Eergisteren gingen de terrassen open. Ze zaten, ondanks de regen meteen vol. De Vlamingen hadden er duidelijk veel nood aan om weer eens een pintje te gaan drinken in open lucht of iets lekkers te gaan eten. In de meeste omstandigheden leek dat ook nog eens veilig te verlopen. Er zijn altijd uitzonderingen en mensen die er de kantjes vanaf lopen, maar de grote meerderheid heeft gewoon op een slimme en veilige manier geklonken op de vrijheid en het leven. Zalig.
Zelf heb ik nog geen terrasje gedaan tot nu toe. Voor zaterdag was ik er gewoon wat te laat bij, en zaten alle restaurants die ik op het oog had volgeboekt. En gisteren kwamen super goede vrienden van ons met de kinderen lunchen, en heb ik dus zelf thuis gekookt. En we hebben wel degelijk buiten gegeten, op het eigen terras dus, maar de horeca hebben we nog niet gesteund. Nu, uitstel is zeker geen afstel. Integendeel. Voor de komende weken staan er genoeg terrasjes gepland.
Deze ochtend steunen Anke en ik de Horeca met een speciale uitzending. Hoera Horeca, roepen wij al het hele weekend bij Joe. En daarom maken we deze ochtend een uitzending vanop het terras van Hof van Rembrandt op de Eiermarkt in Brugge. Van zes tot acht maken we gewoon radio, en vanaf 8 uur komen er ook luisteraars langs om op een veilige manier te ontbijten. En de verantwoordelijke Vlaamse minister Hilde Crevits komt ook langs om een koffietje te drinken en een praatje te slaan.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer