"Dit eet elke carnavalist in Aalst" volgens Steven Van Herreweghe
Nieuws

“Dit eet elke carnavalist in Aalst” volgens Steven Van Herreweghe

Eén van de komende weken hebben we een local foodies-special gepland rond de Ajuinstad Aalst. Dan gaan enkele bekende Aalstenaren ons op deze blog vertellen waar je in hun geliefde stad het beste kunt gaan eten. Er zijn nogal wat spannende restaurantjes bijgekomen de laatste tijd, vertelde de populaire TV-presentator Steven Van Herreweghe ons al, en ook zijn favorietjes komen er dus weldra aan, hier op Would Be Chef.

Maar vandaag is al dat culinaire geneuzel natuurlijk even niet aan de orde. Het is volop carnaval in Aalst de komende dagen, en dan verdwijnt het betere eten een beetje op de achtergrond. Logisch toch!? De Voil Jeanetten en andere carnavalisten gaan de komende dagen toch eerder voor de snelle, makkelijke en behoorlijk vette hap, en ze halen hun calorieën ongetwijfeld voornamelijk uit het bier dat weer massaal zal vloeien.

En toch is er één culinaire traditie met carnaval waar elke echte  Ajoin volgens Steven Van Herreweghe zeker voor gaat. Hijzelf en zijn vrienden hebben alvast die goede gewoonte. En dat is: een flinke portie oliebollen halen bij “Delforge“. Smoutebollen, zo noemen ze de oliebollen in Aalst, en die van Delforce zijn gewoon geniaal lekker. De familie heeft vier kramen, hun producten zijn al sinds de jaren 80 (en eigenlijk al langer, dankzij hun ouders) super lekker en authentiek, en je kunt hen vinden opvan ons land. Maar op Aalst carnaval zijn ze volgens Steven echt de helden.

We wensen alle carnavalisten, in Aalst, en ook alders in het land, een heerlijke carnavalstijd, met hopelijk niet al teveel regen, en met een goede fond, om de pintjes aan te kunnen.

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer