“Dit eet elke carnavalist in Aalst” volgens Steven Van Herreweghe

Eén van de komende weken hebben we een local foodies-special gepland rond de Ajuinstad Aalst. Dan gaan enkele bekende Aalstenaren ons op deze blog vertellen waar je in hun geliefde stad het beste kunt gaan eten. Er zijn nogal wat spannende restaurantjes bijgekomen de laatste tijd, vertelde de populaire TV-presentator Steven Van Herreweghe ons al, en ook zijn favorietjes komen er dus weldra aan, hier op Would Be Chef.

Maar vandaag is al dat culinaire geneuzel natuurlijk even niet aan de orde. Het is volop carnaval in Aalst de komende dagen, en dan verdwijnt het betere eten een beetje op de achtergrond. Logisch toch!? De Voil Jeanetten en andere carnavalisten gaan de komende dagen toch eerder voor de snelle, makkelijke en behoorlijk vette hap, en ze halen hun calorieën ongetwijfeld voornamelijk uit het bier dat weer massaal zal vloeien.

En toch is er één culinaire traditie met carnaval waar elke echte  Ajoin volgens Steven Van Herreweghe zeker voor gaat. Hijzelf en zijn vrienden hebben alvast die goede gewoonte. En dat is: een flinke portie oliebollen halen bij “Delforge“. Smoutebollen, zo noemen ze de oliebollen in Aalst, en die van Delforce zijn gewoon geniaal lekker. De familie heeft vier kramen, hun producten zijn al sinds de jaren 80 (en eigenlijk al langer, dankzij hun ouders) super lekker en authentiek, en je kunt hen vinden opvan ons land. Maar op Aalst carnaval zijn ze volgens Steven echt de helden.

We wensen alle carnavalisten, in Aalst, en ook alders in het land, een heerlijke carnavalstijd, met hopelijk niet al teveel regen, en met een goede fond, om de pintjes aan te kunnen.