Drie dikke stressuren te gaan voor Peter Goossens

Peter en z’n vrouw lieve zijn op dit moment in Singapore. En niet zomaar. Want vanmiddag om kwart voor drie (Belgische tijd) begint daar de bekendmaking van de lijst met de 50 beste restaurants van de wereld. Elk jaar weer spannend. En dit jaar al helemaal.

Ooit haalde het Hof Van Cleve een indrukwekkende 14de plaats, maar toen werd de lijst nog niet zo exotisch en eclectisch samengesteld. De organisatoren hebben er de afgelopen jaren echter voor gekozen om juryleden met veel diversere achtergronden in te schakelen, en dat maakt dat bijvoorbeeld de Aziatische, maar ook de toprestaurants van Peru sinds geruime tijd fel aan het scoren zijn. Je dan in de TOP 50 kunnen handhaven is zelfs voor toppers als Peter niet evident.

Peter Goossens staat sinds 2015 niet meer in de TOP 50. Vorig jaar prijkten ze nog op een waanzinnig mooie 63ste plaats. Maar vanmiddag maakt Peter met het Hof Van Cleve gegarandeerd opnieuw zijn entrĂ©e. Dat is nu al fantastisch nieuws voor Lieve en Peter, voor hele team van hun culinaire tempel en voor de Belgische gastronomie in z’n geheel. Op welke plaats hij precies terecht komt, weet Peter nu nog niet, dus dat wordt ontzettend spannend.

Ik denk dat de stress nu wel door z’n lijf raast. Want ook al beweren alle chefs dat het ook maar een lijst is en dat cijfertjes uiteindelijk niet zo belangrijk zijn, geloof ze maar niet. Het zijn allemaal fanatieke professionals die keihard willen scoren. En dat is voor Peter niks anders. Hoe dan ook, we houden je hier op de Would Be Chef op de hoogte.