Deze culinaire ontgoocheling wil ik je besparen!
Nieuws

Deze culinaire ontgoocheling wil ik je besparen!

Vorige vrijdag gingen we dineren in Be So, een fijn restaurant in Barcelona waar ik graag eens ga eten. Het bevindt zich in het prachtig gerenoveerde Sofia Hotel op de Avenida Diagonal. Op zo’n drie kilometer van waar wij wonen, vlakbij Nou Camp, het stadion van FC Barcelona. Dus we wandelen daar altijd rustig naartoe. Het eten is er lekker, de wijnkaart boeiend, het kader luxueus, en de chef die alles coördineert is een goede kennis van ons.

Ik keek er al de hele week naar uit. Ik was ook blij dat ik er een tafeltje had kunnen boeken. Ongeveer alle toprestaurants in Barcelona sluiten namelijk het grootste deel van augustus de deuren. Dus ik was aangenaam verrast dat Be So wel open was. Want het was weer een tijdje geleden dat we er nog eens waren. Wij dus met volle goesting en grote honger daarheen.

En toen kwam de ontgoocheling. Ik zag het al van ver toen we de imposante bar richting restaurant doorwandelden. Het zag er verdacht donker uit en de deur leek dicht. Normaal staat die  altijd open. Toen we toch probeerden binnen te wandelen kwam de barman naar ons toe met de mededeling dat het restaurant dicht is tot half volgende week. Super jammer. Maar ook zeer vreemd, want we hadden wel degelijk een bevestigingsmail ontvangen.

Toen de directie van het hotel er werd bijgehaald kon ik de mail ook meteen tonen op m’n iPhone: de boeking was bevestigd, vrijdag 30 augustus, 20u30, twee personen, Be So, Barcelona. De directrice kon niet anders dan de mail openen en toegeven dat er iets niet klopte. Hoe dan ook, het restaurant was dicht. We konden er niet dineren. Wel in het tweede restaurant, Impar, ook lekker, maar kijk, daar had ik die avond geen zin in. Zeker niet na de ontgoocheling dat Be So dicht was, ondanks onze boeking.

Ze vroeg zich wel af of ik de boeking via hun site had gemaakt. Ik zei van wel, maar later bleek dat niet het geval te zijn. Wanneer je in Google een restaurant opzoekt, krijg je meteen allerlei balkjes te zien onder een foto van de zaak. Je kunt alle praktische gegevens in één oog opslag zien, er is een link naar de website, en er is een link richting reservaties.

En daar is het wellicht fout gegaan. In dit geval werd ik bij “tafel reserveren” doorgestuurd naar de site van Resy, een reserveringstool. Daar kon ik dus meteen een tafeltje boeken, en kreeg ik een bevestigingsmail. Ik ging er vanuit dat dit de officiële manier is om een tafel te boeken, dus dat mijn boeking ook klopte. Logisch. Maar onterecht. Vermoedelijk heeft Be So de jaarlijkse verlofperiode niet aangepast in dit reserveringssysteem. Of de aanpassing is niet uitgevoerd door Resy zelf. Anyway, tussen het restaurant en Resy zat er duidelijk een kink in de kabel, en wij stonden daar mooi te blinken voor een gesloten deur.

Een goede raad is dus om zoveel mogelijk via de site van restaurants je reservatie te maken. (Dat geldt trouwens ook voor het boeken van kamers in hotels.) En als je via een tool werkt, kan het ook nooit kwaad om nog even te telefoneren voor je naar het restaurant gaat. Om zeker te zijn. Het zal je een kanjer van een ontgoocheling besparen!

Gerelateerde nieuwsberichten

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer

Zin in iets lichts, feestelijks en boordevol smaak? 7x recepten met garnalen

Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer

Wat is moscato wijn en is het echt lekker of niet?

Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer

Zo maak je de perfecte geroosterde lamsbout in de oven

Ik was vorig jaar bij vrienden in het Zuiden van Frankrijk en ik zou bij hen koken met de ingrediënten die ze in huis hadden. De frigo zat vol met lekkers: onder andere een prachtige lamsbout … Lees meer