"Dit eet elke carnavalist in Aalst" volgens Steven Van Herreweghe
Nieuws

“Dit eet elke carnavalist in Aalst” volgens Steven Van Herreweghe

Eén van de komende weken hebben we een local foodies-special gepland rond de Ajuinstad Aalst. Dan gaan enkele bekende Aalstenaren ons op deze blog vertellen waar je in hun geliefde stad het beste kunt gaan eten. Er zijn nogal wat spannende restaurantjes bijgekomen de laatste tijd, vertelde de populaire TV-presentator Steven Van Herreweghe ons al, en ook zijn favorietjes komen er dus weldra aan, hier op Would Be Chef.

Maar vandaag is al dat culinaire geneuzel natuurlijk even niet aan de orde. Het is volop carnaval in Aalst de komende dagen, en dan verdwijnt het betere eten een beetje op de achtergrond. Logisch toch!? De Voil Jeanetten en andere carnavalisten gaan de komende dagen toch eerder voor de snelle, makkelijke en behoorlijk vette hap, en ze halen hun calorieën ongetwijfeld voornamelijk uit het bier dat weer massaal zal vloeien.

En toch is er één culinaire traditie met carnaval waar elke echte  Ajoin volgens Steven Van Herreweghe zeker voor gaat. Hijzelf en zijn vrienden hebben alvast die goede gewoonte. En dat is: een flinke portie oliebollen halen bij “Delforge“. Smoutebollen, zo noemen ze de oliebollen in Aalst, en die van Delforce zijn gewoon geniaal lekker. De familie heeft vier kramen, hun producten zijn al sinds de jaren 80 (en eigenlijk al langer, dankzij hun ouders) super lekker en authentiek, en je kunt hen vinden opvan ons land. Maar op Aalst carnaval zijn ze volgens Steven echt de helden.

We wensen alle carnavalisten, in Aalst, en ook alders in het land, een heerlijke carnavalstijd, met hopelijk niet al teveel regen, en met een goede fond, om de pintjes aan te kunnen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Thaise kreeft met noedels

De beste hoofdgerechten voor de feestdagen

Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer

Makkelijk hapje milkshake met paling

De lekkerste hapjes voor de feestdagen

Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer

Nobashi garnalen met vitelotte aardappel en truffel mayonaise

De lekkerste voorgerechten voor de feestdagen

Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer

Goed nieuws: Mama's kookboek komt maandag aan!

Bestel Mijn Mama’s Kookboek nu als kerstcadeau voor het te laat is!

Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer

Kun je diabetes vermijden?

Kun je diabetes vermijden?

14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer