Mijn maatje Roger is een straffe kerel. De gerechten die hij uit z’n mouw weet te schudden zijn altijd wereldklasse. Ze smaken fantastisch en zien er prachtig uit. Boven Het Gebaar in Antwerpen zit een relatief kleine keuken in vergelijking met andere toprestaurants. En een even grote dessertkeuken. En uit beide keukens komen de prachtigste kunstwerken neergedaald op geniale borden. Het is altijd een feest om te lunchen bij Roger.
Maar nu met de lockdown is Het Gebaar weer dicht, en moest Roger weer overschakelen op take away. Eerlijk gezegd, geen makkelijke opdracht. De kunstwerken die op het bord worden getoverd in Het Gebaar kun je eigenlijk onmogelijk in take away vorm reproduceren. Het is gewoon allemaal een beetje te ingewikkeld en te broos om mee in de auto te nemen. Maar Roger is ook een ondernemer die niet bij de pakken blijft zitten, en die echt wil werken, en mensen verwennen, vandaar zijn keuze om uit te pakken met “Roger van Damme goes Thailand.”
Roger heeft al lang een grote passie voor Thailand en de Thaise keuken. Hij reist ook heel vaak naar Bangkok en omstreken, waar hij een super goede band heeft met de allerbeste chefs, en zelf ook geregeld diners kookt voor onder andere leden van de Thaise koninklijke familie. Op al zijn reizen heeft Roger de Thaise keuken perfect onder de knie gekregen, en nu maakt hij er in een bijzondere take away z’n eigen creatieven super lekkere versie van.
Wat ook heel slim is, is dat Roger toch ook prachtige desserts aanbiedt die op de “sticky rice” na minder Thais georiënteerd zijn. Tenslotte is en blijft Roger de koning van de desserts, en het is heerlijk om die ook als afsluiter van een mooie maaltijd te bestellen. Die dessertjes worden prachtig gedresseerd in echte glazen die je trouwens mag houden.
Roger Van Damme goes Thailand kun je elke donderdag, vrijdag en zaterdag bestellen en afhalen (maar deze week uitzonderlijk wegens een feestdag ook op woensdag 11 november) en in de wijde omgeving van Antwerpen wordt alles ook thuis geleverd. Ideaal om jezelf eens uitgebreid te verwennen en eens samen met één van onze topchefs op reis te vertrekken.
En belangrijk: Roger maakte net bekend dat er deze week ook in andere provincies wordt geleverd, mis deze kans dus niet!!
We maken deze week een rondje door Vlaanderen. Kijk snel of we ook bij u in de buurt komen.
DONDERDAG komt “Roger goes Thailand” naar West-Vlaanderen!
Regio’s Roeselare, Ieper, Kortrijk
Diksmuide, Veurne, De Panne
Oostende, Brugge, Knokke
VRIJDAG komt “Roger goes Thailand” naar Oost-Vlaanderen!
Regio’s Oudenaarde, Geraardsbergen, Zottegem
Gent, Aalst, Lokeren, Zelzate, Maldegem, Eeklo
Sint-Niklaas, Stekene, Beveren
ZATERDAG komt “Roger goes Thailand” naar Limburg!
Regio’s Hasselt, Sint-Truiden, Tongeren, Bilzen,
Beringen, Genk, Maasmechelen,
Peer, Bree, Maaseik, Hamont-Achel, Lommel, Overpelt, Tessenderlo, Leopoldsburg, Houthalen-Helchteren
🇹🇭Bestellen kan steeds tot de dag voordien 18u!
Bestellen kun je hier doen op de website van Roger van Damme
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer