Het is vandaag alweer twaalf jaar geleden dat mijn goede vriend Dré Steemans plotseling overleed, op 9 oktober 2009. Dré kende ik toen heel goed van bij Radio Donna, waar hij een grote ster was, en ik een beginnende presentator. Hij was een gepassioneerde intelligente man die over alles een uitgesproken mening had. Hij kon best temperamentvol zijn, maar was een entertainer in hart en nieren.
als “Felice” presenteerde hij niet enkel het Swingpaleis, maar had hij ook een dagelijkse kookrubriek in de voormiddag-show van Radio Donna: Hij noemde zich “The Happy Cooker”. In die rubriek kwam hij elke dag live langs met een boeiend recept of een culinaire tip. Felice maakte ook een heerlijk kookboek dat ik nog vaak gebruik, en hij presenteerde “1000 seconden” op Eén, een hilarisch kookprogramma tegen de tijd, met brompot en hobbykok Herwig Van Hove als chef.
Ik kan oprecht zeggen dat de passie van Dré voor lekker eten mij ook ontzettend geïnspireerd heeft, en dat ik altijd enorm naar hem opgekeken heb. Hij was een warme vriend met wie het heerlijk tafelen was, en die altijd boeiende verhalen vertellen kon. Ik weet nog goed hoe hij in zijn tuin in Leut ons na een heerlijke maaltijd een zeer speciaal dessert voorschotelde: verse aardbeien met balsamico en basilicum. Zeer verrassend, en oh zo lekker. Typisch Felice.
Toen Dré overleed bleef zijn partner, die tot op vandaag een super goede vriend van ons is gebleven, plots onverwacht alleen achter. Op veel te jonge leeftijd verloor hij zijn levensgezel en zielsverwant, zijn geliefde en bondgenoot. Ik herinner me nog onze tranen en verdriet op de begrafenis van Dré, waar prachtig gezongen werd en nadien, zoals hij het gewild zou hebben, lekker gegeten en gedronken werd.
Het mooiste aandenken dat ik aan Dré heb, staat in onze zolderkamer, ons bureau, mijn creatieve hemelkamer. Dozen en dozen vol kookboeken van Dré heb ik van zijn partner gekregen. “Dré zou het fantastisch gevonden hebben dat ik deze boeken aan jou zou schenken, omdat hij wist dat je ze zou gebruiken om inspiratie uit te halen, en zelf lekkere gerechten te verzinnen,” aldus Jo. En dat heeft hij goed ingeschat. Heel vaak blader ik door de oude kookboeken van onze goede lieve vriend, en denk ik aan Felice terug. Dankbaar en vol vriendschap. Merci Dré. En maak er daarboven maar een goed potje van, Madré Madonna!
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “Veel Geluk Gewenst” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer
In mijn boek “Waarom Wandelen” dat hier nog altijd te koop is, schrijf ik het uitgebreid: wandelen is goed. Erg goed. En gezond. Want wandelen helpt uiteraard fantastisch om veel calorieën en dus ook vet te verbranden, daar is geen discussie over … Lees meer
Van mij mag je cappuccino drinken op elk uur van de dag. Ik ben niet van de koffie-politie en mensen drinken wat ze willen wanneer ze dat willen. Maar Italianen zijn daar een stukje strenger in … Lees meer
Het is herfstvakantie. Enfin, voor mij. Even een weekje zonder ochtendshow. Even een weekje langer uitslapen. Even een weekje Barcelona. Kortom: even genieten … Lees meer
Dinsdag 22 oktober is wereld notendag. Nu ik weer volop aan het afvallen ben eet ik graag wat noten tussendoor. Een handjevol kan mij al voldoende energie en kracht geven en dat is ook logisch, want noten zijn over het algemeen zeer gezond en bevatten veel essentiële voedingsstoffen, zoals gezonde vetten, eiwitten, vezels, vitamines en mineralen … Lees meer