Dit (gekke) pak heeft wel één groot voordeel!
Nieuws

Dit (gekke) pak heeft wel één groot voordeel!

Ik heb er wat lacherig over gedaan de voorbije dagen. Op de radio en op de blog. Dat ik me in een pinguïn moest verkleden had ik geschreven. Omdat ik getuige was op de trouw van één van mijn beste vrienden, Frédéric met zijn lieve Isabel. Aan de mannen in de suite werd gevraagd om een pitteleer te dragen, en ik had eerlijk gezegd nog nooit zo’n pak aangedaan. Toen ik het zaterdagmorgen aantrok, had ik een beetje het gevoel dat ik in een sketch over begrafenisondernemers moest gaan figureren. En met de hoge hoed bekroop me het gevoel dat er van mij zou verwacht worden dat ik er een wit konijn uit zou gaan toveren.

Maar zodra ik vertrokken was naar de kerk voelde ik mij eigenlijk al redelijk comfortabel in dat rokkostuum. En toen ik een filmpje op sociale media plaatste kreeg ik enkel complimenten van mijn volgers. Ze vonden het zelfs “chique” of “stijlvol”, ze noemden het “klasse” en er waren er zelfs een paar die mij er “knap” in vonden… Maar goed, overdrijven is nu ook niet nodig. Ik heb ook wel een spiegel en die liegt niet. maar zelden kwam het woord pinguïn terug, en er was bijna niemand die het ronduit belachelijk of onnozel vond.

Wat wel duidelijk is geworden: de kleren maken de man, en dit soort kleren maken de mooie gelegenheid extra bijzonder. Je draagt zo’n pitteleer enkel op hele speciale momenten, en als getuige in de suite mogen lopen van één van je beste vrienden is wel erg speciaal. Dat de pastoor met dienst ook nog eens een gemeenschappelijke vriend van ons was, maakte het plaatje helemaal af. En wat die pitteleer betreft, wanneer je zo’n pak draagt heeft iedereen door dat het een hele speciale dag is, en dat je deel uitmaakt van de inner circle van het koppel. En dat flatteert wel. Het was dus veel plezanter en comfortabeler dan ik had kunnen hopen.

Voor herhaling vatbaar? Ach weet je, zo’n pitteleer is natuurlijk niet iets voor elke dag. Maar alles is vandaag de dag zo casual geworden. Zelfs op hele belangrijke feesten is de dresscode “casual chique” veel meer casual dan chique. Mensen gaan naar een sterrenrestaurant in korte broek, en partijvoorzitters gaan naar de koning op sneakers. Dat moet allemaal kunnen, zegt men, vindt men, en wie ben ik om mensen daar scheef voor te bekijken. Maar zo eens over the top uitgedost moet dan ook wel eens kunnen. Ik was dus een happy pinguïn.

Veel belangrijker: het was een prachtige dag. De mis was mooi en ontroerend in de boskapel in Imde. Het feest was werkelijk super. Met heel veel boeiende vriendelijke familieleden en vrienden. Met heerlijk eten en uitstekende wijnen in de Auberge Napoleon in Meise. En met een mooi dansfeest waarop ik ook een uurtje plaatjes heb gedraaid. En vooral, met een prachtig en overgelukkig koppel.

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer