Deze culinaire ontgoocheling wil ik je besparen!
Nieuws

Deze culinaire ontgoocheling wil ik je besparen!

Vorige vrijdag gingen we dineren in Be So, een fijn restaurant in Barcelona waar ik graag eens ga eten. Het bevindt zich in het prachtig gerenoveerde Sofia Hotel op de Avenida Diagonal. Op zo’n drie kilometer van waar wij wonen, vlakbij Nou Camp, het stadion van FC Barcelona. Dus we wandelen daar altijd rustig naartoe. Het eten is er lekker, de wijnkaart boeiend, het kader luxueus, en de chef die alles coördineert is een goede kennis van ons.

Ik keek er al de hele week naar uit. Ik was ook blij dat ik er een tafeltje had kunnen boeken. Ongeveer alle toprestaurants in Barcelona sluiten namelijk het grootste deel van augustus de deuren. Dus ik was aangenaam verrast dat Be So wel open was. Want het was weer een tijdje geleden dat we er nog eens waren. Wij dus met volle goesting en grote honger daarheen.

En toen kwam de ontgoocheling. Ik zag het al van ver toen we de imposante bar richting restaurant doorwandelden. Het zag er verdacht donker uit en de deur leek dicht. Normaal staat die  altijd open. Toen we toch probeerden binnen te wandelen kwam de barman naar ons toe met de mededeling dat het restaurant dicht is tot half volgende week. Super jammer. Maar ook zeer vreemd, want we hadden wel degelijk een bevestigingsmail ontvangen.

Toen de directie van het hotel er werd bijgehaald kon ik de mail ook meteen tonen op m’n iPhone: de boeking was bevestigd, vrijdag 30 augustus, 20u30, twee personen, Be So, Barcelona. De directrice kon niet anders dan de mail openen en toegeven dat er iets niet klopte. Hoe dan ook, het restaurant was dicht. We konden er niet dineren. Wel in het tweede restaurant, Impar, ook lekker, maar kijk, daar had ik die avond geen zin in. Zeker niet na de ontgoocheling dat Be So dicht was, ondanks onze boeking.

Ze vroeg zich wel af of ik de boeking via hun site had gemaakt. Ik zei van wel, maar later bleek dat niet het geval te zijn. Wanneer je in Google een restaurant opzoekt, krijg je meteen allerlei balkjes te zien onder een foto van de zaak. Je kunt alle praktische gegevens in één oog opslag zien, er is een link naar de website, en er is een link richting reservaties.

En daar is het wellicht fout gegaan. In dit geval werd ik bij “tafel reserveren” doorgestuurd naar de site van Resy, een reserveringstool. Daar kon ik dus meteen een tafeltje boeken, en kreeg ik een bevestigingsmail. Ik ging er vanuit dat dit de officiële manier is om een tafel te boeken, dus dat mijn boeking ook klopte. Logisch. Maar onterecht. Vermoedelijk heeft Be So de jaarlijkse verlofperiode niet aangepast in dit reserveringssysteem. Of de aanpassing is niet uitgevoerd door Resy zelf. Anyway, tussen het restaurant en Resy zat er duidelijk een kink in de kabel, en wij stonden daar mooi te blinken voor een gesloten deur.

Een goede raad is dus om zoveel mogelijk via de site van restaurants je reservatie te maken. (Dat geldt trouwens ook voor het boeken van kamers in hotels.) En als je via een tool werkt, kan het ook nooit kwaad om nog even te telefoneren voor je naar het restaurant gaat. Om zeker te zijn. Het zal je een kanjer van een ontgoocheling besparen!

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer