Dit is mijn eerste terrasje van 2021

Eergisteren gingen de terrassen open. Ze zaten, ondanks de regen meteen vol. De Vlamingen hadden er duidelijk veel nood aan om weer eens een pintje te gaan drinken in open lucht of iets lekkers te gaan eten. In de meeste omstandigheden leek dat ook nog eens veilig te verlopen. Er zijn altijd uitzonderingen en mensen die er de kantjes vanaf lopen, maar de grote meerderheid heeft gewoon op een slimme en veilige manier geklonken op de vrijheid en het leven. Zalig.

Zelf heb ik nog geen terrasje gedaan tot nu toe. Voor zaterdag was ik er gewoon wat te laat bij, en zaten alle restaurants die ik op het oog had volgeboekt. En gisteren kwamen super goede vrienden van ons met de kinderen lunchen, en heb ik dus zelf thuis gekookt. En we hebben wel degelijk buiten gegeten, op het eigen terras dus, maar de horeca hebben we nog niet gesteund. Nu, uitstel is zeker geen afstel. Integendeel. Voor de komende weken staan er genoeg terrasjes gepland.

Deze ochtend steunen Anke en ik de Horeca met een speciale uitzending. Hoera Horeca, roepen wij al het hele weekend bij Joe. En daarom maken we deze ochtend een uitzending vanop het terras van Hof van Rembrandt op de Eiermarkt in Brugge. Van zes tot acht maken we gewoon radio, en vanaf 8 uur komen er ook luisteraars langs om op een veilige manier te ontbijten. En de verantwoordelijke Vlaamse minister Hilde Crevits komt ook langs om een koffietje te drinken en een praatje te slaan.