Dit is mijn eerste terrasje van 2021
Nieuws

Dit is mijn eerste terrasje van 2021

Eergisteren gingen de terrassen open. Ze zaten, ondanks de regen meteen vol. De Vlamingen hadden er duidelijk veel nood aan om weer eens een pintje te gaan drinken in open lucht of iets lekkers te gaan eten. In de meeste omstandigheden leek dat ook nog eens veilig te verlopen. Er zijn altijd uitzonderingen en mensen die er de kantjes vanaf lopen, maar de grote meerderheid heeft gewoon op een slimme en veilige manier geklonken op de vrijheid en het leven. Zalig.

Zelf heb ik nog geen terrasje gedaan tot nu toe. Voor zaterdag was ik er gewoon wat te laat bij, en zaten alle restaurants die ik op het oog had volgeboekt. En gisteren kwamen super goede vrienden van ons met de kinderen lunchen, en heb ik dus zelf thuis gekookt. En we hebben wel degelijk buiten gegeten, op het eigen terras dus, maar de horeca hebben we nog niet gesteund. Nu, uitstel is zeker geen afstel. Integendeel. Voor de komende weken staan er genoeg terrasjes gepland.

Deze ochtend steunen Anke en ik de Horeca met een speciale uitzending. Hoera Horeca, roepen wij al het hele weekend bij Joe. En daarom maken we deze ochtend een uitzending vanop het terras van Hof van Rembrandt op de Eiermarkt in Brugge. Van zes tot acht maken we gewoon radio, en vanaf 8 uur komen er ook luisteraars langs om op een veilige manier te ontbijten. En de verantwoordelijke Vlaamse minister Hilde Crevits komt ook langs om een koffietje te drinken en een praatje te slaan.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer