Deze tien culinaire toppers moeten de Vlaamse Canon in
Nieuws

Deze tien culinaire toppers moeten de Vlaamse Canon in

Bart De Wever en formateur Jan Jambon hebben hun startnota gelanceerd voor de Vlaamse regeringsonderhandelingen. En één van de zeer opvallende zaken is dat ze een “Vlaamse Canon” willen lanceren. Een soort van lijst met mensen, momenten en monumenten die elke goede Vlaming zou moeten kennen. Waar we trots op mogen zijn. Omdat ze wereldwijd bekend zijn geworden of toch echt diep geworteld zijn in onze Vlaamse cultuur. Of dat nu een goed idee is of niet, als de lijst er effectief komt moeten daar volgens mij ook wel wat culinaire zaken in. Ik heb wat suggesties. Jij nog wat andere?

  1. Garnaalkroketjes van aan de zee: nergens ter wereld kun je ze zo lekker vinden.
  2. Stella Artois uit Leuven. Wereldwijd beroemd Vlaams bier.
  3. Neuzekes uit Gent. Ondanks de neuzekesoorlog cultureel erfgoed.
  4. Speculoosjes van Lotus uit Lembeke. Overal ter wereld populair.
  5. Peter Goossens, onze absolute Vlaamse topchef.
  6. Mattentaarten uit Geraardsbergen. Heerlijk!
  7. Hoppescheuten uit de Westhoek. Beter kun je niet vinden.
  8. Gentse Waterzooi: moet je kennen en proeven als goede Vlaming.
  9. Het Kookboek Van De KVLV: de bijbel onder de kookboeken.
  10. Taatjespap. Tutjespap. Noem het zoals je wil. Een echte klassieker.

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2942

Publiciteit: Win een citytrip naar Barcelona met Caractère

Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer