Dit wordt wellicht het sluitingsuur voor de terrassen …

Ik zal eens een gokje wagen. Op basis van wat ik hoor van mensen in de horeca en van geruchten uit de politiek gok ik dat de terrassen niet dicht zullen moeten om acht uur, maar ook niet open zullen mogen blijven tot elf uur. Onze premier en de minister van volksgezondheid zouden de opening van de terrassen liefst nog wat uitstellen, want de cijfers in de ziekenhuizen zijn echt niet goed, en het aantal besmettingen blijft nog stijgen.

Aan de andere kant is er bijzonder veel druk uit de gewesten en vanuit de horeca om toch te versoepelen en tenminste de terrassen in de horeca open te doen straks op acht mei. De meeste burgemeesters willen liefst dat die open blijven tot elf uur “omdat mensen anders toch maar blijven rondhangen in de stad”. Daar valt natuurlijk ook iets voor te zeggen. En cafés en restaurants sluiten om acht uur is ook wel erg vroeg. Kun je dan nog wel een drankje doen na je werkdag?

Weet je wat? Het gaat vandaag weer op z’n Belgisch gaan. De terrassen zullen opengaan. Ondanks de volle ziekenhuizen hebben mensen nood aan wat ontspanning en terrasjes kunnen de druk wat wegnemen. En het compromis zal liggen ergens tussen acht en elf uur. Ik gok op tien uur. Dat is niet te laat, en niet te vroeg. Mossel nog vis. Rendabel voor de horeca-uitbater, en het geeft ook niet het gevoel van alle remmen los. Ben benieuwd of mijn gok zal kloppen. Straks zullen we het horen.