Deze culinaire ontgoocheling wil ik je besparen!
Nieuws

Deze culinaire ontgoocheling wil ik je besparen!

Vorige vrijdag gingen we dineren in Be So, een fijn restaurant in Barcelona waar ik graag eens ga eten. Het bevindt zich in het prachtig gerenoveerde Sofia Hotel op de Avenida Diagonal. Op zo’n drie kilometer van waar wij wonen, vlakbij Nou Camp, het stadion van FC Barcelona. Dus we wandelen daar altijd rustig naartoe. Het eten is er lekker, de wijnkaart boeiend, het kader luxueus, en de chef die alles coördineert is een goede kennis van ons.

Ik keek er al de hele week naar uit. Ik was ook blij dat ik er een tafeltje had kunnen boeken. Ongeveer alle toprestaurants in Barcelona sluiten namelijk het grootste deel van augustus de deuren. Dus ik was aangenaam verrast dat Be So wel open was. Want het was weer een tijdje geleden dat we er nog eens waren. Wij dus met volle goesting en grote honger daarheen.

En toen kwam de ontgoocheling. Ik zag het al van ver toen we de imposante bar richting restaurant doorwandelden. Het zag er verdacht donker uit en de deur leek dicht. Normaal staat die  altijd open. Toen we toch probeerden binnen te wandelen kwam de barman naar ons toe met de mededeling dat het restaurant dicht is tot half volgende week. Super jammer. Maar ook zeer vreemd, want we hadden wel degelijk een bevestigingsmail ontvangen.

Toen de directie van het hotel er werd bijgehaald kon ik de mail ook meteen tonen op m’n iPhone: de boeking was bevestigd, vrijdag 30 augustus, 20u30, twee personen, Be So, Barcelona. De directrice kon niet anders dan de mail openen en toegeven dat er iets niet klopte. Hoe dan ook, het restaurant was dicht. We konden er niet dineren. Wel in het tweede restaurant, Impar, ook lekker, maar kijk, daar had ik die avond geen zin in. Zeker niet na de ontgoocheling dat Be So dicht was, ondanks onze boeking.

Ze vroeg zich wel af of ik de boeking via hun site had gemaakt. Ik zei van wel, maar later bleek dat niet het geval te zijn. Wanneer je in Google een restaurant opzoekt, krijg je meteen allerlei balkjes te zien onder een foto van de zaak. Je kunt alle praktische gegevens in één oog opslag zien, er is een link naar de website, en er is een link richting reservaties.

En daar is het wellicht fout gegaan. In dit geval werd ik bij “tafel reserveren” doorgestuurd naar de site van Resy, een reserveringstool. Daar kon ik dus meteen een tafeltje boeken, en kreeg ik een bevestigingsmail. Ik ging er vanuit dat dit de officiële manier is om een tafel te boeken, dus dat mijn boeking ook klopte. Logisch. Maar onterecht. Vermoedelijk heeft Be So de jaarlijkse verlofperiode niet aangepast in dit reserveringssysteem. Of de aanpassing is niet uitgevoerd door Resy zelf. Anyway, tussen het restaurant en Resy zat er duidelijk een kink in de kabel, en wij stonden daar mooi te blinken voor een gesloten deur.

Een goede raad is dus om zoveel mogelijk via de site van restaurants je reservatie te maken. (Dat geldt trouwens ook voor het boeken van kamers in hotels.) En als je via een tool werkt, kan het ook nooit kwaad om nog even te telefoneren voor je naar het restaurant gaat. Om zeker te zijn. Het zal je een kanjer van een ontgoocheling besparen!

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer