Vandaag begint voor mij de vakantie. Een vakantie waar ik al jaren van droom. Doordat we in 2013 een flat hebben gekocht in Barcelona, daar nog wel een tijdje met een lening zitten, en doordat we ook zeer graag naar ons stekje in de Catalaanse hoofdstad trekken, hebben we de laatste 10 jaar eigenlijk bijna geen enkele andere reis meer gemaakt. Eén weekje waren we in New York, een jaar of vijf geleden, en dat was het zowat, op wat daguitstapjes na.
Maar de komende twee weken zijn we eindelijk nog eens (ver) weg. Om te ontspannen, sowieso, maar we trekken met een speciale motivatie naar de andere kant van de wereld. Voor Wijn Ornelis heb ik nu al een mooie selectie wijnen uit België, Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk en Duitsland geselecteerd die ik onder eigen label op www.wijnornelis.be sinds een jaartje verkoop. Maar het is al lang mijn droom om daar ooit een wijn uit Zuid-Afrika aan toe te voegen.
En die droom zou nu wel eens uit kunnen komen. Want straks vertrekken we op een spannende zoektocht om de ideale Zuid-Afrikaanse wijn aan ons assortiment toe te voegen. We vliegen vanavond al naar Kaapstad, en de komende twee weken gaan we veel proeven en vergelijken, en hopelijk vinden we daar ook een wijnbouwer die voor ons een echte Wijn Ornelis kan produceren: lekker, goedgemaakt en tegelijkertijd ook betaalbaar. Een heerlijke uitdaging.
Ik ga van die twee weken natuurlijk ook gebruik maken om eens een beetje digitaal te detoxen. Dat is modern. Het kan geen kwaad om eens een weekje of twee minder op dat schermpje te tokkelen. Het zal op Would Be Chef dus even iets rustiger zijn, al heb ik wel voor elke dag een heerlijk recept voor jullie ingepland. Veertien dagen lang serveer ik jullie op mijn sociale media in het weekend in de ochtend en tijdens de week rond de middag het “Recept van de Dag”.
Maar voor de rest moet je mij vergeven: ik ga het online even wat rustiger aandoen. We gaan behoorlijk wat kilometers afleggen, veel wijndomeinen bezoeken, veel wandelen ook, want ik wil niet dat de kilo’s er nu weer bij komen. We gaan veel lezen, nieuwe artikels schrijven voor deze foodblog, en er intussen voor zorgen dat onze roaming-kosten niet te hoog oplopen. Een goed excuus om eens even minder online te zijn. Het zal mijn bloeddruk wellicht ook ten goede komen.
Vergeef me dat ik dus ook even minder zal antwoorden op jullie vragen. Vanaf 7 november ben ik weer helemaal paraat! Ook in de ochtend van Joe.
Vandaag is het 14 juli, de nationale feestdag van Frankrijk. Een dag die in heel het land groots gevierd wordt met spectaculaire vuurwerken, en ook vanavond zal dat ongetwijfeld weer gebeuren … Lees meer
Wie me al langer volgt weet het natuurlijk wel: ik heb al bijna vijftien jaar een flat in het prachtige Barcelona, een stad waar mijn hart ligt, waar ik vrijwel al mijn vakanties doorbreng en waar ik telkens opnieuw inspiratie vind … Lees meer
Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer
Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer
Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer
Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer