Vandaag begint voor mij de vakantie. Een vakantie waar ik al jaren van droom. Doordat we in 2013 een flat hebben gekocht in Barcelona, daar nog wel een tijdje met een lening zitten, en doordat we ook zeer graag naar ons stekje in de Catalaanse hoofdstad trekken, hebben we de laatste 10 jaar eigenlijk bijna geen enkele andere reis meer gemaakt. Eén weekje waren we in New York, een jaar of vijf geleden, en dat was het zowat, op wat daguitstapjes na.
Maar de komende twee weken zijn we eindelijk nog eens (ver) weg. Om te ontspannen, sowieso, maar we trekken met een speciale motivatie naar de andere kant van de wereld. Voor Wijn Ornelis heb ik nu al een mooie selectie wijnen uit België, Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk en Duitsland geselecteerd die ik onder eigen label op www.wijnornelis.be sinds een jaartje verkoop. Maar het is al lang mijn droom om daar ooit een wijn uit Zuid-Afrika aan toe te voegen.
En die droom zou nu wel eens uit kunnen komen. Want straks vertrekken we op een spannende zoektocht om de ideale Zuid-Afrikaanse wijn aan ons assortiment toe te voegen. We vliegen vanavond al naar Kaapstad, en de komende twee weken gaan we veel proeven en vergelijken, en hopelijk vinden we daar ook een wijnbouwer die voor ons een echte Wijn Ornelis kan produceren: lekker, goedgemaakt en tegelijkertijd ook betaalbaar. Een heerlijke uitdaging.
Ik ga van die twee weken natuurlijk ook gebruik maken om eens een beetje digitaal te detoxen. Dat is modern. Het kan geen kwaad om eens een weekje of twee minder op dat schermpje te tokkelen. Het zal op Would Be Chef dus even iets rustiger zijn, al heb ik wel voor elke dag een heerlijk recept voor jullie ingepland. Veertien dagen lang serveer ik jullie op mijn sociale media in het weekend in de ochtend en tijdens de week rond de middag het “Recept van de Dag”.
Maar voor de rest moet je mij vergeven: ik ga het online even wat rustiger aandoen. We gaan behoorlijk wat kilometers afleggen, veel wijndomeinen bezoeken, veel wandelen ook, want ik wil niet dat de kilo’s er nu weer bij komen. We gaan veel lezen, nieuwe artikels schrijven voor deze foodblog, en er intussen voor zorgen dat onze roaming-kosten niet te hoog oplopen. Een goed excuus om eens even minder online te zijn. Het zal mijn bloeddruk wellicht ook ten goede komen.
Vergeef me dat ik dus ook even minder zal antwoorden op jullie vragen. Vanaf 7 november ben ik weer helemaal paraat! Ook in de ochtend van Joe.
Zoals jullie weten ben ik heel vaak in Barcelona. Ik heb er ook mijn reisgids Mijn Barcelona over geschreven, die nog steeds te koop is op www.mijnbarcelona … Lees meer
Ik geef het toe: af en toe een beetje stout zijn kan geen kwaad. Maar vandaag heb ik het niet over ondeugend gedrag, wel over het bier. Stout is een donkere biersoort met een volle, geroosterde smaak die doet denken aan koffie, cacao en pure chocolade … Lees meer
Ik krijg af en toe de vraag van een journalist: wat zou jij eten als het je laatste avondmaal zou zijn?Ik vind dat eigenlijk een bijzondere gedachte, want ik hoop zo ontzettend hard dat ik op een dag gewoon rustig mag vertrekken in mijn slaap … Lees meer
4 november is officieel “Candy Day”, of gewoon: snoepjesdag. Het idee is dat zoetigheden die dag eens goed gevierd mogen worden. Snoep bestaat al waanzinnig lang … Lees meer
Ik krijg er vaak opmerkingen over, soms plagerig, soms verbaasd. Mensen die op sociale media zien dat ik op vakantie in Barcelona al om zes uur in de gym sta te sporten, vragen me geregeld of ik niet helemaal gestoord ben … Lees meer
Vandaag las ik in de krant dat steeds meer warme bakkers vrouw zijn. En eerlijk, dat vond ik een heerlijk bericht. Een beetje onverwacht misschien, maar tegelijk ook heel logisch als je erover nadenkt … Lees meer
Vorige week ben ik weer eens langsgeweest bij Kris en Sabine, het lieve koppel dat al jaren de mooiste bloemenwinkel van Lochristi en omstreken uitbaat, Bloembinderij Naudts-Boone op het dorpsplein … Lees meer
Er was een tijd dat je op geen enkel terras kon zitten zonder dat iemand naast je een glas gin-tonic met een halve botanische tuin erin liet neerdalen … Lees meer