Deze drugs maken je puree nog lekkerder
Nieuws

Deze drugs maken je puree nog lekkerder

Drugs in je puree doen? Welke normale mensen zou daar aan beginnen? Ik zou nu een hele reeks stomme mopjes kunnen maken en allerlei zogezegd typische recepten uit Antwerpen bedenken waar je een wit lijntje aan toevoegt, maar dat hoeft niet. Want de waarheid draait minder rond de kookpot: eigenlijk gebruikten zelfs onze grootmoeders en overgrootmoeders al drugs in hun puree en in vele andere gerechten: nootmuskaat.

Nootmuskaat is een heerlijke specerij. Ik heb het altijd in huis en gebruik het zelf ook best vaak. Ik heb er zelfs een speciale molen voor. Want met mate gebruikt verbetert het de smaak van bijvoorbeeld vele groenten en ook aardappelen en zeker in een lekkere puree is het een mooie smaakmaker. Dat weet iedereen. Maar pas op: het is eigenlijk wel een drug! En een stevige.

Als je de volgende keer ergens een snuifje nootmuskaat aan toevoegt, denk dan toch ook even hier aan: geconsumeerd in grote hoeveelheden is nootmuskaat een product met krachtige effecten. Zoals bij bepaalde paddenstoelen, die mensen laten hallucineren, kun je bij een hele stevige dosis nootmuskaat ook flink van het padje raken en gebeuren er dingen in je hoofd die niet zo fris zijn.

En erger nog: bij een zeer, zeer hoge dosis kan nootmuskaat zelfs dodelijk zijn. Met mate: heerlijk. Teveel gevaarlijk. En bij een overdosis kan het gedaan met je zijn. Kortom: wees een matige gebruiker en laat jezelf niet in de puree draaien.

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A0216

Ontdek mijn 50 favoriete restaurants in Barcelona!

De zomer komt er weldra aan. Veel mensen zullen de komende maanden weer naar het Zuiden trekken, en een aanzienlijk deel daarvan wil wel eens een bezoekje brengen aan een boeiende stad … Lees meer

Photo by LOGAN WEAVER | @LGNWVR on

Vandaag is Bourbon Day. Maar wat is dat precies?

Bourbon is eenAmerikaanse whisky, die vooral bekend is om zijn kenmerkende smaakprofiel en bijzonder productieproces. Het wordt namelijk voornamelijk gemaakt van maïs (minstens 51%), samen met andere granen zoals gerst, rogge of tarwe … Lees meer

Photo by Sincerely Media on Unsplash

Wat is fudge?

Fudge is een soort van snoepje, een zoete lekkernij, die gemaakt wordt door suiker, boter en melk te koken tot de juiste consistentie is bereikt, waarna het wordt afgekoeld tot het stevig wordt, vervolgens wordt het in kleine stukken gesneden en soms in papier gerold … Lees meer

jannes-van-den-wouwer--ZNpo-JA46E-unsplash

Fish and chips. Wat is dat eigenlijk?

Fish and chips is een iconisch gerecht in de Britse keuken en wordt vaak geserveerd in zogenaamde fish and chips winkels, ook wel “chippies” genoemd, in het Verenigd Koninkrijk en in andere Engelssprekende landen … Lees meer

Photo by Alana Harris on Unsplash

Wat zijn de drie meest populaire kazen ter wereld

Echt exacte cijfers over de meest populaire kazen ter wereld zijn er niet. Maar op veel sites en forums circuleert wel telkens dezelfde top 3 Aangenomen wordt dat de meest gegeten kaas ter wereld mozzarella is … Lees meer

Photo by Megumi Nachev on Unsplash

Is melk gezond?

Daar bestaat wel wat discussie over. Veganisten vinden dat het absoluut niet hoort dat mensen melk drinken van dieren, want eigenlijk is die enkel bestemd voor baby-dieren, niet voor mensen … Lees meer

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Opgelet! Maandagen kunnen gevaarlijk zijn

Laat ons niet overdrijven. Over het algemeen zijn maandagen niet per se gevaarlijker dan andere dagen van de week. Maar, en zonder paniek te willen zaaien, sommige studies hebben wel gesuggereerd dat er een licht verhoogd risico kan zijn op bepaalde gebeurtenissen op maandagen, zoals verkeersongelukken en hartaanvallen … Lees meer

mesha-mittanasala-_Y94hdK73tk-unsplash

Ken jij Taffy?

Wij van Would Be Chef willen alles wat eetbaar is kennen. En als er eens iets is dat we niet meteen kennen gaan we op zoek naar wat het precies zou kunnen zijn … Lees meer