Het is vandaag de internationale dag van de olijfolie. Een heel mooie feestdag wat mij betreft, want goede olijfolie is erg lekker en ook best gezond. Olijfolie bevat immers vitamine A, vitamine E, enkelvoudig onverzadigde vetten en Omega 9. Stoffen die slechte cholesterol tegengaan. Die zorgen voor een betere vetverbranding. Olijfolie helpt ook tegen een te hoge bloeddruk en is goed voor het hart.
En op de koop toe zorgt het voor een vertraging van de veroudering van de huid. Allemaal zeer mooie eigenschappen, die vooral gelden voor extra vierge olijfolie. Opletten, de gezonde eigenschappen gelden alleen wanneer deze extra vierge olijfolie niet te veel verhit wordt.
‘Olijfolie produceren‘ is blijkbaar een droom die veel mensen hebben, en ook behoorlijk wat BV’s. Deze drie bekende Vlamingen hebben op een bepaald moment beslist om voor hun droom te gaan.
Thomas Siffer was jarenlang hoofdredacteur bij Story, schreef boeken, presenteerde TV-programma’s en deed ooit een hele toffe rubriek in mijn vorige ochtendshow op Q-Music. Vandaag maakt hij z’n eigen olijfolie in het Zuiden van Italië.
Carl Huybrechts was jarenlang het gezicht van alle sportprogramma’s op de BRT, en ook de presentator van de Night Of The Proms. Carl is ook een echte levensgenieter die houdt van lekker eten en goede wijn.
Samen met Karel Dierick, voormalig CEO en eigenaar van Miniflat en Philippe Vercruysse, gedurende 31 jaar big boss van de catering in het Constant Vanden Stockstadion en manager van het Restaurant Saint-Guidon (1 ster), heeft hij een bedrijfje opgericht dat uitstekende olijfolie invoert, maar ook jamon Ibérico (Pata Negra), de lekkerste salchichon van Ibéricovlees, en El Tinto, een rode wijn als een smaakbom. De heren hebben ook een eigen olijfgaard en over enkele jaren komt hun eigen olijfolie er aan… zeer benieuwd, want Carl is een zeer passionele man.
En dan is er nog Alain Grootaers, broer van Walter, en zelf ook TV-presentator, journalist en columnist geweest. Nog zo’n boeiende en aangename man die beslist heeft om een totaal ander leven te gaan leiden, ver weg van hier en van de drukte van een leven in de media.
Samen met zijn vrouw Jakobien Huisman produceert hij op hun finca in Andalucia de fijnste extra virgin olijfolie. Ze produceren samen met hun buren ook wijn en honing. Een droom om zo te leven.
Een goede twee weken geleden, op zondag 29 september, een prachtige zondagvoormiddag, maakte ik een heerlijke boswandeling met meer dan 100 winnaars van een wedstrijd die ik als fiere ambassadeur georganiseerd had samen met nākd … Lees meer
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer