Dit is mijn nieuwste wijn voor Wok Dynasty #advertentie

Gisterenavond was een feestavond, want ik heb een nieuwe wijn mogen voorstellen in Lochristi. Toen mevrouw Wu van de bijzonder populaire Wok Dynasty restaurants een jaar geleden in Lochristi mee een glas kwam drinken op de lancering van Wijn Ornelis was ze meteen enthousiast over onze aanpak. Een tijdje later stelde ik haar voor om een aangepaste wijn te zoeken voor bij de Aziatische gerechten in haar zeven restaurants, in Lochristi, maar ook in Heverlee, Aartselaar, Sint-Martens-Latem, Boortmeerbeek, Hasselt en Overijse.

Het was een bijzonder boeiende zoektocht, met veel proeverijen, maar het was vol overtuiging dat ik een heerlijke Duitse Riesling ging voorstellen aan mevrouw Wu, die zelf ook meteen enthousiast was over die prachtige witte wijn. En gisteren hebben we die dan op een feestelijke avond mogen voorstellen aan een mooi gezelschap bestaande uit journalisten, foodbloggers, vrienden van Wok Dynasty en Wijn Ornelis en familie.

Als gepassioneerd wijnliefhebber ga ik steeds op zoek naar de juiste wijn om te combineren bij al mijn  gerechten. Gewoon omdat het leven te kort is om slechte wijn te drinken, en omdat een aangepaste wijn een mooi gerecht naar een nog hoger niveau kan tillen. Deze mooie Riesling overtuigt door zijn frisse zuren en fijne mineraliteit en heeft daardoor een levendige frisheid maar ook behoorlijk wat restsuiker, waardoor er een spannend evenwicht ontstaat tussen zoet en zuur. Een mooi gemaakte wijn tegen een scherpe prijs.

Changying Wu, eigenares Wok Dynasty is maar wat blij met de special edition Wijn Ornelis voor Wok Dynasty: “Sven is al jaren een vaste klant bij Wok Dynasty. Ik was dan ook direct enthousiast toen hij voorstelde om een speciale editie Wijn Ornelis ​ x Wok Dynasty op de kaart te zetten. Wij willen onze klanten een échte culinaire totaalbeleving bieden en daar hoort een lekker glaasje wijn bij.”

Wok Dynasty staat synoniem voor trendy wokken met een all you can eat formule in combinatie met topproducten klaargemaakt door authentieke Chinese chefs. De gasten komen niet alleen voor de uitgebreide buffetten, ze genieten ook van een hip, eigentijds decor met speciaal ontworpen Boeddhabeelden, prachtige schilderijen en trendy meubilair waarin het heerlijk toeven én culinair genieten is.