Die vreemde "bijwerking" van covid die ik niet had zien aankomen
Nieuws

Die vreemde “bijwerking” van covid die ik niet had zien aankomen

Zaterdagochtend, ergens tussen vier en vijf. Of zondagochtend, zelfde uur. Ik word wakker. In het duister knipper ik met mijn ogen. Ik draai me nog eens om, en om. Ik probeer opnieuw in slaap te vallen. Of op z’n minst toch nog wat te snoozen. Dat lukt mij echter zelden. En als er één ding is dat ik absoluut niet kan, dan is het in bed blijven liggen wanneer ik toch wakker ben. Dus ik sta op, ook al is de nacht nog niet voorbij. Ik begin dan te schrijven voor deze blog met wat klassieke muziek op. Elk weekend opnieuw, hetzelfde tafereel.

Het is voor mij toch echt wel de vreemdste bijwerking van covid. Ik wil niet te vroeg juichen, maar voorlopig heeft het virus mij nog niet te pakken gekregen. Zelfs mensen die, zoals wij, zich minutieus aan alle maatregelen proberen te houden, kunnen vroeg of laat besmet raken, heb ik al genoeg ondervonden in mijn vriendenkring. Maar voorlopig houden wij stand, hopelijk tot aan het vaccin, ergens in de lente.

En toch heeft covid een grote invloed op iedereen zijn leven. Met vooral lastige, maar heel soms ook eens wat vrolijker gevolgen. Die vertraging van het leven, heeft voor sommige mensen gezellige consequenties. Maar de grootste bijwerking voor mij is dat ik plotseling een bioritme heb gekregen. Dat is nieuw voor mij. Het is te zeggen: ik had er wellicht wel een, zoals iedereen, maar ik kon het makkelijk misleiden en omzeilen. Ik zei altijd in interviews: ik heb gelukkig geen bioritme. Daardoor kan ik leven en werken zoals ik dat het liefste heb.

Dat zit zo. Ik doe intussen al een paar decennia ochtendshows op de radio. Mijn wekker staat dus al jaren iets over vier. En meestal heb ik die wekker ook helemaal niet nodig, en word ik elke keer op hetzelfde tijdstip vanzelf wakker. Dat was altijd al zo door de week. Maar in het weekend niet. Want op vrijdag- en zaterdagavond ga ik al bijna dertig jaar lang elk weekend DJ-sets draaien op fuiven, feesten, festivals en in discotheken. Dan ben ik op zaterdag- en zondagochtend pas thuis in de vroege uurtjes, en dan slaap ik toch meestal uit tot tien uur of zo.

Daardoor leek het al die tijd alsof ik geen bioritme meer had. In de week stond ik op om 4 uur, en in het weekend 6 uur later. En dat ging me goed af. Maar door het virus zijn uiteraard alle grote evenementen weggevallen en zijn er dit jaar toch al een dikke 100 DJ-sets geannuleerd. En ik heb daardoor dus al maandenlang vrije weekends. En doordat ook etentjes niet meer kunnen lig ik op vrijdag en zaterdag even vroeg in bed als door de week: ergens rond middernacht.

Gevolg: ik heb het voorbije jaar ontdekt dat ik wel degelijk een bioritme heb. Slapen gaan ergens rond middernacht, opstaan ergens rond 4 uur, weekdag of weekenddag, het maakt voor mij blijkbaar geen verschil. En in de namiddag geniet ik dan vaak van een deugddoende siësta. Dat is gewoon mijn regelmaat, dat is mijn vaste ritme. Ik kan er intussen mijn horloge en mijn wekker op gelijk zetten.

Overigens: die ochtenduren zijn in het weekend ook mijn meest productieve hoor. Dan schrijf ik mijn columns voor de blog, en dan bedenk ik recepten. Dan werk ik aan kwartier plezier of bedenk ik nieuwe concepten. Het is niet dat ik het erg vervelend vind om zo vroeg op te staan. Het is eerder een goede gewoonte van me. Ik doe de haard aan, laat de kat spinnen aan mijn voeten, luister naar klassieke muziek of jazz, en schrijf blogs. Zoals deze. Ik vind het best gezellig. En wanneer de zon straks opkomt ga ik wandelen. Leve mijn teruggevonden bioritme.

Toch één bedenking: ik hoop zeer hard dat ik in 2021 mijn bioritme weer wat om zeep kan helpen doordat events ook weer mogelijk zullen worden. Ik wil weer zo graag DJ-sets gaan draaien zoals ik dat al dertig jaar elk weekend doe. Ik mis het nachtleven. Ik mis het om mensen te laten dansen, zich te laten amuseren. Maar goed. Dat komt wel weer terug. Nu eerst gezond blijven. Zodat het virus me niet te pakken krijgt, en de enige rare bijwerking die ik er van ondervind, de herontdekking van mijn bioritme blijft. Goedemorgen iedereen! En een hele fijne, gezellige zaterdag gewenst.

Gerelateerde nieuwsberichten

Waar komt lasagne vandaan en welke variant is mega lekker?

Iedereen houdt van lasagne, jong en oud. Vandaag kun je lasagne op zoveel verschillende manieren eten. Op de klassieke manier, maar ook met vis (mijn visboer C-Food in Lochristi heeft altijd twee verschillende vis-lasagnes in de aanbieding, eentje met zalm en een met zeevruchten en beiden zijn heerlijk) … Lees meer

IMG_5323 2

Vandaag gaan we lunchen in het tweede beste restaurant ter wereld

Vandaag komt een droom uit. We gaan lunchen op een van de meest iconische plekken in de wereld. Bij Asador Etxebarri in Baskenland. Het verhaal van dit restaurant is zeer bijzonder … Lees meer

Velissima

Slechte ervaring in Velissima in Barcelona

Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer

Ik zorg voor de beste muziek voor deze zomer!

Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer

Onveiligheid Barcelona

Toeristen niet meer welkom in Barcelona?

Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes

Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer