Digitale detox! Ik ga stiller zijn de komende weken...
Nieuws

Digitale detox! Ik ga stiller zijn de komende weken…

Vandaag begint voor mij de vakantie. Een vakantie waar ik al jaren van droom. Doordat we in 2013 een flat hebben gekocht in Barcelona, daar nog wel een tijdje met een lening zitten, en doordat we ook zeer graag naar ons stekje in de Catalaanse hoofdstad trekken, hebben we de laatste 10 jaar eigenlijk bijna geen enkele andere reis meer gemaakt. Eén weekje waren we in New York, een jaar of vijf geleden, en dat was het zowat, op wat daguitstapjes na.

Maar de komende twee weken zijn we eindelijk nog eens (ver) weg. Om te ontspannen, sowieso, maar we trekken met een speciale motivatie naar de andere kant van de wereld. Voor Wijn Ornelis heb ik nu al een mooie selectie wijnen uit België, Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk en Duitsland geselecteerd die ik onder eigen label op www.wijnornelis.be sinds een jaartje verkoop. Maar het is al lang mijn droom om daar ooit een wijn uit Zuid-Afrika aan toe te voegen.

En die droom zou nu wel eens uit kunnen komen. Want straks vertrekken we op een spannende zoektocht om de ideale Zuid-Afrikaanse wijn aan ons assortiment toe te voegen. We vliegen vanavond al naar Kaapstad, en de komende twee weken gaan we veel proeven en vergelijken, en hopelijk vinden we daar ook een wijnbouwer die voor ons een echte Wijn Ornelis kan produceren: lekker, goedgemaakt en tegelijkertijd ook betaalbaar. Een heerlijke uitdaging.

Ik ga van die twee weken natuurlijk ook gebruik maken om eens een beetje digitaal te detoxen. Dat is modern. Het kan geen kwaad om eens een weekje of twee minder op dat schermpje te tokkelen. Het zal op Would Be Chef dus even iets rustiger zijn, al heb ik wel voor elke dag een heerlijk recept voor jullie ingepland. Veertien dagen lang serveer ik jullie op mijn sociale media in het weekend in de ochtend en tijdens de week rond de middag het “Recept van de Dag”.

Maar voor de rest moet je mij vergeven: ik ga het online even wat rustiger aandoen. We gaan behoorlijk wat kilometers afleggen, veel wijndomeinen bezoeken, veel wandelen ook, want ik wil niet dat de kilo’s er nu weer bij komen. We gaan veel lezen, nieuwe artikels schrijven voor deze foodblog, en er intussen voor zorgen dat onze roaming-kosten niet te hoog oplopen. Een goed excuus om eens even minder online te zijn. Het zal mijn bloeddruk wellicht ook ten goede komen.

Vergeef me dat ik dus ook even minder zal antwoorden op jullie vragen. Vanaf 7 november ben ik weer helemaal paraat! Ook in de ochtend van Joe.

Gerelateerde nieuwsberichten

Velissima

Slechte ervaring in Velissima in Barcelona

Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer

Ik zorg voor de beste muziek voor deze zomer!

Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer

Onveiligheid Barcelona

Toeristen niet meer welkom in Barcelona?

Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes

Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer