DRIE BV'S DIE NU OLIJFOLIE MAKEN
Nieuws

Drie bv’s die nu olijfolie maken

Het is vandaag de internationale dag van de olijfolie. Een heel mooie feestdag wat mij betreft, want goede olijfolie is erg lekker en ook best gezond. Olijfolie bevat immers vitamine A, vitamine E, enkelvoudig onverzadigde vetten en Omega 9. Stoffen die slechte cholesterol tegengaan. Die zorgen voor een betere vetverbranding. Olijfolie helpt ook tegen een te hoge bloeddruk en is goed voor het hart.

En op de koop toe zorgt het voor een vertraging van de veroudering van de huid. Allemaal zeer mooie eigenschappen, die vooral gelden voor extra vierge olijfolie. Opletten, de gezonde eigenschappen gelden alleen wanneer deze extra vierge olijfolie niet te veel verhit wordt.

Olijfolie produceren‘ is blijkbaar een droom die veel mensen hebben, en ook behoorlijk wat BV’s. Deze drie bekende Vlamingen hebben op een bepaald moment beslist om voor hun droom te gaan.

DRIE BV'S DIE NU OLIJFOLIE MAKEN

Thomas Siffer was jarenlang hoofdredacteur bij Story, schreef boeken, presenteerde TV-programma’s en deed ooit een hele toffe rubriek in mijn vorige ochtendshow op Q-Music. Vandaag maakt hij z’n eigen olijfolie in het Zuiden van Italië.

www.thomaseglialtri.com

DRIE BV'S DIE NU OLIJFOLIE MAKEN

Carl Huybrechts was jarenlang het gezicht van alle sportprogramma’s op de BRT, en ook de presentator van de Night Of The Proms. Carl is ook een echte levensgenieter die houdt van lekker eten en goede wijn.

Samen met Karel Dierick, voormalig CEO en eigenaar van Miniflat en Philippe Vercruysse, gedurende 31 jaar big boss van de catering in het Constant Vanden Stockstadion en manager van het Restaurant Saint-Guidon (1 ster), heeft hij een bedrijfje opgericht dat uitstekende olijfolie invoert, maar ook jamon Ibérico (Pata Negra), de lekkerste salchichon van Ibéricovlees, en El Tinto, een rode wijn als een smaakbom. De heren hebben ook een eigen olijfgaard en over enkele jaren komt hun eigen olijfolie er aan… zeer benieuwd, want Carl is een zeer passionele man.

www.elflamenco.shop

DRIE BV'S DIE NU OLIJFOLIE MAKEN

En dan is er nog Alain Grootaers, broer van Walter, en zelf ook TV-presentator, journalist en columnist geweest. Nog zo’n boeiende en aangename man die beslist heeft om een totaal ander leven te gaan leiden, ver weg van hier en van de drukte van een leven in de media.

Samen met zijn vrouw Jakobien Huisman produceert hij op hun finca in Andalucia de fijnste extra virgin olijfolie. Ze produceren samen met hun buren ook wijn en honing. Een droom om zo te leven.

www.fincadoncarmelo.com

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer