Een nieuw jaar, nieuwe plannen. Ik heb eind november vorig jaar, na lange voorbereidingen, mijn eigen wijnmerk en online wijnwinkel gelanceerd. Op dit moment heb ik zeven wijnen die ik onder eigen merk aanbieden kan. Mijn Belgische wijn Nobel Chardonnay, een bourgondische Chardonnay uit de Pays D’Oc, een Merlot Cabernet uit diezelfde streek, een sprankelende Cava Brut Reserva, een frisse Pouilly-Fumé, een Gran Reserva uit mijn geliefde Spanje en een klassevolle Barolo uit Italië. Stuk voor stuk wijnen die, tot mijn grote vreugde in de smaak blijken te vallen want deze wijnen vlogen echt de deur uit de voorbije maand. Bijna konden we niet meer volgen zelfs.
Op dit moment ben ik echter alweer bezig met nieuwe wijnen te zoeken, bij lokale wijnboeren, wijnen die ik de komende maanden zou willen aan je voorstellen. En er is één wijn die me op dit moment bijzonder gecharmeerd heeft. Het is, net als de Barola, een echte Italiaanse krachtpatser. Ik heb op dit moment gesprekken met een wijnboer die schitterende Amarone voor ons kan maken. Ik ben zelf gek op Amarone om eerlijk te zijn, dus ik heb zoveel zin om het te proberen. Maar er is wel een vraag die ik me stel. Enfin: die ik jullie wil stellen. Houden jullie ook van Amarone?
Een Amarone is een zogenaamde Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG) die geproduceerd wordt in 19 gemeenten onder het Gardameer, in de streek Valpolicella in de provincie Verona. Het is een wijn die wordt gemaakt van gedroogde druiven. Die druiven die geen schimmel hebben en die niet te dicht bij elkaar staan worden in oktober geselecteerd, maar worden nadien twee tot vier maanden gedroogd op houten rekken in speciaal geventileerde ruimtes. Tegen eind januari, begin februari hebben ze ongeveer een derde van hun gewicht verloren en dan worden ze pas geperst. Het levert een prachtige intense fluweelzachte wijn op met veel stevigheid en karakter waar ik persoonlijk enorm van hou, maar die sommige critici van het genre wat te zwaar kunnen vinden en die ook behoorlijk hoog zit in alcohol (minimum 14 graden, tot zelfs 17 graden).
De Amarone die ik op het hoog heb gaat de liefhebbers van het genre absoluut niet teleurstellen, integendeel. Ik zou dus weer een topwijn kunnen aanbieden tegen alweer een erg scherpe prijs. Dus ik heb echt veel goesting om er keihard voor te gaan. Maar ik wil natuurlijk echt wel wijnen op de markt brengen waar jullie, de volgers van Would Be Chef en van Wijn Ornelis van houden en voor open staan. En daarom mijn vraag: zou jij zo’n heerlijke Amarone lekker vinden? Zo’n stevige Italiaan? Laat het me even weten via onze contactpagina of in de comments hieronder. Nu al merci voor je goede raad!
Vandaag is 12 september, dat is World Gym Day. Ik ben nu een kleine maand gezonder aan het leven, met goed resultaat. Ik ben zo’n kleine 7 kilo kwijt, de XL-hemden hangen weer verder weg in de kast omdat ik weer in de L kan, en ik voel me vooral beter … Lees meer
Ik was zes. Ik was een klein Svenneke. En ik mocht naar het eerste leerjaar in de basisschool in Knesselare. Dat ik me 45 jaar later die eerste schooldag nog herinneren kan heeft maar één reden: ik werd meteen gestraft voor baldadig gedrag op de speelplaats … Lees meer
Vandaag komt een droom uit. We gaan lunchen op een van de meest iconische plekken in de wereld. Bij Asador Etxebarri in Baskenland. Het verhaal van dit restaurant is zeer bijzonder … Lees meer
Iedereen houdt van lasagne, jong en oud. Vandaag kun je lasagne op zoveel verschillende manieren eten. Op de klassieke manier, maar ook met vis (mijn visboer C-Food in Lochristi heeft altijd twee verschillende vis-lasagnes in de aanbieding, eentje met zalm en een met zeevruchten en beiden zijn heerlijk) … Lees meer
Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer
Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer
Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer
Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer