Dit ergert me al lang in veel restaurants en brasserieën
Nieuws

Dit ergert me al lang in veel restaurants en brasserieën

Mij maakt het niet uit waar ik ga tafelen, als het maar lekker is. Dat geldt voor sterrententen en voor gewone restaurants en bistro’s. Ik vind de kwaliteit van het eten in ons land meestal heel OK. Of ik nu een uitgebreide maaltijd ga nuttigen of eerder een eenvoudige pasta of een croque ga eten, meestal verzorgen de mensen in de horeca de maaltijden goed tot zeer goed in Vlaanderen. Zelden heb ik het gevoel dat ik bedrogen word.

Maar één ding gaat nog veel te vaak fout, en is volgens mij makkelijk op te lossen. Wanneer je een glas of een karaf huiswijn vraagt, dan krijg je nog geregeld zeer middelmatige wijn voorgeschoteld, soms zelfs ronduit slechte wijn. En dat snap ik dus echt niet. Huiswijn synoniem stellen aan minderwaardige wijn is zeggen dat je in je zaak niet met kwaliteit bezig bent, en dat je je klanten geen waar voor hun geld wil bieden. En dat is zonde. En een grote fout.

Natuurlijk moet een huiswijn betaalbaar zijn. Maar doe als restauranteigenaar je huiswerk dan eventjes wat beter, en daag je leveranciers ook uit, om echt een degelijke wijn te voorzien waar je toch voldoende debiet van kunt garanderen, aan een scherpe prijs. Wedden dat dat lukt? Er zijn vandaag echt veel democratisch geprijsde wijnen die eerlijk gemaakt zijn, lekker en zeer aangenaam om te drinken. Kies daar dan gewoon voor. Het zal je klant gelukkig maken.

En niks moet je ook tegen houden om een paar verschillende wijntjes per glas of karaf aan te bieden aan een mooie prijs. Dat maakt het voor ons klanten leuk om te kiezen. Laat misschien zelfs een wat proeven. Het maakt de eetervaring zoveel aangenamer, en ik kom dan graag terug als klant. Maar hoe dan ook: wanneer je slechte wijn “huiswijn” noemt, dan meen je je klanten, maar ook jezelf niet au sérieux.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer