Eén ding dat ik echt haat (aan mezelf) in de keuken
Nieuws

Eén ding dat ik echt haat (aan mezelf) in de keuken

Ik zal eerlijk zijn: we maken allemaal wel eens foutjes. In het leven. En in de keuken. Missen is gewoon menselijk. En je mag ook niet al te streng voor jezelf zijn. Maar er is één ding dat ik echt niet zo goed verdragen kan. Niet van andere mensen, en al zeker niet van mezelf. En dat is “eten weggooien”.

Ik ben absoluut geen heilige, en ik zondig ook wel eens, maar ik doe wel mijn uiterste best om zo weinig mogelijk eten verloren te laten gaan. Uit respect voor het harde werk van de producenten en uit respect voor hun mooie producten. Maar ook omdat er zoveel mensen zijn die het heel wat minder hebben. Er gaat zoveel eten verloren in de wereld, terwijl er ook nog zoveel armoede en zelfs hongersnood is. Daarom probeer ik al de voedingswaren in mijn koelkast en kelder op tijd te verwerken, en er iets lekkers van te maken.

Vandaag is het Stop Food Waste Day. En daarom wil ik iedereen vragen om net iets slimmer en creatiever met restjes om te gaan. Je kunt met overschotjes zoveel leuke nieuwe gerechten verzinnen. Tussendoortjes. Salades. Spreads voor op de boterham. Pasta’s. Ovenschotels. Gooi daarom niks weg. Check op tijd de houdbaarheidsdata van alle producten en koop nooit teveel eten dat je nadien toch weer weggooit. Het is ook weggegooid geld. Het is gewoon zonde.

En nog een tip: check zeker eens de recepten op deze blog. Ik maak er echt een erezaak van om zoveel mogelijk met gewone ingrediënten te werken, en ook niet teveel ingrediënten in één gerecht te verwerken, zodat je niet met teveel overschot zit. Maar verder heb ik ook een heleboel gerechten staan die net verzonnen zijn op basis van restjes, en die je dus wel zullen kunnen inspireren.

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer