WAAROM MAANDAG DE FOUTE DAG IS OM EEN DIEET TE STARTEN
Nieuws

Waarom maandag de foute dag is om een dieet te starten

Op maandag een dieet starten lijkt misschien logisch. Je hebt wellicht een pittig weekend achter de rug, en af en toe stevig gezondigd. Een heerlijk etentje links en een lekker aperitiefje rechts. En ja, je wil het nu graag zo snel mogelijk vergeten en achter je laten. Heel veel mensen denken vandaag zoals jij. Sorry voor de moeilijke boodschap, maar je hebt de verkeerde dag geplukt.

Uit onderzoek blijkt immers dat een dieet op maandag starten een enorme garantie biedt op mislukken. Mensen die zich een weekend lang hebben laten gaan en veel fout eten en alcohol hebben binnengespeeld blijken volgens een onderzoek uit Finland in feite enkel oppervlakkig geïnteresseerd in een gezondere levensstijl. Het schuldgevoel is van korte duur, en vooral de compleet foute motivering om je levensstijl om te keren.

Wanneer je het weekend namelijk begint te associëren met lekkere vettige gerechten, met massa’s fastfood en veel alcohol, en de week dan probeert op te starten met gezond eten, is je volledige gedachtengang zo krom dat je de bocht mist. Enkel mensen die de switch niet uit schuldgevoel, maar vanuit een goede gezonde motivatie maken, hebben immers kans op slagen. En als je me niet zou geloven moet je deze studie er maar eens op nalezen: European Journal of Clinical Nutrition.

Laat het je echter niet tegen houden om eens goed na te denken. Lekker eten is een mensenrecht, en geeft ons zoveel energie en maakt het leven gezellig. Maar echt, dat hoeft niet elke dag een aanslag op ons gewicht en onze levensvreugde te betekenen. Probeer veel te bewegen, eet wat gezonder, en laat je niet vangen in oplossingen op korte termijn. Eens de gezonde switch in je hoofd zit, houdt niks je nog tegen. Geen weekendzonde, en geen goed voornemen dat zelfs de maandag amper overleven kan. Veel succes, en geniet van het leven, en natuurlijk ook van mijn receptjes deze week.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer