Dit wordt wellicht het sluitingsuur voor de terrassen ...
Nieuws

Dit wordt wellicht het sluitingsuur voor de terrassen …

Ik zal eens een gokje wagen. Op basis van wat ik hoor van mensen in de horeca en van geruchten uit de politiek gok ik dat de terrassen niet dicht zullen moeten om acht uur, maar ook niet open zullen mogen blijven tot elf uur. Onze premier en de minister van volksgezondheid zouden de opening van de terrassen liefst nog wat uitstellen, want de cijfers in de ziekenhuizen zijn echt niet goed, en het aantal besmettingen blijft nog stijgen.

Aan de andere kant is er bijzonder veel druk uit de gewesten en vanuit de horeca om toch te versoepelen en tenminste de terrassen in de horeca open te doen straks op acht mei. De meeste burgemeesters willen liefst dat die open blijven tot elf uur “omdat mensen anders toch maar blijven rondhangen in de stad”. Daar valt natuurlijk ook iets voor te zeggen. En cafés en restaurants sluiten om acht uur is ook wel erg vroeg. Kun je dan nog wel een drankje doen na je werkdag?

Weet je wat? Het gaat vandaag weer op z’n Belgisch gaan. De terrassen zullen opengaan. Ondanks de volle ziekenhuizen hebben mensen nood aan wat ontspanning en terrasjes kunnen de druk wat wegnemen. En het compromis zal liggen ergens tussen acht en elf uur. Ik gok op tien uur. Dat is niet te laat, en niet te vroeg. Mossel nog vis. Rendabel voor de horeca-uitbater, en het geeft ook niet het gevoel van alle remmen los. Ben benieuwd of mijn gok zal kloppen. Straks zullen we het horen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer