Peter en z’n vrouw lieve zijn op dit moment in Singapore. En niet zomaar. Want vanmiddag om kwart voor drie (Belgische tijd) begint daar de bekendmaking van de lijst met de 50 beste restaurants van de wereld. Elk jaar weer spannend. En dit jaar al helemaal.
Ooit haalde het Hof Van Cleve een indrukwekkende 14de plaats, maar toen werd de lijst nog niet zo exotisch en eclectisch samengesteld. De organisatoren hebben er de afgelopen jaren echter voor gekozen om juryleden met veel diversere achtergronden in te schakelen, en dat maakt dat bijvoorbeeld de Aziatische, maar ook de toprestaurants van Peru sinds geruime tijd fel aan het scoren zijn. Je dan in de TOP 50 kunnen handhaven is zelfs voor toppers als Peter niet evident.
Peter Goossens staat sinds 2015 niet meer in de TOP 50. Vorig jaar prijkten ze nog op een waanzinnig mooie 63ste plaats. Maar vanmiddag maakt Peter met het Hof Van Cleve gegarandeerd opnieuw zijn entrée. Dat is nu al fantastisch nieuws voor Lieve en Peter, voor hele team van hun culinaire tempel en voor de Belgische gastronomie in z’n geheel. Op welke plaats hij precies terecht komt, weet Peter nu nog niet, dus dat wordt ontzettend spannend.
Ik denk dat de stress nu wel door z’n lijf raast. Want ook al beweren alle chefs dat het ook maar een lijst is en dat cijfertjes uiteindelijk niet zo belangrijk zijn, geloof ze maar niet. Het zijn allemaal fanatieke professionals die keihard willen scoren. En dat is voor Peter niks anders. Hoe dan ook, we houden je hier op de Would Be Chef op de hoogte.
De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer
Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer
Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer
Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer
Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer
Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer
Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer
In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer