Ik heb er wat lacherig over gedaan de voorbije dagen. Op de radio en op de blog. Dat ik me in een pinguïn moest verkleden had ik geschreven. Omdat ik getuige was op de trouw van één van mijn beste vrienden, Frédéric met zijn lieve Isabel. Aan de mannen in de suite werd gevraagd om een pitteleer te dragen, en ik had eerlijk gezegd nog nooit zo’n pak aangedaan. Toen ik het zaterdagmorgen aantrok, had ik een beetje het gevoel dat ik in een sketch over begrafenisondernemers moest gaan figureren. En met de hoge hoed bekroop me het gevoel dat er van mij zou verwacht worden dat ik er een wit konijn uit zou gaan toveren.
Maar zodra ik vertrokken was naar de kerk voelde ik mij eigenlijk al redelijk comfortabel in dat rokkostuum. En toen ik een filmpje op sociale media plaatste kreeg ik enkel complimenten van mijn volgers. Ze vonden het zelfs “chique” of “stijlvol”, ze noemden het “klasse” en er waren er zelfs een paar die mij er “knap” in vonden… Maar goed, overdrijven is nu ook niet nodig. Ik heb ook wel een spiegel en die liegt niet. maar zelden kwam het woord pinguïn terug, en er was bijna niemand die het ronduit belachelijk of onnozel vond.
Wat wel duidelijk is geworden: de kleren maken de man, en dit soort kleren maken de mooie gelegenheid extra bijzonder. Je draagt zo’n pitteleer enkel op hele speciale momenten, en als getuige in de suite mogen lopen van één van je beste vrienden is wel erg speciaal. Dat de pastoor met dienst ook nog eens een gemeenschappelijke vriend van ons was, maakte het plaatje helemaal af. En wat die pitteleer betreft, wanneer je zo’n pak draagt heeft iedereen door dat het een hele speciale dag is, en dat je deel uitmaakt van de inner circle van het koppel. En dat flatteert wel. Het was dus veel plezanter en comfortabeler dan ik had kunnen hopen.
Voor herhaling vatbaar? Ach weet je, zo’n pitteleer is natuurlijk niet iets voor elke dag. Maar alles is vandaag de dag zo casual geworden. Zelfs op hele belangrijke feesten is de dresscode “casual chique” veel meer casual dan chique. Mensen gaan naar een sterrenrestaurant in korte broek, en partijvoorzitters gaan naar de koning op sneakers. Dat moet allemaal kunnen, zegt men, vindt men, en wie ben ik om mensen daar scheef voor te bekijken. Maar zo eens over the top uitgedost moet dan ook wel eens kunnen. Ik was dus een happy pinguïn.
Veel belangrijker: het was een prachtige dag. De mis was mooi en ontroerend in de boskapel in Imde. Het feest was werkelijk super. Met heel veel boeiende vriendelijke familieleden en vrienden. Met heerlijk eten en uitstekende wijnen in de Auberge Napoleon in Meise. En met een mooi dansfeest waarop ik ook een uurtje plaatjes heb gedraaid. En vooral, met een prachtig en overgelukkig koppel.
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer