maar Walter vindt ’s avonds na zijn zware dagtaak jammer genoeg bijna geen eten meer in de geplunderde winkelrekken.
Wees geen egoïst. Heb respect voor Walter en zijn tienduizenden collega’s, wat zij doen voor dit land is waanzinnig. Hamster niet. Je hoeft geen kelder vol etenswaren te proppen.
Beste overheid, zorg dat alle mensen in de zorg na hun zware dagtaak rustig hun inkopen kunnen doen, en ’s avonds een gezonde maaltijd voor zichzelf en de familie kunnen bereiden. Alstublief.
Dit is de mail die Walter mij stuurde
Weet je wat ik ONTZETTEND ERG VIND…
Ik werk als verantwoordelijke in de gezondheidszorg en het is mooi dat iedereen onze mensen willen steunen in liederen en handengeklap…dat doet enorme deugd!
Maar het is tegelijk een enorme kaakslag voor alle mensen die werken in de zorg. ..ziekenhuis, WZC en mensen met een beperking dat velen van diezelfde mensen als mieren (sorry voor het woordgebruik) gaan krioelen op een parking van een warenhuis zoekend naar een karretje om daarna alles (als mieren) al het eten en verzorging gaan inkopen van alle zorgmedewerkers die juist 24/24 instaan voor hen en hun familie.
Ik pleit dan ook dat elk warenhuis het laatste uur voor hun sluitingstijd enkel toelating verleent aan mensen uit de zorg en dit wordt bekrachtigd door de overheid!
Dit is niet alleen een ‘symbolisch’ steunend signaal voor hen met liederen en handengeklap maar vooral een direct signaal dat zij na hun zware werktaak elke dag ook met gerust gemoed hun inkopen kunnen doen.
En ja sorry dat ik het zeg, dat geeft hen meer moed en motivatie dan elk liedje of handgeklap… er ook even kunnen zijn voor hun gezin!
Beste Sven kan je deze boodschap over gans Vlaanderen doorsturen maar ook contact opnemen met de overheden die dit vanaf morgen of volgende dagen kunnen waarmaken…het laatste uur voor sluitingstijd in elk warenhuis enkel voor mensen uit de zorgsector… ziekenhuizen, WZC en instellingen met mensen met een beperking.
Elke instelling kan een attest afgeven aan de medewerkers die moeten blijven instaan voor de zorg als bewijs!
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer