Minder zondigen op kantoor: doe je zo!
Nieuws

Minder zondigen op kantoor: doe je zo!

Het blijkt uit verscheidene onderzoeken. En ik hoor het ook wel eens van mensen in mijn omgeving. Wanneer je een beetje op je lijn let dan heb je al snel een idee wat je precies ontbijten moet. Er zijn veel gezonde manieren om aan de dag te beginnen. En avondeten blijkt ook niet echt zo’n probleem te zijn. Als je lekker en gezond wilt eten dan is het slim om ‘s avonds zelf te koken. Maar het middagmaal is vaak de psychologische bottleneck voor een slim “dieet”.

Je hebt vaak de ochtendfile en een een drukke ochtend op kantoor achter de rug, en zo rond de middag krijg je honger, goesting, zijn er weinig mogelijkheden om gezond te eten, en veel snelle en makkelijke verleidingen. Een belegd broodje eten aan de computer is dan vaak de snelle oplossing, maar ik moet zeker niet uitleggen dat dat niet het aller slimste lunchidee is voor wie af wil vallen. Daarom zet ik enkele slimme tips op een rij.

Slaatjes zijn OK

Je kunt je slaatjes zelf maken en meenemen naar kantoor. Maar in vele supermarkten of winkels zijn ook gezonde slaatjes te koop. Je mengt de ingrediënten zelf.

eet Knabbelgroentjes

Als je een snoeper bent, snoep groentjes. Tomaatjes, bloemkoolroosjes, worteltjes, komkommer. het is allemaal lekker en gezond.

smoothies

Je kunt in 1,2,3 ‘s ochtends een gezonde smoothie mixen op basis van groenten en fruit. Neem die mee naar kantoor

Maak afspraken met collega’s

Ik ken een paar mensen die met (vier) andere collega’s de afspraak maken om om de beurt te koken voor lunch. Iedereen krijgt z’n dag aangeduid en maakt de avond voordien een gezond gerecht voor de collega’s. Het is gezellig, gezond en lekker.

Restjes zijn een goed idee

Kook ‘s avonds altijd net iets teveel van je gezonde maaltijd. Vries het in. En neem die restjesmaaltijd een paar dagen of een week later mee naar kantoor om op te warmen. Lekker en gezonder dan een wit broodje vol saus en andere ingrediënten.

Ga even wandelen tussendoor

Wat je natuurlijk altijd kunt doen, is je middagpauze nuttig besteden en even gaan wandelen. Een half uurtje is al voldoende om even de benen te strekken en je portie beweging mee te pikken. Het is gezond en dat koekje of die koffiekoek die je dan toch hebt binnen gesmikkeld kun je er dan toch ook weer voor een stuk afwandelen

Meer gezonde tips voor wandelaars (ook over hoe je wandelen in je professioneel leven kunt integreren) kun je vinden in mijn wandelboek dat je kunt bestellen via www.waaromwandelen.be 

Minder zondigen op kantoor: doe je zo!

Gerelateerde nieuwsberichten

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer