Deze 10 dingen wil ik zeker doen na corona!
Nieuws

Deze 10 dingen wil ik zeker doen na corona!

Dit artikel werd geplaatst eind mei 2020. Bijna een jaar geleden. Intussen hebben we wel een vaccin, maar voor de rest is er nog bitter weinig veranderd de voorbije 11 maanden. We presenteren weer vanuit VIlvoorde, dat wel, en ik heb mijn ouders in de tuin al eens op bezoek gehad. Maar veel van de andere dingen waar ik een jaar geleden op hoopte zijn nog steeds niet mogelijk.

Confronterend.

Maar de wensen blijven wel hetzelfde. Toch?

Beetje bij beetje versoepelen de maatregelen. Steeds meer mensen en sectoren mogen steeds meer doen en organiseren, in de hoop dat iedereen zich wel aan de anderhalve meter regel blijft houden, de handen wast, mondmaskertjes blijft dragen en z’n gezond verstand blijft gebruiken.

Het is fijn voor de mensen dat het gewone leven weer meer en meer mogelijk wordt. Maar die ellendige corona is natuurlijk wel nog in het land. En daarom blijf ik hopen op een vaccin of een goed geneesmiddel, en zeer hard uitkijken naar de periode dat alles weer echt normaal wordt. Sommige dingen zullen eerder alweer kunnen, maar deze tien dingen wil ik na de corona absoluut doen, zonder regeltjes dan, en zonder zorgen.

1. MIJN MAMA EN PAPA EENS GOED VASTPAKKEN

Ik mis mijn ouders enorm. Ik heb ze al één keer in het echt gezien de afgelopen maanden. Toen ben ik een cadeautje op hun oprit gaan zetten, en vanop 4 meter afstand hebben we buiten een kwartiertje staan babbelen. Zij in hun voordeur, ik vanachter mijn auto op hun oprit. Ik snak er echt naar om ze weer eens een kus te geven, en hen niet enkel te zeggen maar hen ook te laten voelen dat ik ze graag zie. Dat geldt trouwens ook voor de rest van de familie. Ik mis ze allemaal zo hard.

2. SPELEN MET MIJN NEEFJES EN NICHTJES

Ik wil ze alle vijf op bezoek, mijn neefjes en nichtjes. Ik wil leuke dingen met hen doen. En ik moet daar eigenlijk eens iets over bekennen. Door het drukke leven dat wij hebben, en door de afstand waarop ze woonden deden we de afgelopen jaren soms te weinig met de neefjes en nichtjes. Maar door corona hebben we wel beseft dat we ze echt meer moeten zien. Deze zomer verhuizen we naar Lochristi, en daar hebben we een mooie grote tuin waar het leuk spelen zal zijn. Ik hoop dat ze tegen dan al mogen komen logeren.

3. RADIO MAKEN VANUIT VILVOORDE

Omwille van de veiligheid presenteren we van thuis uit, nu al enkele maanden. En voor de zekerheid gaan we dat blijven doen tot aan de zomer. Tot dan presenteren we ook een uur langer op Joe, elke dag van zes tot tien, en sluiten we af met een medley vol energieke muziek, het “kwartier plezier” om kwart voor tien. En dat is makkelijker voor te bereiden thuis. Maar ik kijk er naar uit om in augustus op een veilige manier weer samen vanuit één studio radio te maken met Anke. Dat blijft toch het leukste.

4. EENS GOED OP RESTAURANT GAAN

Ik heb heel veel en lekker gekookt de voorbije maanden, en ook geregeld lekkers thuis laten leveren of zelf afgehaald. Maar ik snak ernaar om weer eens gewoon op restaurant te gaan. Bij Trattoria 2000, de gezellige Italiaan hier om de hoek. Maar bijvoorbeeld ook in Het Gebaar van Roger van Damme, het Hof Van Cleve in Kruisem bij Peter Goossens, en zovele andere restaurants. Hopelijk gaat de horeca op een slimme manier snel weer open, maar ik zal me er wellicht pas na corona weer onbezorgd thuisvoelen.

5. EEN WEEKENDJE NAAR BARCELONA VLIEGEN

Ja ik mis Barcelona. Ons flatje. De stad. Onze vrienden. Maar zo lang het niet echt veilig voelt ga ik er niet zo snel en ook niet zo vaak meer heen vliegen, denk ik. Misschien gaan we wel eens rijden deze zomer om wat spullen op te halen. Maar geef toe: een vakantiestad vol mondmaskertjes en social distancing vind ik niet zo ontzettend gezellig. Toch maar even afwachten wanneer we daar weer normaal naartoe kunnen reizen en ons ter plekke ook echt op vakantie kunnen voelen.

6. DJ-SETS DRAAIEN

Ik heb in de voorbije bijna 30 jaar dat ik DJ-sets draai wel eens gedacht: tot welke leeftijd ga ik dat doen? Ben ik dat niet beu op m’n 40ste? Wel nu kan ik nog overtuigder dan vroeger zeggen: ik blijf DJ’n tot ze me niet meer boeken. Ik heb die feestjes zo hard gemist, die fuiven, die festival-optredens. En het wordt wat dat betreft een saaie en lege zomer vrees ik, tientallen sets zijn ook deze zomer al afgezegd. Ik mis dat feesten, dat nachtleven, ik mis het om mensen uit hun dak te zien gaan, maar het kan nu gewoon even niet. Het zal tot na corona duren voor we weer all the way mogen gaan. Maar geloof me: ik heb er heel veel zin in. En met m’n dagelijkse “kwartier plezier” op Joe heb ik gelukkig toch genoeg kunnen blijven trainen.

7. WANDELLEZINGEN GEVEN

In het najaar komt m’n wandelboek uit. Ik ga vertellen hoe ik 35 kilo ben afgevallen met wandelen, en hoe het me een gelukkiger en veel gezonder mens heeft gemaakt. En ik wil ook het land intrekken, en mijn wandelverhaal gaan vertellen aan verenigingen en bedrijven. De aanvragen stromen nu al binnen. Maar het is nog eventjes afwachten wanneer we dit precies weer gaan mogen organiseren, maar ik heb er echt heel veel zin in. Wandelen kan iedereen helpen om een gezondere geest in een gezonder lichaam te krijgen.

8. ETENTJES THUIS ORGANISEREN

Ik doe niks liever dan dat: etentjes organiseren voor vrienden en familie. Soms zijn dat gezellige kleine etentjes met een goede pasta, slaatje of ovenschotel. Maar ik hou er ook van om all the way te gaan. Dan kook ik zeven of acht gangen, allemaal kleinere gerechten met veel lekkere smaken en aangepaste wijntjes. En dan speel ik bijna restaurantje. Ik doe dat zo graag. Hopelijk kan en mag dat na corona weer zonder zorgen, in ons nieuwe huis: bubbels drinken zonder ons zorgen te moeten maken over de bubbel.

9. EEN VERRE REIS MAKEN

Dat is nu echt niet dringend hoor. Eens veilig naar Barcelona mogen is iets waar ik nog sneller naar uitkijk. Maar vroeger, voor we onze flat in Barcelona hadden, hebben we wel heel veel mooie reizen gemaakt. En het begint te kriebelen om dat toch eens opnieuw te gaan doen. Vrienden van ons hebben een klein design hotel geopend in Camps Bay in Kaapstad, en daar willen we toch echt wel eens naartoe, om maar iets te zeggen. Afwachten. Maar na de corona proberen we toch weer eens wat te plannen.

10. een concertje meepikken

Wij gaan graag eens naar een concert. Wanneer we in Barcelona zijn gaan we vaak naar klassieke concerten in de Auditori, een prachtige zaal met een geweldige akoestiek, en met zeer boeiende aperitiefconcerten op zondagochtend. Wat mis ik die. En in de zomer gaan we er naar openluchtconcerten. In juli hadden we bijvoorbeeld tickets voor Diana Ross geboekt. Ik kijk ernaar uit om dat na corona weer vaker te kunnen doen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer

iStock

Een slim trucje om je lief vandaag te verrassen

Over exact twee maand is het… 14 februari. Dan is het Valentijn. Het feest van de liefde. Maar zoveel mensen vinden dat een commercieel gedoe en zien het niet zitten om dan het verplichte romantische nummertje op te voeren … Lees meer