Ik zal eens een gokje wagen. Op basis van wat ik hoor van mensen in de horeca en van geruchten uit de politiek gok ik dat de terrassen niet dicht zullen moeten om acht uur, maar ook niet open zullen mogen blijven tot elf uur. Onze premier en de minister van volksgezondheid zouden de opening van de terrassen liefst nog wat uitstellen, want de cijfers in de ziekenhuizen zijn echt niet goed, en het aantal besmettingen blijft nog stijgen.
Aan de andere kant is er bijzonder veel druk uit de gewesten en vanuit de horeca om toch te versoepelen en tenminste de terrassen in de horeca open te doen straks op acht mei. De meeste burgemeesters willen liefst dat die open blijven tot elf uur “omdat mensen anders toch maar blijven rondhangen in de stad”. Daar valt natuurlijk ook iets voor te zeggen. En cafés en restaurants sluiten om acht uur is ook wel erg vroeg. Kun je dan nog wel een drankje doen na je werkdag?
Weet je wat? Het gaat vandaag weer op z’n Belgisch gaan. De terrassen zullen opengaan. Ondanks de volle ziekenhuizen hebben mensen nood aan wat ontspanning en terrasjes kunnen de druk wat wegnemen. En het compromis zal liggen ergens tussen acht en elf uur. Ik gok op tien uur. Dat is niet te laat, en niet te vroeg. Mossel nog vis. Rendabel voor de horeca-uitbater, en het geeft ook niet het gevoel van alle remmen los. Ben benieuwd of mijn gok zal kloppen. Straks zullen we het horen.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer