Wat een raar weekend. En op de koop toe staan we nu ook voor bijzonder rare weken. Weken waarin we met z’n allen ontzettend op de proef zullen gesteld worden. Want wat er nu op ons afkomt is echt ongekend, en zal absoluut niet fijn zijn. We zullen met z’n allen alle regels van de overheid erg strikt moeten opvolgen en toch proberen positief te blijven.
Als radiomakers is het onze taak om jullie te informeren en jullie te ondersteunen, jullie ook wat licht aan de horizon te laten zien, en muziek te geven in deze donkere tijden. Dat gaan we doen!!!
Onze ochtendshow zal vanaf morgen een klein tikje anders zijn. Thuiswerken is voor velen van jullie geen optie. Maar het principe is simpel, als het kan, doe het dan wel! En Anke gaat dat ook doen. Niet “voor de show”. Maar omdat het het slimste is. Het is simpel: als één van ons twee gecontamineerd raakt door een corona-drager, dan mogen we gewoon niet meer werken. En we willen vermijden dat we allebei geen radio meer mogen maken. We willen er zijn voor jullie. Elke ochtend weer. Gezond.
Op de koop toe wil mama Anke haar lieve Max en Lou liefst thuishouden en voor hen zorgen. Ik geef haar 1000 procent gelijk. Nogmaals: dat lukt jammer genoeg niet voor iedereen, maar als je het als ouder kunt dan moet je die kans met beide handen grijpen. Technisch gezien kan dat vandaag gelukkig perfect. Dus ik ga in de lege studio helemaal op m’n eentje aan de knoppen staan, en Anke gaat vanuit haar huiskamer mee radio maken. Dat gaat perfect lukken. We gaan morgen weer dezelfde ochtendradio maken waarvoor jullie op ons afstemmen.
We gaan proberen om jullie zo lang mogelijk goede ochtendradio te blijven geven. We willen jullie informeren, luisteren naar jullie vragen, troosten en steun geven. We gaan onze uiterste best doen om niet ziek te worden. We gaan jullie muziek proberen te geven en aandacht, met jullie praten en naar jullie luisteren. Omdat er maar één optie is: samen sterk zijn tegen corona. All the way.
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer