Dit was mijn afschuwelijkste moment van 2022
Nieuws

Dit was mijn afschuwelijkste moment van 2022

2022 was eigenlijk een topjaar voor mij. Ik ben privé gelukkig. De ochtendshow loopt lekker (met de beste luistercijfers ooit), de blog gaat lekker hard, ik mag hele mooie samenwerkingen doen, mijn wijnen vallen in de smaak, en er komen er steeds nieuwe bij. Ik ben weer gezond aan het leven en goed afgevallen. We hebben een topreis naar Zuid-Afrika gemaakt. En eindelijk heb ik weer kunnen DJ’n zoals vroeger. En het belangrijkste: ik heb covid gehad en ik ben er gezond doorgekomen.

Het was helemaal in het begin van mijn vakantie, in de zomer, in Barcelona. Ik was niet eens zo ziek. En eigenlijk moest ik terugkomen naar België voor een overvol en heerlijk DJ-weekend op verschillende festivals. Maar toen kreeg ik een verkoudheid en een oogontsteking, en wat bleek: ik was wel degelijk positief. Covid. Een streep door mijn rekening en mijn plannen. Maar goed, echt ziek was ik niet.

Tot dag twee. Toen verloor ik mijn smaak en mijn geur compleet. Het was één van de meeste beangstigende ervaringen van mijn hele leven. Ik die zo graag kook en eet, ik die hou van lekkere wijn, en die ook volop aan het verkopen ben, ik sloeg compleet in paniek. Ik zat alleen op onze flat in Spanje en googelde urenlang naar de langdurige gevolgen van covid.

Ik rook aan alles wat er in huis te ruiken viel. Maar zelfs de meest indringende geurkaarsen roken naar niets, en zure uitjes , snoepjes, en zelfs mijn eigen wijnen smaakten naar iets totaal anders. Iets vaags onherkenbaar. Af-schu-we-lijk. In mijn ergste nachtmerries bleef dat mijn hele leven zo: nooit meer proeven of ruiken. Verschrikkelijk.

Gelukkig duurde het maar een paar dagen. Beetje bij beetje kwamen smaak en geur terug, en na de angst was ik het gelukkigste kind van de wereld. Ik heb geluk gehad, en dan vergeet je zo’n rottijden nogal gemakkelijk. Maar ik weet dat er mensen zijn bij wie het niet zo goed is afgelopen. Bij sommigen duurde het weken of maanden, en nog anderen zullen nooit hun geur terugkrijgen. Veel sterkte voor die mensen, want dat lijkt me afschuwelijk.

Gerelateerde nieuwsberichten

COVER

Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”

Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer

El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis14

Het mooiste culinaire museum ooit: de El Bulli 1846 Foundation

De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer

Ideaal extraatje in je gerechten: pompoenzaden

Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer

WBC-152123

Verras je huisgenoten met mijn weekmenu

Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer

Wat is een quesadilla en hoe maak je het zelf?

Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer

Hoeveel calorieën bevat een glas bier? En is dat meer of minder dan wijn?

Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Vandaag is de dag van de chocolademelk!  Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer