Deze tien culinaire toppers moeten de Vlaamse Canon in

Bart De Wever en formateur Jan Jambon hebben hun startnota gelanceerd voor de Vlaamse regeringsonderhandelingen. En één van de zeer opvallende zaken is dat ze een “Vlaamse Canon” willen lanceren. Een soort van lijst met mensen, momenten en monumenten die elke goede Vlaming zou moeten kennen. Waar we trots op mogen zijn. Omdat ze wereldwijd bekend zijn geworden of toch echt diep geworteld zijn in onze Vlaamse cultuur. Of dat nu een goed idee is of niet, als de lijst er effectief komt moeten daar volgens mij ook wel wat culinaire zaken in. Ik heb wat suggesties. Jij nog wat andere?

 

  1. Garnaalkroketjes van aan de zee: nergens ter wereld kun je ze zo lekker vinden.
  2. Stella Artois uit Leuven. Wereldwijd beroemd Vlaams bier.
  3. Neuzekes uit Gent. Ondanks de neuzekesoorlog cultureel erfgoed.
  4. Speculoosjes van Lotus uit Lembeke. Overal ter wereld populair.
  5. Peter Goossens, onze absolute Vlaamse topchef.
  6. Mattentaarten uit Geraardsbergen. Heerlijk!
  7. Hoppescheuten uit de Westhoek. Beter kun je niet vinden.
  8. Gentse Waterzooi: moet je kennen en proeven als goede Vlaming.
  9. Het Kookboek Van De KVLV: de bijbel onder de kookboeken.
  10. Taatjespap. Tutjespap. Noem het zoals je wil. Een echte klassieker.