Het is vandaag de internationale dag van de olijfolie. Een heel mooie feestdag wat mij betreft, want goede olijfolie is erg lekker en ook best gezond. Olijfolie bevat immers vitamine A, vitamine E, enkelvoudig onverzadigde vetten en Omega 9. Stoffen die slechte cholesterol tegengaan. Die zorgen voor een betere vetverbranding. Olijfolie helpt ook tegen een te hoge bloeddruk en is goed voor het hart.
En op de koop toe zorgt het voor een vertraging van de veroudering van de huid. Allemaal zeer mooie eigenschappen, die vooral gelden voor extra vierge olijfolie. Opletten, de gezonde eigenschappen gelden alleen wanneer deze extra vierge olijfolie niet te veel verhit wordt.
‘Olijfolie produceren‘ is blijkbaar een droom die veel mensen hebben, en ook behoorlijk wat BV’s. Deze drie bekende Vlamingen hebben op een bepaald moment beslist om voor hun droom te gaan.
Thomas Siffer was jarenlang hoofdredacteur bij Story, schreef boeken, presenteerde TV-programma’s en deed ooit een hele toffe rubriek in mijn vorige ochtendshow op Q-Music. Vandaag maakt hij z’n eigen olijfolie in het Zuiden van Italië.
Carl Huybrechts was jarenlang het gezicht van alle sportprogramma’s op de BRT, en ook de presentator van de Night Of The Proms. Carl is ook een echte levensgenieter die houdt van lekker eten en goede wijn.
Samen met Karel Dierick, voormalig CEO en eigenaar van Miniflat en Philippe Vercruysse, gedurende 31 jaar big boss van de catering in het Constant Vanden Stockstadion en manager van het Restaurant Saint-Guidon (1 ster), heeft hij een bedrijfje opgericht dat uitstekende olijfolie invoert, maar ook jamon Ibérico (Pata Negra), de lekkerste salchichon van Ibéricovlees, en El Tinto, een rode wijn als een smaakbom. De heren hebben ook een eigen olijfgaard en over enkele jaren komt hun eigen olijfolie er aan… zeer benieuwd, want Carl is een zeer passionele man.
En dan is er nog Alain Grootaers, broer van Walter, en zelf ook TV-presentator, journalist en columnist geweest. Nog zo’n boeiende en aangename man die beslist heeft om een totaal ander leven te gaan leiden, ver weg van hier en van de drukte van een leven in de media.
Samen met zijn vrouw Jakobien Huisman produceert hij op hun finca in Andalucia de fijnste extra virgin olijfolie. Ze produceren samen met hun buren ook wijn en honing. Een droom om zo te leven.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer