Ik moet eerlijk bekennen dat onze oude weegschaal al een hele tijd erg handig meewerkte wanneer ik vals wou spelen. Ik kon er mits het nodige gebalanceer werkelijk elk gewicht uit toveren. Op de tippen van m’n tenen? Magerder! Voorover gebogen? Halve kilo kwijt. Dat soort trucjes. Maar hoeveel ik de voorbije maanden echt woog wist ik niet meer. Daarvoor was de oude weegschaal echt te wispelturig geworden. En dat kwam me goed uit, want door m’n vele kwetsuren in het voorjaar kwam ik nauwelijks aan wandelen toe, en werden m’n medium-hemdjes weer in large veranderd. Zonde, maar ik kon er weinig aan doen.
Nu heb ik een nieuwe weegschaal gekocht. Gekocht, dat lees je goed. Dit is geen commerciële deal, er zit hier geen sponsor achter, ik heb gewoon 44,95 euro betaald voor de weegschaal van het merk APT (ik had daar nog nooit van gehoord) bij bol.com en gisteren werd de nieuwe weegschaal thuis geleverd. Het blijkt dus een Chinees ding te zijn, en er hoort een app bij, en het onding heeft me na mijn eerste weegbeurt, zonder scrupules verteld dat ik “obees” ben. Kijk, dat was confronterend: zo’n BMI van 28,62.
Laat ons zeggen dat onze eerste kennismaking dus niet van harte is gegaan. Maar ik moet de waarheid onder ogen durven zien. Ik woog gisterenavond 85,65 kilo, wat voor een man van 175 cm groot, gewoon teveel is. Dat voel ik ook wel. Maar ik kom van 113 kilo ooit, en ik ben weer massa’s aan het wandelen, en de voorbije weken heb ik al gevoeld dat de broeken alweer wat losser zitten. Ik ben dus op goede weg. En de weg die ik ga afleggen zal ik in grafiekjes kunnen volgen.
Los van de moeilijke boodschap die de Chinese weegschaal mij bracht ben ik daarom wel blij dat ik dat ding heb gekocht. Het verplicht mij om elke dag weer twee keer de schade op te meten, een keertje bij het wakker worden en een keertje voor het slapengaan. Wegkijken kan dus niet meer. En het zal me motiveren om te blijven sporten, veel water te drinken, genoeg water en weinig alcohol te drinken, en er vooral voor te zorgen dat ik gezond blijf.
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer