Het blijkt uit verscheidene onderzoeken. En ik hoor het ook wel eens van mensen in mijn omgeving. Wanneer je een beetje op je lijn let dan heb je al snel een idee wat je precies ontbijten moet. Er zijn veel gezonde manieren om aan de dag te beginnen. En avondeten blijkt ook niet echt zo’n probleem te zijn. Als je lekker en gezond wilt eten dan is het slim om ’s avonds zelf te koken. Maar het middagmaal is vaak de psychologische bottleneck voor een slim “dieet”.
Je hebt vaak de ochtendfile en een een drukke ochtend op kantoor achter de rug, en zo rond de middag krijg je honger, goesting, zijn er weinig mogelijkheden om gezond te eten, en veel snelle en makkelijke verleidingen. Een belegd broodje eten aan de computer is dan vaak de snelle oplossing, maar ik moet zeker niet uitleggen dat dat niet het aller slimste lunchidee is voor wie af wil vallen. Daarom zet ik enkele slimme tips op een rij.
Je kunt je slaatjes zelf maken en meenemen naar kantoor. Maar in vele supermarkten of winkels zijn ook gezonde slaatjes te koop. Je mengt de ingrediënten zelf.
Als je een snoeper bent, snoep groentjes. Tomaatjes, bloemkoolroosjes, worteltjes, komkommer. het is allemaal lekker en gezond.
Je kunt in 1,2,3 ’s ochtends een gezonde smoothie mixen op basis van groenten en fruit. Neem die mee naar kantoor
Ik ken een paar mensen die met (vier) andere collega’s de afspraak maken om om de beurt te koken voor lunch. Iedereen krijgt z’n dag aangeduid en maakt de avond voordien een gezond gerecht voor de collega’s. Het is gezellig, gezond en lekker.
Kook ’s avonds altijd net iets teveel van je gezonde maaltijd. Vries het in. En neem die restjesmaaltijd een paar dagen of een week later mee naar kantoor om op te warmen. Lekker en gezonder dan een wit broodje vol saus en andere ingrediënten.
Wat je natuurlijk altijd kunt doen, is je middagpauze nuttig besteden en even gaan wandelen. Een half uurtje is al voldoende om even de benen te strekken en je portie beweging mee te pikken. Het is gezond en dat koekje of die koffiekoek die je dan toch hebt binnen gesmikkeld kun je er dan toch ook weer voor een stuk afwandelen
Meer gezonde tips voor wandelaars (ook over hoe je wandelen in je professioneel leven kunt integreren) kun je vinden in mijn wandelboek dat je kunt bestellen via www.waaromwandelen.be
Vandaag is het 14 juli, de nationale feestdag van Frankrijk. Een dag die in heel het land groots gevierd wordt met spectaculaire vuurwerken, en ook vanavond zal dat ongetwijfeld weer gebeuren … Lees meer
Wie me al langer volgt weet het natuurlijk wel: ik heb al bijna vijftien jaar een flat in het prachtige Barcelona, een stad waar mijn hart ligt, waar ik vrijwel al mijn vakanties doorbreng en waar ik telkens opnieuw inspiratie vind … Lees meer
Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer
Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer
Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer
Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer