Het kan wel eens gebeuren: je gaat op restaurant en het gaat plotseling helemaal fout. Al van bij het binnenkomen voel je dat er iets niet klopt. Je wordt onvriendelijk ontvangen. Het eten trekt op niks. Te plat. Niet gekruid. Aangebrand. Smakeloos. En als je klaagt dan wordt er heel kort, onvriendelijk en vervelend gereageerd. Dan zit je duidelijk op het verkeerde adres, in een zogenaamde “tourist trap”. En één ding is dan duidelijk: daar ga je natuurlijk nooit meer eten. En dan zeg je dat door. Op je blog bijvoorbeeld. Zoals ik. Of op de Tripadvisors van deze wereld. Het is ons allemaal wel eens overkomen.
Maar wat deze Spaanse familie in een restaurant in Porto Palermo in het Zuiden van Albanië is overkomen slaat werkelijk alles. Ze wilden er samen met hun chauffeur en begeleider een hapje eten maar de eigenaar van het restaurant was duidelijk in een bad mood en had er niet veel zin in om hen te bedienen. En toen ze dan maar vertrokken op zoek naar een beter restaurantje reageerde de eigenaar zo woest dat hij zich op de motorkap van hun auto gooide, zich vastklampte aan de vertrekkende wagen en met z’n andere hand probeerde de voorruit te verbrijzelen, wat hem nog lukte ook. Pas na minuten moest hij lossen, maar de auto zat wel vol bloedvlekken. De familie heeft alles gefilmd en online gegooid
De kans is klein dat in restaurant Panorma nog veel toeristen zullen gaan eten, want het filmpje gaat de wereld rond. En op Tripadvisor kun je bijna alleen maar uiterst negatieve reacties zien. Een absoluut te mijden plek dus. Soit, zo vaak eet ik ook niet in het zuiden van Albanië…
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer
Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer
Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer
Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer
Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer