Dit kregen wij als kind te eten na een bezoek aan de tandarts
Nieuws

Dit kregen wij als kind te eten na een bezoek aan de tandarts

Toen we als kind naar tandarts Louis moesten gaan had ik altijd een heilige schrik. Raar hoor, want Louis was de papa van één van mijn allerbeste vriendjes, Jeroen, en ik ging vaak bij hen thuis spelen. Maar zeker sinds ik op mijn achtste een hersenvliesontsteking had gehad, en dus een paar keer een bijzonder pijnlijke ruggenmergpunctie had moeten ondergaan, had ik een grote schrik gekregen voor spuitjes en prikjes. Logisch. Dus ik moest (figuurlijk) flink op de tanden bijten om een bezoekje aan de tandarts aan te durven.

Maar er was wel één ding waar mijn broer en ik toen we kind waren ontzettend naar uitkeken. Ons mama Anny maakte altijd hetzelfde gerechtje voor ons wanneer we met een nog half verdoofde dikke kaak en een al dan niet getrokken of gevulde kies terugkwamen van de tandarts. Ze prakte een banaan met (redelijk veel) suiker bij. Bijzonder, want mama lust zelf absoluut geen banaan. En extra suiker maakt zo’n banaan misschien ook niet echt supergezond. Maar goed, het is gezond fruit, dat beetje suiker zal het verschil wel niet gemaakt hebben.

Maar de geprakte banaan met extra suiker ging bij ons als kind wel erg vlot naar binnen. Ideaal dus wanneer je met zo’n dikke kaak zit en nauwelijks kauwen kunt. En het gaf ons wel wat energie en vreugde na de pijn. Onze papa at en eet trouwens elke dag een banaan als ontbijt tussen de boterham. Sowieso een mooie jeugdherinnering: de zorg en de troost van ons mama. Een weetje dat ik toch even wilde delen op deze internationale dag van de banaan.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer