Wat een heerlijke twee dagen heb ik achter de rug. Net als exact 1 jaar geleden ben ik dit weekend met mijn papa naar Barcelona gevlogen voor een weekendje samen weg. Vroeger kwam mama ook nog af en toe eens mee, maar die vliegt niet graag meer. En dus werd het een boys-weekend. Ik moet je bekennen: het was fantastisch.
Papa was vroeger een grote atleet, maar een paar jaar geleden sukkelde hij wat met z’n hart. Doordat hij een sporthart heeft, maar een paar jaar terug te weinig beweging had, werd z’n hart wat lui, en dat zorgde voor wat troubles. Sindsdien is hij weer veel aan het fitnessen en wandelen, en is hij weer in topconditie. Ik moet zeggen: we hebben er goed van geprofiteerd, en samen meer dan 50 kilometer gestapt op een dikke 2 dagen tijd. Dat was zalig. Genieten van de stad, lekker sporten, en veel praten.
We hebben ook wat culturele dingen gedaan. We hebben de Sagrada Familia bezocht. En we zijn naar de Messiah van Handel gaan luisteren in het Palau De La Musica Catalane. En verder hebben we, hoe kan het ook, heerlijk gedineerd. Vrijdag in Via Veneto, het klassieke sterrenrestaurant waar ik op vrijdag graag bijna altijd ga dineren wanneer ik in de stad ben.
En op zaterdag zijn we naar Tickets geweest, het zalige restaurant van Albert Adria. Het was een waanzinnige ervaring. En toen Roger van Damme nog even binnen kwam springen, die wist dat we daar zaten te dineren, en toevallig ook op trip naar Barcelona was, was het ook voor papa, die graag met mama in Het Gebaar gaat dineren, een super tof weerzien. Vandaag hebben we trouwens nog een lekkere lunch genomen bij Chez Coco, een erg tof kippenrestaurant vlak om de hoek waar wij wonen.
Kortom: we hebben samen echt genoten tot en met. Als je je ouders nog hebt, kan ik je aanraden om ook zo’n momentjes te organiseren. Het is quality time die je nooit meer kan worden afgepakt, en die je kunt inkaderen voor altijd. Ik hoop dit soort tripjes nog vele jaren te kunnen maken. In elk geval: in januari gaan wij samen met mama en papa naar Texel voor een weekendje weg met ons vieren.
Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer