Een belangrijke vraag voor liefhebbers van Italiaanse wijn
Nieuws

Een belangrijke vraag voor liefhebbers van Italiaanse wijn

Een nieuw jaar, nieuwe plannen. Ik heb eind november vorig jaar, na lange voorbereidingen, mijn eigen wijnmerk en online wijnwinkel gelanceerd. Op dit moment heb ik zeven wijnen die ik onder eigen merk aanbieden kan. Mijn Belgische wijn Nobel Chardonnay, een bourgondische Chardonnay uit de Pays D’Oc, een Merlot Cabernet uit diezelfde streek, een sprankelende Cava Brut Reserva, een frisse Pouilly-Fumé, een Gran Reserva uit mijn geliefde Spanje en een klassevolle Barolo uit Italië. Stuk voor stuk wijnen die, tot mijn grote vreugde in de smaak blijken te vallen want deze wijnen vlogen echt de deur uit de voorbije maand. Bijna konden we niet meer volgen zelfs.

Op dit moment ben ik echter alweer bezig met nieuwe wijnen te zoeken, bij lokale wijnboeren, wijnen die ik de komende maanden zou willen aan je voorstellen. En er is één wijn die me op dit moment bijzonder gecharmeerd heeft. Het is, net als de Barola, een echte Italiaanse krachtpatser. Ik heb op dit moment gesprekken met een wijnboer die schitterende Amarone voor ons kan maken. Ik ben zelf gek op Amarone om eerlijk te zijn, dus ik heb zoveel zin om het te proberen. Maar er is wel een vraag die ik me stel. Enfin: die ik jullie wil stellen. Houden jullie ook van Amarone?

Een Amarone is een zogenaamde Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG) die geproduceerd wordt in 19 gemeenten onder het Gardameer, in de streek Valpolicella in de provincie Verona. Het is een wijn die wordt gemaakt van gedroogde druiven. Die druiven die geen schimmel hebben en die niet te dicht bij elkaar staan worden in oktober geselecteerd, maar worden nadien twee tot vier maanden gedroogd op houten rekken in speciaal geventileerde ruimtes. Tegen eind januari, begin februari hebben ze ongeveer een derde van hun gewicht verloren en dan worden ze pas geperst. Het levert een prachtige intense fluweelzachte wijn op met veel stevigheid en karakter waar ik persoonlijk enorm van hou, maar die sommige critici van het genre wat te zwaar kunnen vinden en die ook behoorlijk hoog zit in alcohol (minimum 14 graden, tot zelfs 17 graden).

De Amarone die ik op het hoog heb gaat de liefhebbers van het genre absoluut niet teleurstellen, integendeel. Ik zou dus weer een topwijn kunnen aanbieden tegen alweer een erg scherpe prijs. Dus ik heb echt veel goesting om er keihard voor te gaan. Maar ik wil natuurlijk echt wel wijnen op de markt brengen waar jullie, de volgers van Would Be Chef en van Wijn Ornelis van houden en voor open staan. En daarom mijn vraag: zou jij zo’n heerlijke Amarone lekker vinden? Zo’n stevige Italiaan? Laat het me even weten via onze contactpagina of in de comments hieronder. Nu al merci voor je goede raad!

Gerelateerde nieuwsberichten

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer

iStock

Een slim trucje om je lief vandaag te verrassen

Over exact twee maand is het… 14 februari. Dan is het Valentijn. Het feest van de liefde. Maar zoveel mensen vinden dat een commercieel gedoe en zien het niet zitten om dan het verplichte romantische nummertje op te voeren … Lees meer