Dit is het enige echt ambetante aan veel gewicht verliezen...
Nieuws

Dit is het enige echt ambetante aan veel gewicht verliezen…

Het is goed en gezond wanneer je overgewicht probeert te vermijden. Zonder ook maar één seconde aan body shaming te willen doen, echt veel te zwaar zijn is niet gezond, dat weten we allemaal. Dus toen ik een tijd geleden sukkelde met een (veel) te hoge bloeddruk wist ik wat me te doen stond. Mijn weegschaal kwam weer gevaarlijk dicht bij de 100 kilo dus ik moest en zou daar minstens 15 kilo vanaf doen. Met sporten en gezonder en minder eten. Dat is goed gegaan, nog een kleine eindsprint, en ik zak hopelijk weer onder de 80 kilo, en daar zou ik het graag voorgoed willen houden. Maar goed, ik ben nu al bijzonder blij met het parcours van de voorbije maanden.

Eén gigantisch nadeel van afvallen is wel dat je niet kan kiezen op welke plaats je precies strakker wordt. Ik ben zo’n beetje aanbeland op het punt waar mensen me beginnen te zeggen: niet veel meer vermageren he, want dan ga je lelijk worden in je gezicht. Ik begrijp wat ze willen zeggen. Wanneer je wat zwaarder bent heb je ook een voller gezicht en dus automatisch minder rimpels. Maar als je serieus afvalt lijken die toch wat prominenter te worden. Dus als ik zelf zou kunnen afvinken waar ik magerder zou worden, dan zou ik zeggen: in mijn gezicht hoeft niet. Het is gewoon simpel: die buik, daar mag nog een paar kilo af. Want hoeveel ik ook wandel en gezond eet, het buikje blijft.

“Doe dan een liposuctie”, zei een goede vriendin mij. Dan is die buik ook weg. En de al even hardnekkige “love handles” kunnen dan ook mee weggenomen worden. Maar dat is een ingreep die ik dus echt niet overweeg. Ik herinner me nog de gruwelijke beelden van een Jambers reportage van een kwart eeuw geleden, hoe zo’n plastisch chirurg de blauwe slang van een soort van stofzuiger (een “vetzuiger” dus) in de opengesneden buik van een vrouw duwde en de smurrie maar bleef wegzuigen. Ik heb maar net geen trauma overgehouden aan die beelden. Jakkes. Ik vraag me af of er een natuurlijke oplossing bestaat om ook die buik nog wat strakker te krijgen? Buikspieroefeningen wellicht? Maar die doe ik echt niet graag, en dan nog, het wasbordje of de sixpack zal ik wel nooit meer bereiken in mijn leven…

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer