2022 was eigenlijk een topjaar voor mij. Ik ben privé gelukkig. De ochtendshow loopt lekker (met de beste luistercijfers ooit), de blog gaat lekker hard, ik mag hele mooie samenwerkingen doen, mijn wijnen vallen in de smaak, en er komen er steeds nieuwe bij. Ik ben weer gezond aan het leven en goed afgevallen. We hebben een topreis naar Zuid-Afrika gemaakt. En eindelijk heb ik weer kunnen DJ’n zoals vroeger. En het belangrijkste: ik heb covid gehad en ik ben er gezond doorgekomen.
Het was helemaal in het begin van mijn vakantie, in de zomer, in Barcelona. Ik was niet eens zo ziek. En eigenlijk moest ik terugkomen naar België voor een overvol en heerlijk DJ-weekend op verschillende festivals. Maar toen kreeg ik een verkoudheid en een oogontsteking, en wat bleek: ik was wel degelijk positief. Covid. Een streep door mijn rekening en mijn plannen. Maar goed, echt ziek was ik niet.
Tot dag twee. Toen verloor ik mijn smaak en mijn geur compleet. Het was één van de meeste beangstigende ervaringen van mijn hele leven. Ik die zo graag kook en eet, ik die hou van lekkere wijn, en die ook volop aan het verkopen ben, ik sloeg compleet in paniek. Ik zat alleen op onze flat in Spanje en googelde urenlang naar de langdurige gevolgen van covid.
Ik rook aan alles wat er in huis te ruiken viel. Maar zelfs de meest indringende geurkaarsen roken naar niets, en zure uitjes , snoepjes, en zelfs mijn eigen wijnen smaakten naar iets totaal anders. Iets vaags onherkenbaar. Af-schu-we-lijk. In mijn ergste nachtmerries bleef dat mijn hele leven zo: nooit meer proeven of ruiken. Verschrikkelijk.
Gelukkig duurde het maar een paar dagen. Beetje bij beetje kwamen smaak en geur terug, en na de angst was ik het gelukkigste kind van de wereld. Ik heb geluk gehad, en dan vergeet je zo’n rottijden nogal gemakkelijk. Maar ik weet dat er mensen zijn bij wie het niet zo goed is afgelopen. Bij sommigen duurde het weken of maanden, en nog anderen zullen nooit hun geur terugkrijgen. Veel sterkte voor die mensen, want dat lijkt me afschuwelijk.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer