"Dit eet elke carnavalist in Aalst" volgens Steven Van Herreweghe
Nieuws

“Dit eet elke carnavalist in Aalst” volgens Steven Van Herreweghe

Eén van de komende weken hebben we een local foodies-special gepland rond de Ajuinstad Aalst. Dan gaan enkele bekende Aalstenaren ons op deze blog vertellen waar je in hun geliefde stad het beste kunt gaan eten. Er zijn nogal wat spannende restaurantjes bijgekomen de laatste tijd, vertelde de populaire TV-presentator Steven Van Herreweghe ons al, en ook zijn favorietjes komen er dus weldra aan, hier op Would Be Chef.

Maar vandaag is al dat culinaire geneuzel natuurlijk even niet aan de orde. Het is volop carnaval in Aalst de komende dagen, en dan verdwijnt het betere eten een beetje op de achtergrond. Logisch toch!? De Voil Jeanetten en andere carnavalisten gaan de komende dagen toch eerder voor de snelle, makkelijke en behoorlijk vette hap, en ze halen hun calorieën ongetwijfeld voornamelijk uit het bier dat weer massaal zal vloeien.

En toch is er één culinaire traditie met carnaval waar elke echte  Ajoin volgens Steven Van Herreweghe zeker voor gaat. Hijzelf en zijn vrienden hebben alvast die goede gewoonte. En dat is: een flinke portie oliebollen halen bij “Delforge“. Smoutebollen, zo noemen ze de oliebollen in Aalst, en die van Delforce zijn gewoon geniaal lekker. De familie heeft vier kramen, hun producten zijn al sinds de jaren 80 (en eigenlijk al langer, dankzij hun ouders) super lekker en authentiek, en je kunt hen vinden opvan ons land. Maar op Aalst carnaval zijn ze volgens Steven echt de helden.

We wensen alle carnavalisten, in Aalst, en ook alders in het land, een heerlijke carnavalstijd, met hopelijk niet al teveel regen, en met een goede fond, om de pintjes aan te kunnen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer