DRIE BV'S DIE NU OLIJFOLIE MAKEN
Nieuws

Drie bv’s die nu olijfolie maken

Het is vandaag de internationale dag van de olijfolie. Een heel mooie feestdag wat mij betreft, want goede olijfolie is erg lekker en ook best gezond. Olijfolie bevat immers vitamine A, vitamine E, enkelvoudig onverzadigde vetten en Omega 9. Stoffen die slechte cholesterol tegengaan. Die zorgen voor een betere vetverbranding. Olijfolie helpt ook tegen een te hoge bloeddruk en is goed voor het hart.

En op de koop toe zorgt het voor een vertraging van de veroudering van de huid. Allemaal zeer mooie eigenschappen, die vooral gelden voor extra vierge olijfolie. Opletten, de gezonde eigenschappen gelden alleen wanneer deze extra vierge olijfolie niet te veel verhit wordt.

Olijfolie produceren‘ is blijkbaar een droom die veel mensen hebben, en ook behoorlijk wat BV’s. Deze drie bekende Vlamingen hebben op een bepaald moment beslist om voor hun droom te gaan.

DRIE BV'S DIE NU OLIJFOLIE MAKEN

Thomas Siffer was jarenlang hoofdredacteur bij Story, schreef boeken, presenteerde TV-programma’s en deed ooit een hele toffe rubriek in mijn vorige ochtendshow op Q-Music. Vandaag maakt hij z’n eigen olijfolie in het Zuiden van Italië.

www.thomaseglialtri.com

DRIE BV'S DIE NU OLIJFOLIE MAKEN

Carl Huybrechts was jarenlang het gezicht van alle sportprogramma’s op de BRT, en ook de presentator van de Night Of The Proms. Carl is ook een echte levensgenieter die houdt van lekker eten en goede wijn.

Samen met Karel Dierick, voormalig CEO en eigenaar van Miniflat en Philippe Vercruysse, gedurende 31 jaar big boss van de catering in het Constant Vanden Stockstadion en manager van het Restaurant Saint-Guidon (1 ster), heeft hij een bedrijfje opgericht dat uitstekende olijfolie invoert, maar ook jamon Ibérico (Pata Negra), de lekkerste salchichon van Ibéricovlees, en El Tinto, een rode wijn als een smaakbom. De heren hebben ook een eigen olijfgaard en over enkele jaren komt hun eigen olijfolie er aan… zeer benieuwd, want Carl is een zeer passionele man.

www.elflamenco.shop

DRIE BV'S DIE NU OLIJFOLIE MAKEN

En dan is er nog Alain Grootaers, broer van Walter, en zelf ook TV-presentator, journalist en columnist geweest. Nog zo’n boeiende en aangename man die beslist heeft om een totaal ander leven te gaan leiden, ver weg van hier en van de drukte van een leven in de media.

Samen met zijn vrouw Jakobien Huisman produceert hij op hun finca in Andalucia de fijnste extra virgin olijfolie. Ze produceren samen met hun buren ook wijn en honing. Een droom om zo te leven.

www.fincadoncarmelo.com

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer