Door Frankrijk rijden op weg naar Spanje of Portugal, kan dat nog?
Nieuws

Door Frankrijk rijden op weg naar Spanje of Portugal, kan dat nog?

Het is vanaf morgenavond herfstvakantie. Nu op reis gaan is niet evident. Bijna heel Europa kleurt rood. Maar toch ken ik een paar mensen die nog van plan waren om te vertrekken naar het Zuiden. Vooral mensen met een vakantiehuis in Frankrijk, in Spanje of Portugal wilden de komende week hun eigendom nog eens gaan bezoeken. Net zoals tweede verblijvers hier ook nog naar de kust of de Ardennen gaan. Sommigen van hen nemen het vliegtuig, maar veel mensen durven dat niet meer, en waren daarom van plan om met de auto te rijden naar het Zuiden.

Gisterenavond kwam dan de toespraak van Macron: behalve de scholen die wel nog open zullen blijven gaat Frankrijk in volledige lockdown. Mensen mogen hun huizen enkel nog verlaten voor essentiële verplaatsingen en reizen tussen de regio’s is vanaf maandag verboden. Dat is wellicht ook een streep door de rekening van mensen die nog een doorreis door Frankrijk willen maken. Mag dat nog of gaan de grenzen dicht?

In het voorjaar was Frankrijk echt op slot. Door Frankrijk rijden kon dan enkel nog als je een vaste verblijfplaats had in Spanje of Portugal en dan kon je er ook slechts eenmalig doorrijden. De vraag is nu wat de nieuwe regels zullen zijn. Ik heb bijvoorbeeld vrienden die sinds het voorjaar een huis aan het bouwen zijn in het Zuiden van Spanje. Die hebben nog geen enkele keer de bouwwerf kunnen bezoeken, en willen per se volgende week gaan kijken. De vraag is of dat nog zal lukken.

En de vraag is vooral of dat nog wel wenselijk is. Het zijn barre tijden, en niks is nog normaal… Laat ons maar allemaal voorzichtig zijn, want het virus kent geen grenzen en reist sneller dan je denkt.

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer