Deze blunders kunnen je etentje buiten grondig verpesten
Nieuws

Deze blunders kunnen je etentje buiten grondig verpesten

Het wordt een prachtig weekend. We gaan flink over de dertig graden vandaag en morgen misschien wel over de 35. Dat is niet warm, dat is heet. Iedereen heeft nu waarschijnlijk ontzettend veel zin om dit weekend een barbecue te organiseren of lekker buiten te eten. Dat is sowieso gezellig, maar er zijn wel een paar regeltjes die je best kunt volgen om je etentje buiten niet fout te laten gaan…

ETEN NIET TE LANG BUITEN LATEN STAAN

Opgelet, eten bederft zeer snel wanneer het te warm buiten is. Je buffetje met slaatjes en pasta’s voor bij de bbq uren in de zon zetten is een goede manier om het slecht te laten worden, en dat gaat natuurlijk ook op voor vis en vlees. Laat de hitte je eten niet verpesten, en een voedselvergiftiging is het laatste wat je wil tijdens dit weertje

VOLDOENDE WATER VOORZIEN

Ik heb m’n eigen wijnbedrijf, dus ik vind het plezant dat mensen in de zomer massaal mijn Verdejo, Chardonnay, Sauvignon Blanc of Rosé aan het drinken zijn. Maar please, voorzie ook voldoende water. De regel is altijd: minstens evenveel water drinken als alcohol. En wanneer het zo warm is als nu is dat extra belangrijk.

ZONNECRÈME AANBIEDEN

Zorg voor schaduw, in de volle zon zitten eten is geen goed idee. Dus ga onder een afdak zitten of onder een parasol. Maar voorzie bij al je buitenetentjes voldoende zonnecrème. Er is niks zo onaangenaam als zitten te verbranden in de volle zomerzon en een zonnesteek over te houden aan een heerlijke middag met vrienden of familie in de tuin.

JE SLAATJES NIET TE VROEG MAKEN

Ik zie het nog altijd te vaak gebeuren. Mensen doen hun stinkende best om heerlijke salades te maken al dan niet voorbij de barbecue. Alle ingrediënten worden samengevoegd in een een kom, en de dressing wordt er al uren voor het etentje overheen gegoten of onder gemengd. Met als gevolg dat je salade één wakke prak wordt, en dat ik echt doodzonde.

VERPEST HET NIET VOOR JE BUREN

Half juni hebben wij altijd een verjaardagsfeest bij ons thuis, buiten in de zon. Dat zijn zalige namiddagen. Nu we een grote tuin hebben kunnen we makkelijk wat langer buiten zitten, muziek opzetten en luid lachen en praten. Maar in ons vorige huis in Rijmenam was ons terras vlakbij het huis van de buren, en dan nog wel de kant van de kamers van de dochters. Vooral in de jaren dat ze volop aan het studeren waren moesten we ons in de late uurtjes toch een beetje inhouden met lawaai maken. Dus hou een beetje rekening met de blokkende kinderen van de buren, of met buren die vroeg moeten opstaan voor hun job.

ZORG DAT DE GASFLES VAN JE BARBECUE NIET LEEG IS

Als je net als ik een gasbarbecue hebt is dat echt een nachtmerrie: net wanneer je volop je vleesjes aan het bakken bent, ontdek je dat je zonder gas valt. Afschuwelijk. Dus zorg dat je daar natuurlijk op voorbereid bent. Je kunt je gasfles op de weegschaal zetten en zo ontdekken of er nog gas inzit. Of gewoon altijd een reservefles in huis halen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer