Deze 5 ingrediënten helpen echt tegen depri gevoelens!

Ik ben nogal een optimist. Maar het zijn duidelijk niet voor iedereen vrolijke tijden. Als je het gevoel hebt dat je een beetje treurig of neerslachtig bent: (gezond) eten kan absoluut wonderen doen.

Ik zet even vijf ingrediënten op een rij waarvan wetenschappers hebben aangetoond dat ze je helpen om neerslachtige of depressieve gevoelens te bekampen.

 

1. Walnoten

Walnoten zijn de rijkste plantaardige bron van omega 3 vetzuren en die helpen om serotonine aan te maken, en dat geeft je een geluksboost.

2. Vette vis

 

De omega 3 vetzuren in bijvoorbeeld zalm, tonijn en makreel zijn supergezond (onder andere voor je hart) maar geven je hersenen ook een soort van boost waardoor ze depressie bekampen.

3. Volkoren graanproducten

In volkoren deegwaren, brood en rijst zitten goede, hoogwaardige koolhydraten en die zijn erg goed voor je. Ze helpen je om serotonine (het zogenaamde gelukshormoon) te produceren.

4. Groene Thee

 

Groene thee zit vol anti-oxidanten en die helpen je om gezond te zijn. Maar het is vooral het aminozuur theanine dat neerslachtige gevoelens bekampen gaat. Het zit natuurlijk in groene thee en geeft je een relax maar wel alert gevoel.

5. Zwarte Chocolade

Zwarte choloade helpt ook erg goed tegen depressie. Er zitten alleen heel veel calorieën in, dus overdrijven is geen goed idee. Maar de transmitters waaronder Phenylethlyamine, die bij mensen vrijwel meteen een soort van speciale alertheid veroorzaakt, serotonine ook, en dopamine. Het bekendste “feel good hormoon”. Mensen die drugs nemen kennen dat gevoel: het geeft een oprecht geluksgevoel.