Een beetje illegaal naar Spanje gaan. Zou ik durven?
Nieuws

Een beetje illegaal naar Spanje gaan. Zou ik durven?

Morgen vertrek ik op reis. Naar Barcelona. Eindelijk. Vliegen doe ik liever nog niet. Dat doe ik wel weer na mijn tweede prik. Dus ik rij met de auto. Niet in 1 keer. Daar ben ik aan het einde van dit lange radioseizoen toch net iets te moe voor. Straks ga ik een PCR-test nemen, om Frankrijk binnen te mogen, en dan kan ik veilig èn legaal vertrekken.

Morgen ga ik in een fijne hotelletje in de Loire-streek slapen. En daarna ga ik één of twee daagjes logeren bij vrienden in het Zuiden van Frankrijk. Bedoeling was om maandag door te rijden naar Spanje. Qua planning leek me dat ideaal. Maar, en nu komt de kopbreker: hoe ga ik Spanje binnen gaan. Spanje eist, net als Frankrijk, een test. Maar de vraag is natuurlijk of ik met een negatieve test van donderdag legaal Spanje binnenkan.

Mijn vrienden in Frankrijk zijn al meermaals de grens over gegaan de voorbije weken. En nooit gecontroleerd. En ze zeggen me: doen gewoon. Je test uit België zal dan vier dagen oud zijn. Dat kan toch echt geen probleem opleveren. Maar ik vrees dat dat niet wettelijk volgens de regels is. Ik hoorde van iemand anders dat de test voor Spanje zelfs niet ouder dan 48 uur mag zijn. Anderen zeggen me: neem een sneltest mee in de auto. Die is voor Spanje voldoende. Nog anderen zeggen me: die regels worden eigenlijk enkel op de luchthaven gecontroleerd. Maar niet meer als je met de auto komt. En tenslotte heb je sowieso je test van donderdag, dat zal wel voldoende zijn.

Alles zegt me, take the risk. Je kunt aan de Spaanse grens altijd nog zeggen: oei, dat wist ik niet dat die test zo recent moest zijn. Maar ik heb me de voorbije anderhalf jaar altijd aan de regeltjes gehouden. Waarom zou ik ze nu ook niet strikt opvolgen. Dat zou zeggen dat ik het verblijf van twee dagen bij mijn vrienden in Frankrijk moet skippen, wat eigenlijk geen optie is. Of ik moet in het Zuiden van Frankrijk ook ergens een afspraak zien te regelen, om twee dagen na de Belgische test een Franse test te doen om Spanje 100% safe binnen te rijden.

Vraagje: wat zou jij doen? Of heeft iemand een manier om zonder teveel gesjoemel met één test, de Belgische, Spanje binnen te gaan? Alle tips zijn welkom…

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer