Deze blunders kunnen je etentje buiten grondig verpesten
Nieuws

Deze blunders kunnen je etentje buiten grondig verpesten

Het wordt een prachtig weekend. We gaan flink over de dertig graden vandaag en morgen misschien wel over de 35. Dat is niet warm, dat is heet. Iedereen heeft nu waarschijnlijk ontzettend veel zin om dit weekend een barbecue te organiseren of lekker buiten te eten. Dat is sowieso gezellig, maar er zijn wel een paar regeltjes die je best kunt volgen om je etentje buiten niet fout te laten gaan…

ETEN NIET TE LANG BUITEN LATEN STAAN

Opgelet, eten bederft zeer snel wanneer het te warm buiten is. Je buffetje met slaatjes en pasta’s voor bij de bbq uren in de zon zetten is een goede manier om het slecht te laten worden, en dat gaat natuurlijk ook op voor vis en vlees. Laat de hitte je eten niet verpesten, en een voedselvergiftiging is het laatste wat je wil tijdens dit weertje

VOLDOENDE WATER VOORZIEN

Ik heb m’n eigen wijnbedrijf, dus ik vind het plezant dat mensen in de zomer massaal mijn Verdejo, Chardonnay, Sauvignon Blanc of Rosé aan het drinken zijn. Maar please, voorzie ook voldoende water. De regel is altijd: minstens evenveel water drinken als alcohol. En wanneer het zo warm is als nu is dat extra belangrijk.

ZONNECRÈME AANBIEDEN

Zorg voor schaduw, in de volle zon zitten eten is geen goed idee. Dus ga onder een afdak zitten of onder een parasol. Maar voorzie bij al je buitenetentjes voldoende zonnecrème. Er is niks zo onaangenaam als zitten te verbranden in de volle zomerzon en een zonnesteek over te houden aan een heerlijke middag met vrienden of familie in de tuin.

JE SLAATJES NIET TE VROEG MAKEN

Ik zie het nog altijd te vaak gebeuren. Mensen doen hun stinkende best om heerlijke salades te maken al dan niet voorbij de barbecue. Alle ingrediënten worden samengevoegd in een een kom, en de dressing wordt er al uren voor het etentje overheen gegoten of onder gemengd. Met als gevolg dat je salade één wakke prak wordt, en dat ik echt doodzonde.

VERPEST HET NIET VOOR JE BUREN

Half juni hebben wij altijd een verjaardagsfeest bij ons thuis, buiten in de zon. Dat zijn zalige namiddagen. Nu we een grote tuin hebben kunnen we makkelijk wat langer buiten zitten, muziek opzetten en luid lachen en praten. Maar in ons vorige huis in Rijmenam was ons terras vlakbij het huis van de buren, en dan nog wel de kant van de kamers van de dochters. Vooral in de jaren dat ze volop aan het studeren waren moesten we ons in de late uurtjes toch een beetje inhouden met lawaai maken. Dus hou een beetje rekening met de blokkende kinderen van de buren, of met buren die vroeg moeten opstaan voor hun job.

ZORG DAT DE GASFLES VAN JE BARBECUE NIET LEEG IS

Als je net als ik een gasbarbecue hebt is dat echt een nachtmerrie: net wanneer je volop je vleesjes aan het bakken bent, ontdek je dat je zonder gas valt. Afschuwelijk. Dus zorg dat je daar natuurlijk op voorbereid bent. Je kunt je gasfles op de weegschaal zetten en zo ontdekken of er nog gas inzit. Of gewoon altijd een reservefles in huis halen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Leven als God in Frankrijk

Vandaag is het 14 juli, de nationale feestdag van Frankrijk. Een dag die in heel het land groots gevierd wordt met spectaculaire vuurwerken, en ook vanavond zal dat ongetwijfeld weer gebeuren … Lees meer

AI0A2882

Catalonië is wereldhoofdstad van de gastronomie, en ik ben fiere ambassadeur! #advertentie

Wie me al langer volgt weet het natuurlijk wel: ik heb al bijna vijftien jaar een flat in het prachtige Barcelona, een stad waar mijn hart ligt, waar ik vrijwel al mijn vakanties doorbreng en waar ik telkens opnieuw inspiratie vind … Lees meer

iction

Ik heb nooit gerookt. Behalve … lang geleden …

Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer

Druiven in de keuken: meer dan een snack

Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer

on street food in Thailand

Al eens geprobeerd: krokodil op je bord?

Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

Wandelen: mijn dagelijkse yoga

Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer

De lekkerste recepten? Die van mijn mama Anny

Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer