Drie dikke stressuren te gaan voor Peter Goossens
Nieuws

Drie dikke stressuren te gaan voor Peter Goossens

Peter en z’n vrouw lieve zijn op dit moment in Singapore. En niet zomaar. Want vanmiddag om kwart voor drie (Belgische tijd) begint daar de bekendmaking van de lijst met de 50 beste restaurants van de wereld. Elk jaar weer spannend. En dit jaar al helemaal.

Ooit haalde het Hof Van Cleve een indrukwekkende 14de plaats, maar toen werd de lijst nog niet zo exotisch en eclectisch samengesteld. De organisatoren hebben er de afgelopen jaren echter voor gekozen om juryleden met veel diversere achtergronden in te schakelen, en dat maakt dat bijvoorbeeld de Aziatische, maar ook de toprestaurants van Peru sinds geruime tijd fel aan het scoren zijn. Je dan in de TOP 50 kunnen handhaven is zelfs voor toppers als Peter niet evident.

Peter Goossens staat sinds 2015 niet meer in de TOP 50. Vorig jaar prijkten ze nog op een waanzinnig mooie 63ste plaats. Maar vanmiddag maakt Peter met het Hof Van Cleve gegarandeerd opnieuw zijn entrée. Dat is nu al fantastisch nieuws voor Lieve en Peter, voor hele team van hun culinaire tempel en voor de Belgische gastronomie in z’n geheel. Op welke plaats hij precies terecht komt, weet Peter nu nog niet, dus dat wordt ontzettend spannend.

Ik denk dat de stress nu wel door z’n lijf raast. Want ook al beweren alle chefs dat het ook maar een lijst is en dat cijfertjes uiteindelijk niet zo belangrijk zijn, geloof ze maar niet. Het zijn allemaal fanatieke professionals die keihard willen scoren. En dat is voor Peter niks anders. Hoe dan ook, we houden je hier op de Would Be Chef op de hoogte.

Gerelateerde nieuwsberichten

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer

Alle Boeken

Black Friday korting op al mijn boeken, van woensdag tot zondag!

Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer

Welke appels zijn het gezondste: rode of groene?

An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer

Dit zijn de grootste misverstanden over Thanksgiving

Dit zijn de vijf grootste misverstanden over Thanksgiving

Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer

10 dingen die je nog niet wist over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Niks aan te doen: daarom snoepen mensen zoveel op kantoor

Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer