Dit is de mooiste erfenis die ik ooit kreeg
Nieuws

Dit is de mooiste erfenis die ik ooit kreeg

Het is vandaag alweer twaalf jaar geleden dat mijn goede vriend Dré Steemans plotseling overleed, op 9 oktober 2009. Dré kende ik toen heel goed van bij Radio Donna, waar hij een grote ster was, en ik een beginnende presentator. Hij was een gepassioneerde intelligente man die over alles een uitgesproken mening had. Hij kon best temperamentvol zijn, maar was een entertainer in hart en nieren.

als “Felice” presenteerde hij niet enkel het Swingpaleis, maar had hij ook een dagelijkse kookrubriek in de voormiddag-show van Radio Donna: Hij noemde zich “The Happy Cooker”. In die rubriek kwam hij elke dag live langs met een boeiend recept of een culinaire tip. Felice maakte ook een heerlijk kookboek dat ik nog vaak gebruik, en hij presenteerde “1000 seconden” op Eén, een hilarisch kookprogramma tegen de tijd, met brompot en hobbykok Herwig Van Hove als chef.

Ik kan oprecht zeggen dat de passie van Dré voor lekker eten mij ook ontzettend geïnspireerd heeft, en dat ik altijd enorm naar hem opgekeken heb. Hij was een warme vriend met wie het heerlijk tafelen was, en die altijd boeiende verhalen vertellen kon. Ik weet nog goed hoe hij in zijn tuin in Leut ons na een heerlijke maaltijd een zeer speciaal dessert voorschotelde: verse aardbeien met balsamico en basilicum. Zeer verrassend, en oh zo lekker. Typisch Felice.

Toen Dré overleed bleef zijn partner, die tot op vandaag een super goede vriend van ons is gebleven, plots onverwacht alleen achter. Op veel te jonge leeftijd verloor hij zijn levensgezel en zielsverwant, zijn geliefde en bondgenoot. Ik herinner me nog onze tranen en verdriet op de begrafenis van Dré, waar prachtig gezongen werd en nadien, zoals hij het gewild zou hebben, lekker gegeten en gedronken werd.

Dit is de mooiste erfenis die ik ooit kreeg

Het mooiste aandenken dat ik aan Dré heb, staat in onze zolderkamer, ons bureau, mijn creatieve hemelkamer. Dozen en dozen vol kookboeken van Dré heb ik van zijn partner gekregen. “Dré zou het fantastisch gevonden hebben dat ik deze boeken aan jou zou schenken, omdat hij wist dat je ze zou gebruiken om inspiratie uit te halen, en zelf lekkere gerechten te verzinnen,” aldus Jo. En dat heeft hij goed ingeschat. Heel vaak blader ik door de oude kookboeken van onze goede lieve vriend, en denk ik aan Felice terug. Dankbaar en vol vriendschap. Merci Dré. En maak er daarboven maar een goed potje van, Madré Madonna!

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer