Deze “sportdoping” gebruik ik zelf wel eens

Een belangrijke zaak waar sporters rekening mee moeten houden is voldoende energie tot zich nemen. Zonder die energie is de kans op blessures groter en verzwakt het lichaam. Overal worden sportsnacks verkocht die claimen de sportieve prestaties te verbeteren, maar er bestaat een goedkopere oplossing en dat zijn rozijnen.

Rozijnen zijn gewoon gedroogde druiven, de meest gebruikte druifsoort voor rozijnen is de Sultana. Er zitten veel vitamines in rozijnen zoals vitamine B en C. Verder bevatten ze polyfenolen, wat plantaardige elementen zijn. Die elementen zijn gezond en goed voor hart en bloedvaten. Ook kalium en borium vind je in rozijnen, en die mineralen verstevigen je botten.

Volgens een onderzoek van de ‘Journal of International Society of Sports Nutrition’ verhoogt het eten van rozijnen de sportprestaties net zo goed als het eten van sportsnacks die je in de winkel vindt. En ik vind ze zelf ook bijzonder lekker. Ik durf wel eens een lunch over te slaan, en dan een handvol ongezouten noten en rozijnen te verorberen. Dat geeft me voldoende energie om een lange wandeling te maken.