Ik ben geen grote bierdrinker. Enkel wanneer ik een lange wandeling heb gemaakt in de volle zon, dan drink ik wel eens een ijskoud biertje. Dat vind ik verfrissend. Maar eigenlijk hou ik meer van een glaasje wijn. Ik drink af en toe eens een glas koude melk en eet daarbij een stukje zwarte chocolade. Ik drink ook graag cola light. Altijd uit het blikje. Dat vind ik lekkerder dan uit een glas, en zeker lekkerder dan uit een PET-flesje. En ik hou wel van een glas vers geperst sinaasappelsap bij het ontbijt, maar dan enkel in het weekend.
Maar heel oprecht: mijn favoriete drankje aller tijden is gewoon water. Dat klinkt misschien wat flauw. Maar het is wel zo. Ik vind water oprecht lekker. Niks lest zo goed de dorst als water. Ook als ik uitgebreid tafel drink ik dubbel zoveel water als wijn, en dat zorgt er voor dat ik zelden een kater heb. Water drinken helpt je om af te vallen, het helpt je om hartproblemen en kanker te voorkomen en het spoelt de gifstoffen weg uit je lichaam. Het help uiteraard ook tegen uitdroging en het voorkomt gaatjes in de tanden.
Ik moet toegeven: ik drink mijn water meestal uit de fles. Dan zeul ik die overal mee. Meestal is dat Evian (niet gesponsord). Maar op het werk hebben we zo’n kraantje waar gezuiverd en gekoeld water uitkomt, en dat vind ik minstens even lekker als flessenwater. En ik ben dan ook voortdurend water aan het drinken. Per dag gaat er zeker twee, en vaak drie liter in. En dat helpt me om gezond te blijven. Dus ja, ik hou van een goed glas wijn, maar mijn favoriete drankje is dus water.
Op Would Be Chef houden we graag vast aan heerlijke tradities. Elke week selecteer ik vijf recepten die perfect zijn om samen met het gezin van te genieten … Lees meer
Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik vind het altijd een beetje raar dat Gazpacho Day blijkbaar op 25 november valt. Midden in de winter stilstaan bij een koude zomerse soep voelt voor mij toch een beetje vreemd, bijna als een culinair grapje … Lees meer
Je ziet het vaak op de kaart staan, zeker in Frankrijk: vichyssoise. Klinkt chic, niet? En als je het ooit geproefd hebt, weet je meteen waarom het zo’n klassieker is … Lees meer
Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer