Dit was de feestmaaltijd van wielerheld Thomas De Gendt
Nieuws

Dit was de feestmaaltijd van wielerheld Thomas De Gendt

Vandaag is het de Franse Nationale feestdag. Maar gisteren was in Frankrijk een Belgische feestdag, want zowat elke landgenoot moet toch met een stofje in de ogen naar de fantastische ritzege van Thomas De Gendt gekeken hebben. Een heroïsche dag was het voor de fantastische renner van Lotto Soudal. Hij zorgde meteen voor de tweede Belgische overwinning in drie dagen. Ja, de Tour De France was geweldig gestart in Brussel met de feestelijkheden rond de vijftigste verjaardag van Eddy Merckx z’n eerste tourzege, en onze renners zijn er sindsdien een feestje van aan het maken in de ronde.

Ik had ooit de eer om met Marc Coucke in de volgwagen een paar dagen de Tour mee te beleven, en Marc had de gewoonte om z’n gasten goed te ontvangen. Prachtige dagen waren dat. Maar wat eet een renner na een overwinning? Wel sowieso veel. Na elke wedstrijddag. De ritten zijn zo zwaar en lang, er worden zoveel calorieën verbrand door de immense inspanningen, vaak in de hitte. Dus ‘s avonds moeten die gasten op krachten komen. En vaak reizen er dan ook goede koks mee in de wielerteams om ervoor te zorgen dat er goed, lekker, gezond, en gevarieerd wordt gegeten.

Dit was de feestmaaltijd van wielerheld Thomas De Gendt

Thomas De Gendt is zelf een soort van Would Be Chef denk ik, want net als ik, en velen onder de volgers van deze blog, deelt hij tijdens de Tour De France op Twitter altijd de maaltijd van de dag. En dat heeft hij dus gisteren na z’n overwinning ook gedaan. Op het menu stond veel lekkers: “Dinner tweet! ? stage 8: salmon salade – pizza caprese – linguine bolognaise – berrie crumble. And lots of champagne #TDF2019” zo tweette hij. Stevige maaltijd: een zalmslaatje, een stevige pizza, een linguini bolognaise en een lekkere bessencrumble, maar zeker verdiend.

En die champagne, ik neem aan dat de renners niet elke dag aan de alcohol zitten, maar na zo’n prachtdag moet je durven klinken op het leven en de overwinning, en dat heeft onze wielerheld gisteren dus eens goed gedaan. We wensen hem en de andere Belgische renners nog veel champagne toe de komende dagen. En we klinken uiteraard van harte mee!

Dit was de feestmaaltijd van wielerheld Thomas De Gendt
Dit was de feestmaaltijd van wielerheld Thomas De Gendt
Dit was de feestmaaltijd van wielerheld Thomas De Gendt
Dit was de feestmaaltijd van wielerheld Thomas De Gendt

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer