Peter en z’n vrouw lieve zijn op dit moment in Singapore. En niet zomaar. Want vanmiddag om kwart voor drie (Belgische tijd) begint daar de bekendmaking van de lijst met de 50 beste restaurants van de wereld. Elk jaar weer spannend. En dit jaar al helemaal.
Ooit haalde het Hof Van Cleve een indrukwekkende 14de plaats, maar toen werd de lijst nog niet zo exotisch en eclectisch samengesteld. De organisatoren hebben er de afgelopen jaren echter voor gekozen om juryleden met veel diversere achtergronden in te schakelen, en dat maakt dat bijvoorbeeld de Aziatische, maar ook de toprestaurants van Peru sinds geruime tijd fel aan het scoren zijn. Je dan in de TOP 50 kunnen handhaven is zelfs voor toppers als Peter niet evident.
Peter Goossens staat sinds 2015 niet meer in de TOP 50. Vorig jaar prijkten ze nog op een waanzinnig mooie 63ste plaats. Maar vanmiddag maakt Peter met het Hof Van Cleve gegarandeerd opnieuw zijn entrée. Dat is nu al fantastisch nieuws voor Lieve en Peter, voor hele team van hun culinaire tempel en voor de Belgische gastronomie in z’n geheel. Op welke plaats hij precies terecht komt, weet Peter nu nog niet, dus dat wordt ontzettend spannend.
Ik denk dat de stress nu wel door z’n lijf raast. Want ook al beweren alle chefs dat het ook maar een lijst is en dat cijfertjes uiteindelijk niet zo belangrijk zijn, geloof ze maar niet. Het zijn allemaal fanatieke professionals die keihard willen scoren. En dat is voor Peter niks anders. Hoe dan ook, we houden je hier op de Would Be Chef op de hoogte.
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer
Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer