Toen we als kind naar tandarts Louis moesten gaan had ik altijd een heilige schrik. Raar hoor, want Louis was de papa van één van mijn allerbeste vriendjes, Jeroen, en ik ging vaak bij hen thuis spelen. Maar zeker sinds ik op mijn achtste een hersenvliesontsteking had gehad, en dus een paar keer een bijzonder pijnlijke ruggenmergpunctie had moeten ondergaan, had ik een grote schrik gekregen voor spuitjes en prikjes. Logisch. Dus ik moest (figuurlijk) flink op de tanden bijten om een bezoekje aan de tandarts aan te durven.
Maar er was wel één ding waar mijn broer en ik toen we kind waren ontzettend naar uitkeken. Ons mama Anny maakte altijd hetzelfde gerechtje voor ons wanneer we met een nog half verdoofde dikke kaak en een al dan niet getrokken of gevulde kies terugkwamen van de tandarts. Ze prakte een banaan met (redelijk veel) suiker bij. Bijzonder, want mama lust zelf absoluut geen banaan. En extra suiker maakt zo’n banaan misschien ook niet echt supergezond. Maar goed, het is gezond fruit, dat beetje suiker zal het verschil wel niet gemaakt hebben.
Maar de geprakte banaan met extra suiker ging bij ons als kind wel erg vlot naar binnen. Ideaal dus wanneer je met zo’n dikke kaak zit en nauwelijks kauwen kunt. En het gaf ons wel wat energie en vreugde na de pijn. Onze papa at en eet trouwens elke dag een banaan als ontbijt tussen de boterham. Sowieso een mooie jeugdherinnering: de zorg en de troost van ons mama. Een weetje dat ik toch even wilde delen op deze internationale dag van de banaan.
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer