Ik ben een voetballiefhebber, en een fan van Club Brugge. En daarom ben ik ook ontzettend blij dat topfavoriet Hans Vanaken de Gouden Schoen heeft gewonnen. Evert, de manager van Hans is nu toch al meer dan twintig jaar één van mijn beste vrienden, en via hem heb ik Hans en zijn fantastische vrouw Lauren al snel beter leren kennen.
Begin 2016 kwamen deze twee topvoetballers een weekendje met Bjorn Engels en zijn vriendin naar Barcelona en toen zijn ze bij ons komen dineren. Super gezellige avond werd dat, en sindsdien hebben we fijn contact gehouden. Ik was dan ook blij dat ik op het huwelijk van Hans en Lauren heb mogen DJ’n, het was een topfeestje, want die twee houden erg van elkaar.
Gisteren won Hans de Gouden Schoen. Vriend en vijand (al denk ik dat zelfs supporters van andere clubs Hans waarderen) vond hem een verdiende winnaar. Een blije, maar ook een oprecht bescheiden gast, die Hans. Vanochtend in ons programma op Joe bekende Hans trouwens dat hij een korte nacht achter de rug had. En op de koop toe zat er tijdens dat telefonische interview ook nog eens een cameraploeg van VTM-Nieuws mee aan tafel.
In de reportage in het nieuws vanmiddag verklapte Hans trouwens dat hij een hele grote liefhebber is van Nutella, en dat er volgens hem ’s ochtends niets boven een lekkere verse sandwich met Nutella gaat. Wat zei ik: gewone gast gebleven hé, die Hans. We gaan heel binnenkort toch nog eens een goed glas samen drinken op zijn fantastische, welverdiende Gouden Schoen!
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer