Het wordt een prachtig weekend. We gaan flink over de dertig graden vandaag en morgen misschien wel over de 35. Dat is niet warm, dat is heet. Iedereen heeft nu waarschijnlijk ontzettend veel zin om dit weekend een barbecue te organiseren of lekker buiten te eten. Dat is sowieso gezellig, maar er zijn wel een paar regeltjes die je best kunt volgen om je etentje buiten niet fout te laten gaan…
Opgelet, eten bederft zeer snel wanneer het te warm buiten is. Je buffetje met slaatjes en pasta’s voor bij de bbq uren in de zon zetten is een goede manier om het slecht te laten worden, en dat gaat natuurlijk ook op voor vis en vlees. Laat de hitte je eten niet verpesten, en een voedselvergiftiging is het laatste wat je wil tijdens dit weertje
Ik heb m’n eigen wijnbedrijf, dus ik vind het plezant dat mensen in de zomer massaal mijn Verdejo, Chardonnay, Sauvignon Blanc of Rosé aan het drinken zijn. Maar please, voorzie ook voldoende water. De regel is altijd: minstens evenveel water drinken als alcohol. En wanneer het zo warm is als nu is dat extra belangrijk.
Zorg voor schaduw, in de volle zon zitten eten is geen goed idee. Dus ga onder een afdak zitten of onder een parasol. Maar voorzie bij al je buitenetentjes voldoende zonnecrème. Er is niks zo onaangenaam als zitten te verbranden in de volle zomerzon en een zonnesteek over te houden aan een heerlijke middag met vrienden of familie in de tuin.
Ik zie het nog altijd te vaak gebeuren. Mensen doen hun stinkende best om heerlijke salades te maken al dan niet voorbij de barbecue. Alle ingrediënten worden samengevoegd in een een kom, en de dressing wordt er al uren voor het etentje overheen gegoten of onder gemengd. Met als gevolg dat je salade één wakke prak wordt, en dat ik echt doodzonde.
Half juni hebben wij altijd een verjaardagsfeest bij ons thuis, buiten in de zon. Dat zijn zalige namiddagen. Nu we een grote tuin hebben kunnen we makkelijk wat langer buiten zitten, muziek opzetten en luid lachen en praten. Maar in ons vorige huis in Rijmenam was ons terras vlakbij het huis van de buren, en dan nog wel de kant van de kamers van de dochters. Vooral in de jaren dat ze volop aan het studeren waren moesten we ons in de late uurtjes toch een beetje inhouden met lawaai maken. Dus hou een beetje rekening met de blokkende kinderen van de buren, of met buren die vroeg moeten opstaan voor hun job.
Als je net als ik een gasbarbecue hebt is dat echt een nachtmerrie: net wanneer je volop je vleesjes aan het bakken bent, ontdek je dat je zonder gas valt. Afschuwelijk. Dus zorg dat je daar natuurlijk op voorbereid bent. Je kunt je gasfles op de weegschaal zetten en zo ontdekken of er nog gas inzit. Of gewoon altijd een reservefles in huis halen.
Vandaag is 12 september, dat is World Gym Day. Ik ben nu een kleine maand gezonder aan het leven, met goed resultaat. Ik ben zo’n kleine 7 kilo kwijt, de XL-hemden hangen weer verder weg in de kast omdat ik weer in de L kan, en ik voel me vooral beter … Lees meer
Ik was zes. Ik was een klein Svenneke. En ik mocht naar het eerste leerjaar in de basisschool in Knesselare. Dat ik me 45 jaar later die eerste schooldag nog herinneren kan heeft maar één reden: ik werd meteen gestraft voor baldadig gedrag op de speelplaats … Lees meer
Vandaag komt een droom uit. We gaan lunchen op een van de meest iconische plekken in de wereld. Bij Asador Etxebarri in Baskenland. Het verhaal van dit restaurant is zeer bijzonder … Lees meer
Iedereen houdt van lasagne, jong en oud. Vandaag kun je lasagne op zoveel verschillende manieren eten. Op de klassieke manier, maar ook met vis (mijn visboer C-Food in Lochristi heeft altijd twee verschillende vis-lasagnes in de aanbieding, eentje met zalm en een met zeevruchten en beiden zijn heerlijk) … Lees meer
Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer
Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer
Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer
Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer