Het was een heel kort nachtje. Misschien heb je de foto’s in de krant gezien? Gisteren hebben we in het Vijfde Seizoen in Aalter, het heerlijke restaurant van Broes Tavernier en z’n vrouw Lien, met de familie en enkele vrienden van Hans Vanaken namelijk z’n tweede gouden schoen op rij gevierd.
Net als vorig jaar heeft Broes een geweldig menu bereid. En de maaltijd eindigde met deze fantastische gouden schoen-taart. Ook al heb ik maar enkele uurtjes geslapen, want ik lag pas rond halftwee in bed en de wekker stond weer iets over 4, ik vond het toch weer heerlijk om er net als vorig jaar bij te mogen zijn.
En ik maak graag een afspraak voor volgend jaar Hans, want na twee gouden schoenen zouden we met veel plezier half januari 2021 je derde mee komen vieren … Maar eerst genieten van deze tweede gouden schoen. En laat je twee schoenen maar schitteren op het Brugse veld de komende maanden…
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer