Geen slagroom taart voor onze koning die vandaag 60 wordt
Nieuws

Geen slagroom taart voor onze koning die vandaag 60 wordt

Proficiat. 60 wordt koning Filip vandaag. Maar een mega groot feest wordt het sowieso niet. Ook de koning en zijn gezin blijven immers zoals het hoort gewoon in hun kot. Nu, dat kot is groot genoeg in hun geval, en als ze in de tuin willen lunchen, dan zullen ze ook wel een plekje vinden. Maar wat gaat de koning eten? Geen pasta. Geen belegd broodje. Wellicht zelfs geen slagroom taart.

Het was wel even schrikken een drietal jaren geleden. Verschillende kranten lieten toen weten dat onze koning Filip overgeschakeld was naar een glutenvrij dieet. Iets wat niet ontkend werd door het paleis, en zelfs bevestigd door verschillende bronnen dichtbij de koning. Op officiële trip in Nederland zou er speciaal voor de koning zelfs apart gekookt zijn, zonder gluten!

Het bijzondere was dat er eigenlijk geen gezondheidsperikelen aan de grondslag van deze beslissing lagen. De koning zou  dus niet lijden aan coeliakie maar er van overtuigd zijn dat glutenvrij eten gewoon gezonder is. In de kranten en op TV spraken verschillende diëtisten echter tegen dat het gezonder zou zijn om gluten te laten wanneer het niet noodzakelijk is.

In Het Nieuwsblad zei Michaël Sels, hoofddiëtist van het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen het volgende: “Wie bepaalde voedingsstoffen weglaat, creëert een tekort aan andere. Concreet: schrap volkoren granen – een belangrijke bron van gluten – en vervang die alleen door fruit, dan krijg je mogelijk onvoldoende vezels, ijzer of vitamine B binnen.”

Maar als de chef van het paleis vandaag een grote verjaardagstaart zal bakken voor onze koning, die vandaag dus 60 wordt, dan zal het wellicht een glutenvrije taart moeten zijn, want klant is koning (pun intended)!

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer