Digitale detox! Ik ga stiller zijn de komende weken...
Nieuws

Digitale detox! Ik ga stiller zijn de komende weken…

Vandaag begint voor mij de vakantie. Een vakantie waar ik al jaren van droom. Doordat we in 2013 een flat hebben gekocht in Barcelona, daar nog wel een tijdje met een lening zitten, en doordat we ook zeer graag naar ons stekje in de Catalaanse hoofdstad trekken, hebben we de laatste 10 jaar eigenlijk bijna geen enkele andere reis meer gemaakt. Eén weekje waren we in New York, een jaar of vijf geleden, en dat was het zowat, op wat daguitstapjes na.

Maar de komende twee weken zijn we eindelijk nog eens (ver) weg. Om te ontspannen, sowieso, maar we trekken met een speciale motivatie naar de andere kant van de wereld. Voor Wijn Ornelis heb ik nu al een mooie selectie wijnen uit België, Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk en Duitsland geselecteerd die ik onder eigen label op www.wijnornelis.be sinds een jaartje verkoop. Maar het is al lang mijn droom om daar ooit een wijn uit Zuid-Afrika aan toe te voegen.

En die droom zou nu wel eens uit kunnen komen. Want straks vertrekken we op een spannende zoektocht om de ideale Zuid-Afrikaanse wijn aan ons assortiment toe te voegen. We vliegen vanavond al naar Kaapstad, en de komende twee weken gaan we veel proeven en vergelijken, en hopelijk vinden we daar ook een wijnbouwer die voor ons een echte Wijn Ornelis kan produceren: lekker, goedgemaakt en tegelijkertijd ook betaalbaar. Een heerlijke uitdaging.

Ik ga van die twee weken natuurlijk ook gebruik maken om eens een beetje digitaal te detoxen. Dat is modern. Het kan geen kwaad om eens een weekje of twee minder op dat schermpje te tokkelen. Het zal op Would Be Chef dus even iets rustiger zijn, al heb ik wel voor elke dag een heerlijk recept voor jullie ingepland. Veertien dagen lang serveer ik jullie op mijn sociale media in het weekend in de ochtend en tijdens de week rond de middag het “Recept van de Dag”.

Maar voor de rest moet je mij vergeven: ik ga het online even wat rustiger aandoen. We gaan behoorlijk wat kilometers afleggen, veel wijndomeinen bezoeken, veel wandelen ook, want ik wil niet dat de kilo’s er nu weer bij komen. We gaan veel lezen, nieuwe artikels schrijven voor deze foodblog, en er intussen voor zorgen dat onze roaming-kosten niet te hoog oplopen. Een goed excuus om eens even minder online te zijn. Het zal mijn bloeddruk wellicht ook ten goede komen.

Vergeef me dat ik dus ook even minder zal antwoorden op jullie vragen. Vanaf 7 november ben ik weer helemaal paraat! Ook in de ochtend van Joe.

Gerelateerde nieuwsberichten

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer