Deze tien culinaire toppers moeten de Vlaamse Canon in
Nieuws

Deze tien culinaire toppers moeten de Vlaamse Canon in

Bart De Wever en formateur Jan Jambon hebben hun startnota gelanceerd voor de Vlaamse regeringsonderhandelingen. En één van de zeer opvallende zaken is dat ze een “Vlaamse Canon” willen lanceren. Een soort van lijst met mensen, momenten en monumenten die elke goede Vlaming zou moeten kennen. Waar we trots op mogen zijn. Omdat ze wereldwijd bekend zijn geworden of toch echt diep geworteld zijn in onze Vlaamse cultuur. Of dat nu een goed idee is of niet, als de lijst er effectief komt moeten daar volgens mij ook wel wat culinaire zaken in. Ik heb wat suggesties. Jij nog wat andere?

  1. Garnaalkroketjes van aan de zee: nergens ter wereld kun je ze zo lekker vinden.
  2. Stella Artois uit Leuven. Wereldwijd beroemd Vlaams bier.
  3. Neuzekes uit Gent. Ondanks de neuzekesoorlog cultureel erfgoed.
  4. Speculoosjes van Lotus uit Lembeke. Overal ter wereld populair.
  5. Peter Goossens, onze absolute Vlaamse topchef.
  6. Mattentaarten uit Geraardsbergen. Heerlijk!
  7. Hoppescheuten uit de Westhoek. Beter kun je niet vinden.
  8. Gentse Waterzooi: moet je kennen en proeven als goede Vlaming.
  9. Het Kookboek Van De KVLV: de bijbel onder de kookboeken.
  10. Taatjespap. Tutjespap. Noem het zoals je wil. Een echte klassieker.

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer