Eergisteren gingen de terrassen open. Ze zaten, ondanks de regen meteen vol. De Vlamingen hadden er duidelijk veel nood aan om weer eens een pintje te gaan drinken in open lucht of iets lekkers te gaan eten. In de meeste omstandigheden leek dat ook nog eens veilig te verlopen. Er zijn altijd uitzonderingen en mensen die er de kantjes vanaf lopen, maar de grote meerderheid heeft gewoon op een slimme en veilige manier geklonken op de vrijheid en het leven. Zalig.
Zelf heb ik nog geen terrasje gedaan tot nu toe. Voor zaterdag was ik er gewoon wat te laat bij, en zaten alle restaurants die ik op het oog had volgeboekt. En gisteren kwamen super goede vrienden van ons met de kinderen lunchen, en heb ik dus zelf thuis gekookt. En we hebben wel degelijk buiten gegeten, op het eigen terras dus, maar de horeca hebben we nog niet gesteund. Nu, uitstel is zeker geen afstel. Integendeel. Voor de komende weken staan er genoeg terrasjes gepland.
Deze ochtend steunen Anke en ik de Horeca met een speciale uitzending. Hoera Horeca, roepen wij al het hele weekend bij Joe. En daarom maken we deze ochtend een uitzending vanop het terras van Hof van Rembrandt op de Eiermarkt in Brugge. Van zes tot acht maken we gewoon radio, en vanaf 8 uur komen er ook luisteraars langs om op een veilige manier te ontbijten. En de verantwoordelijke Vlaamse minister Hilde Crevits komt ook langs om een koffietje te drinken en een praatje te slaan.
Een goede twee weken geleden, op zondag 29 september, een prachtige zondagvoormiddag, maakte ik een heerlijke boswandeling met meer dan 100 winnaars van een wedstrijd die ik als fiere ambassadeur georganiseerd had samen met nākd … Lees meer
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer