Dit is mijn favoriete drankje aller tijden

Ik ben geen grote bierdrinker. Enkel wanneer ik een lange wandeling heb gemaakt in de volle zon, dan drink ik wel eens een ijskoud biertje. Dat vind ik verfrissend. Maar eigenlijk hou ik meer van een glaasje wijn. Ik drink af en toe eens een glas koude melk en eet daarbij een stukje zwarte chocolade. Ik drink ook graag cola light. Altijd uit het blikje. Dat vind ik lekkerder dan uit een glas, en zeker lekkerder dan uit een PET-flesje. En ik hou wel van een glas vers geperst sinaasappelsap bij het ontbijt, maar dan enkel in het weekend.

Maar heel oprecht: mijn favoriete drankje aller tijden is gewoon water. Dat klinkt misschien wat flauw. Maar het is wel zo. Ik vind water oprecht lekker. Niks lest zo goed de dorst als water. Ook als ik uitgebreid tafel drink ik dubbel zoveel water als wijn, en dat zorgt er voor dat ik zelden een kater heb. Water drinken helpt je om af te vallen, het helpt je om hartproblemen en kanker te voorkomen en het spoelt de gifstoffen weg uit je lichaam. Het help uiteraard ook tegen uitdroging en het voorkomt gaatjes in de tanden.

Ik moet toegeven: ik drink mijn water meestal uit de fles. Dan zeul ik die overal mee. Meestal is dat Evian (niet gesponsord). Maar op het werk hebben we zo’n kraantje waar gezuiverd en gekoeld water uitkomt, en dat vind ik minstens even lekker als flessenwater. En ik ben dan ook voortdurend water aan het drinken. Per dag gaat er zeker twee, en vaak drie liter in. En dat helpt me om gezond te blijven. Dus ja, ik hou van een goed glas wijn, maar mijn favoriete drankje is dus water.