Het is een trucje dat ik al lang toepas. Als je verse kruiden over hebt, gooi die dan zeker niet weg, maar maak er dan gewoon een simpele kruidenboter mee, al dan niet met wat look of wat fijngehakte chili-pepertjes of geraspte gember er doorheen. Het is echt super gemakkelijk om zo’n kruidenboter te maken. Snij of cutter alle kruiden (en look) en meng ze helemaal door een pakje zachte of zelfs lichtjes gesmolten boter.
Vervolgens gebruik je de boter de komende dagen bij een stukje vlees, of als basis voor een lekkere saus. Maar je hoeft de boter zelfs niet eens meteen te gebruiken. Want je kunt ze namelijk perfect invriezen in vormpjes voor ijsblokjes. Super easy. En elke keer wanneer je dan wat van die heerlijke zelfgemaakte kruidenboter nodig hebt haal je gewoon een blokje uit de diepvriezer dat je meteen kunt gebruiken.
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer