WAAROM MAANDAG DE FOUTE DAG IS OM EEN DIEET TE STARTEN
Nieuws

Waarom maandag de foute dag is om een dieet te starten

Op maandag een dieet starten lijkt misschien logisch. Je hebt wellicht een pittig weekend achter de rug, en af en toe stevig gezondigd. Een heerlijk etentje links en een lekker aperitiefje rechts. En ja, je wil het nu graag zo snel mogelijk vergeten en achter je laten. Heel veel mensen denken vandaag zoals jij. Sorry voor de moeilijke boodschap, maar je hebt de verkeerde dag geplukt.

Uit onderzoek blijkt immers dat een dieet op maandag starten een enorme garantie biedt op mislukken. Mensen die zich een weekend lang hebben laten gaan en veel fout eten en alcohol hebben binnengespeeld blijken volgens een onderzoek uit Finland in feite enkel oppervlakkig geïnteresseerd in een gezondere levensstijl. Het schuldgevoel is van korte duur, en vooral de compleet foute motivering om je levensstijl om te keren.

Wanneer je het weekend namelijk begint te associëren met lekkere vettige gerechten, met massa’s fastfood en veel alcohol, en de week dan probeert op te starten met gezond eten, is je volledige gedachtengang zo krom dat je de bocht mist. Enkel mensen die de switch niet uit schuldgevoel, maar vanuit een goede gezonde motivatie maken, hebben immers kans op slagen. En als je me niet zou geloven moet je deze studie er maar eens op nalezen: European Journal of Clinical Nutrition.

Laat het je echter niet tegen houden om eens goed na te denken. Lekker eten is een mensenrecht, en geeft ons zoveel energie en maakt het leven gezellig. Maar echt, dat hoeft niet elke dag een aanslag op ons gewicht en onze levensvreugde te betekenen. Probeer veel te bewegen, eet wat gezonder, en laat je niet vangen in oplossingen op korte termijn. Eens de gezonde switch in je hoofd zit, houdt niks je nog tegen. Geen weekendzonde, en geen goed voornemen dat zelfs de maandag amper overleven kan. Veel succes, en geniet van het leven, en natuurlijk ook van mijn receptjes deze week.

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer