Een beetje illegaal naar Spanje gaan. Zou ik durven?
Nieuws

Een beetje illegaal naar Spanje gaan. Zou ik durven?

Morgen vertrek ik op reis. Naar Barcelona. Eindelijk. Vliegen doe ik liever nog niet. Dat doe ik wel weer na mijn tweede prik. Dus ik rij met de auto. Niet in 1 keer. Daar ben ik aan het einde van dit lange radioseizoen toch net iets te moe voor. Straks ga ik een PCR-test nemen, om Frankrijk binnen te mogen, en dan kan ik veilig èn legaal vertrekken.

Morgen ga ik in een fijne hotelletje in de Loire-streek slapen. En daarna ga ik één of twee daagjes logeren bij vrienden in het Zuiden van Frankrijk. Bedoeling was om maandag door te rijden naar Spanje. Qua planning leek me dat ideaal. Maar, en nu komt de kopbreker: hoe ga ik Spanje binnen gaan. Spanje eist, net als Frankrijk, een test. Maar de vraag is natuurlijk of ik met een negatieve test van donderdag legaal Spanje binnenkan.

Mijn vrienden in Frankrijk zijn al meermaals de grens over gegaan de voorbije weken. En nooit gecontroleerd. En ze zeggen me: doen gewoon. Je test uit België zal dan vier dagen oud zijn. Dat kan toch echt geen probleem opleveren. Maar ik vrees dat dat niet wettelijk volgens de regels is. Ik hoorde van iemand anders dat de test voor Spanje zelfs niet ouder dan 48 uur mag zijn. Anderen zeggen me: neem een sneltest mee in de auto. Die is voor Spanje voldoende. Nog anderen zeggen me: die regels worden eigenlijk enkel op de luchthaven gecontroleerd. Maar niet meer als je met de auto komt. En tenslotte heb je sowieso je test van donderdag, dat zal wel voldoende zijn.

Alles zegt me, take the risk. Je kunt aan de Spaanse grens altijd nog zeggen: oei, dat wist ik niet dat die test zo recent moest zijn. Maar ik heb me de voorbije anderhalf jaar altijd aan de regeltjes gehouden. Waarom zou ik ze nu ook niet strikt opvolgen. Dat zou zeggen dat ik het verblijf van twee dagen bij mijn vrienden in Frankrijk moet skippen, wat eigenlijk geen optie is. Of ik moet in het Zuiden van Frankrijk ook ergens een afspraak zien te regelen, om twee dagen na de Belgische test een Franse test te doen om Spanje 100% safe binnen te rijden.

Vraagje: wat zou jij doen? Of heeft iemand een manier om zonder teveel gesjoemel met één test, de Belgische, Spanje binnen te gaan? Alle tips zijn welkom…

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer