Ik ben geen grote bierdrinker. Enkel wanneer ik een lange wandeling heb gemaakt in de volle zon, dan drink ik wel eens een ijskoud biertje. Dat vind ik verfrissend. Maar eigenlijk hou ik meer van een glaasje wijn. Ik drink af en toe eens een glas koude melk en eet daarbij een stukje zwarte chocolade. Ik drink ook graag cola light. Altijd uit het blikje. Dat vind ik lekkerder dan uit een glas, en zeker lekkerder dan uit een PET-flesje. En ik hou wel van een glas vers geperst sinaasappelsap bij het ontbijt, maar dan enkel in het weekend.
Maar heel oprecht: mijn favoriete drankje aller tijden is gewoon water. Dat klinkt misschien wat flauw. Maar het is wel zo. Ik vind water oprecht lekker. Niks lest zo goed de dorst als water. Ook als ik uitgebreid tafel drink ik dubbel zoveel water als wijn, en dat zorgt er voor dat ik zelden een kater heb. Water drinken helpt je om af te vallen, het helpt je om hartproblemen en kanker te voorkomen en het spoelt de gifstoffen weg uit je lichaam. Het help uiteraard ook tegen uitdroging en het voorkomt gaatjes in de tanden.
Ik moet toegeven: ik drink mijn water meestal uit de fles. Dan zeul ik die overal mee. Meestal is dat Evian (niet gesponsord). Maar op het werk hebben we zo’n kraantje waar gezuiverd en gekoeld water uitkomt, en dat vind ik minstens even lekker als flessenwater. En ik ben dan ook voortdurend water aan het drinken. Per dag gaat er zeker twee, en vaak drie liter in. En dat helpt me om gezond te blijven. Dus ja, ik hou van een goed glas wijn, maar mijn favoriete drankje is dus water.
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer