Eergisteren gingen de terrassen open. Ze zaten, ondanks de regen meteen vol. De Vlamingen hadden er duidelijk veel nood aan om weer eens een pintje te gaan drinken in open lucht of iets lekkers te gaan eten. In de meeste omstandigheden leek dat ook nog eens veilig te verlopen. Er zijn altijd uitzonderingen en mensen die er de kantjes vanaf lopen, maar de grote meerderheid heeft gewoon op een slimme en veilige manier geklonken op de vrijheid en het leven. Zalig.
Zelf heb ik nog geen terrasje gedaan tot nu toe. Voor zaterdag was ik er gewoon wat te laat bij, en zaten alle restaurants die ik op het oog had volgeboekt. En gisteren kwamen super goede vrienden van ons met de kinderen lunchen, en heb ik dus zelf thuis gekookt. En we hebben wel degelijk buiten gegeten, op het eigen terras dus, maar de horeca hebben we nog niet gesteund. Nu, uitstel is zeker geen afstel. Integendeel. Voor de komende weken staan er genoeg terrasjes gepland.
Deze ochtend steunen Anke en ik de Horeca met een speciale uitzending. Hoera Horeca, roepen wij al het hele weekend bij Joe. En daarom maken we deze ochtend een uitzending vanop het terras van Hof van Rembrandt op de Eiermarkt in Brugge. Van zes tot acht maken we gewoon radio, en vanaf 8 uur komen er ook luisteraars langs om op een veilige manier te ontbijten. En de verantwoordelijke Vlaamse minister Hilde Crevits komt ook langs om een koffietje te drinken en een praatje te slaan.
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer