Toen we als kind naar tandarts Louis moesten gaan had ik altijd een heilige schrik. Raar hoor, want Louis was de papa van één van mijn allerbeste vriendjes, Jeroen, en ik ging vaak bij hen thuis spelen. Maar zeker sinds ik op mijn achtste een hersenvliesontsteking had gehad, en dus een paar keer een bijzonder pijnlijke ruggenmergpunctie had moeten ondergaan, had ik een grote schrik gekregen voor spuitjes en prikjes. Logisch. Dus ik moest (figuurlijk) flink op de tanden bijten om een bezoekje aan de tandarts aan te durven.
Maar er was wel één ding waar mijn broer en ik toen we kind waren ontzettend naar uitkeken. Ons mama Anny maakte altijd hetzelfde gerechtje voor ons wanneer we met een nog half verdoofde dikke kaak en een al dan niet getrokken of gevulde kies terugkwamen van de tandarts. Ze prakte een banaan met (redelijk veel) suiker bij. Bijzonder, want mama lust zelf absoluut geen banaan. En extra suiker maakt zo’n banaan misschien ook niet echt supergezond. Maar goed, het is gezond fruit, dat beetje suiker zal het verschil wel niet gemaakt hebben.
Maar de geprakte banaan met extra suiker ging bij ons als kind wel erg vlot naar binnen. Ideaal dus wanneer je met zo’n dikke kaak zit en nauwelijks kauwen kunt. En het gaf ons wel wat energie en vreugde na de pijn. Onze papa at en eet trouwens elke dag een banaan als ontbijt tussen de boterham. Sowieso een mooie jeugdherinnering: de zorg en de troost van ons mama. Een weetje dat ik toch even wilde delen op deze internationale dag van de banaan.
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer