Dit (gekke) pak heeft wel één groot voordeel!
Nieuws

Dit (gekke) pak heeft wel één groot voordeel!

Ik heb er wat lacherig over gedaan de voorbije dagen. Op de radio en op de blog. Dat ik me in een pinguïn moest verkleden had ik geschreven. Omdat ik getuige was op de trouw van één van mijn beste vrienden, Frédéric met zijn lieve Isabel. Aan de mannen in de suite werd gevraagd om een pitteleer te dragen, en ik had eerlijk gezegd nog nooit zo’n pak aangedaan. Toen ik het zaterdagmorgen aantrok, had ik een beetje het gevoel dat ik in een sketch over begrafenisondernemers moest gaan figureren. En met de hoge hoed bekroop me het gevoel dat er van mij zou verwacht worden dat ik er een wit konijn uit zou gaan toveren.

Maar zodra ik vertrokken was naar de kerk voelde ik mij eigenlijk al redelijk comfortabel in dat rokkostuum. En toen ik een filmpje op sociale media plaatste kreeg ik enkel complimenten van mijn volgers. Ze vonden het zelfs “chique” of “stijlvol”, ze noemden het “klasse” en er waren er zelfs een paar die mij er “knap” in vonden… Maar goed, overdrijven is nu ook niet nodig. Ik heb ook wel een spiegel en die liegt niet. maar zelden kwam het woord pinguïn terug, en er was bijna niemand die het ronduit belachelijk of onnozel vond.

Wat wel duidelijk is geworden: de kleren maken de man, en dit soort kleren maken de mooie gelegenheid extra bijzonder. Je draagt zo’n pitteleer enkel op hele speciale momenten, en als getuige in de suite mogen lopen van één van je beste vrienden is wel erg speciaal. Dat de pastoor met dienst ook nog eens een gemeenschappelijke vriend van ons was, maakte het plaatje helemaal af. En wat die pitteleer betreft, wanneer je zo’n pak draagt heeft iedereen door dat het een hele speciale dag is, en dat je deel uitmaakt van de inner circle van het koppel. En dat flatteert wel. Het was dus veel plezanter en comfortabeler dan ik had kunnen hopen.

Voor herhaling vatbaar? Ach weet je, zo’n pitteleer is natuurlijk niet iets voor elke dag. Maar alles is vandaag de dag zo casual geworden. Zelfs op hele belangrijke feesten is de dresscode “casual chique” veel meer casual dan chique. Mensen gaan naar een sterrenrestaurant in korte broek, en partijvoorzitters gaan naar de koning op sneakers. Dat moet allemaal kunnen, zegt men, vindt men, en wie ben ik om mensen daar scheef voor te bekijken. Maar zo eens over the top uitgedost moet dan ook wel eens kunnen. Ik was dus een happy pinguïn.

Veel belangrijker: het was een prachtige dag. De mis was mooi en ontroerend in de boskapel in Imde. Het feest was werkelijk super. Met heel veel boeiende vriendelijke familieleden en vrienden. Met heerlijk eten en uitstekende wijnen in de Auberge Napoleon in Meise. En met een mooi dansfeest waarop ik ook een uurtje plaatjes heb gedraaid. En vooral, met een prachtig en overgelukkig koppel.

Gerelateerde nieuwsberichten

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer

Mijn Barcelona boek is af!

Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer