Sommige groenten koken we, andere niet. Komkommers of sla zullen we zelden warm bereiden. Dat is logisch. Maar broccoli is zo’n typische groente die we koken of roerbakken. Dat mag hoor. Broccoli is super lekker en gezond, en ik zal ze ook altijd wat blancheren of stomen.
Maar eigenlijk zouden we dat beter niet doen. Tijdens het koken gaan vitaminen sowieso verloren. En ook bij broccoli is dat het geval. Rauwe broccoli bevat twee tot drie maal zoveel antioxidant sulforafaan, een zwavelverbinding die super is voor de gezondheid. Rauwe broccoli is rijk aan vitamine C en vezels. In tegenstelling tot de meest koolsoorten, die je eigenlijk ook rauw mag eten, hebben weinig mensen problemen om rauwe broccoli te verteren.
Rauwe broccoli is overigens heerlijk in een slaatje met een lekkere dressing, samen met fetakaas, of met granaatappelpitjes. Probeer het gewoon eens. Zeker nu we nog heerlijk zomers weer hebben.
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer
Ik was vorig jaar bij vrienden in het Zuiden van Frankrijk en ik zou bij hen koken met de ingrediënten die ze in huis hadden. De frigo zat vol met lekkers: onder andere een prachtige lamsbout … Lees meer