Ik zal eens een gokje wagen. Op basis van wat ik hoor van mensen in de horeca en van geruchten uit de politiek gok ik dat de terrassen niet dicht zullen moeten om acht uur, maar ook niet open zullen mogen blijven tot elf uur. Onze premier en de minister van volksgezondheid zouden de opening van de terrassen liefst nog wat uitstellen, want de cijfers in de ziekenhuizen zijn echt niet goed, en het aantal besmettingen blijft nog stijgen.
Aan de andere kant is er bijzonder veel druk uit de gewesten en vanuit de horeca om toch te versoepelen en tenminste de terrassen in de horeca open te doen straks op acht mei. De meeste burgemeesters willen liefst dat die open blijven tot elf uur “omdat mensen anders toch maar blijven rondhangen in de stad”. Daar valt natuurlijk ook iets voor te zeggen. En cafés en restaurants sluiten om acht uur is ook wel erg vroeg. Kun je dan nog wel een drankje doen na je werkdag?
Weet je wat? Het gaat vandaag weer op z’n Belgisch gaan. De terrassen zullen opengaan. Ondanks de volle ziekenhuizen hebben mensen nood aan wat ontspanning en terrasjes kunnen de druk wat wegnemen. En het compromis zal liggen ergens tussen acht en elf uur. Ik gok op tien uur. Dat is niet te laat, en niet te vroeg. Mossel nog vis. Rendabel voor de horeca-uitbater, en het geeft ook niet het gevoel van alle remmen los. Ben benieuwd of mijn gok zal kloppen. Straks zullen we het horen.
Zoals jullie misschien al hebben gezien op mijn blog of socials, ben ik sinds dit voorjaar ambassadeur van Big Green Egg voor Vlaanderen. En daar ben ik oprecht fier op … Lees meer
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer