Drie dikke stressuren te gaan voor Peter Goossens
Nieuws

Drie dikke stressuren te gaan voor Peter Goossens

Peter en z’n vrouw lieve zijn op dit moment in Singapore. En niet zomaar. Want vanmiddag om kwart voor drie (Belgische tijd) begint daar de bekendmaking van de lijst met de 50 beste restaurants van de wereld. Elk jaar weer spannend. En dit jaar al helemaal.

Ooit haalde het Hof Van Cleve een indrukwekkende 14de plaats, maar toen werd de lijst nog niet zo exotisch en eclectisch samengesteld. De organisatoren hebben er de afgelopen jaren echter voor gekozen om juryleden met veel diversere achtergronden in te schakelen, en dat maakt dat bijvoorbeeld de Aziatische, maar ook de toprestaurants van Peru sinds geruime tijd fel aan het scoren zijn. Je dan in de TOP 50 kunnen handhaven is zelfs voor toppers als Peter niet evident.

Peter Goossens staat sinds 2015 niet meer in de TOP 50. Vorig jaar prijkten ze nog op een waanzinnig mooie 63ste plaats. Maar vanmiddag maakt Peter met het Hof Van Cleve gegarandeerd opnieuw zijn entrée. Dat is nu al fantastisch nieuws voor Lieve en Peter, voor hele team van hun culinaire tempel en voor de Belgische gastronomie in z’n geheel. Op welke plaats hij precies terecht komt, weet Peter nu nog niet, dus dat wordt ontzettend spannend.

Ik denk dat de stress nu wel door z’n lijf raast. Want ook al beweren alle chefs dat het ook maar een lijst is en dat cijfertjes uiteindelijk niet zo belangrijk zijn, geloof ze maar niet. Het zijn allemaal fanatieke professionals die keihard willen scoren. En dat is voor Peter niks anders. Hoe dan ook, we houden je hier op de Would Be Chef op de hoogte.

Gerelateerde nieuwsberichten

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer