Eén ding dat ik echt haat (aan mezelf) in de keuken
Nieuws

Eén ding dat ik echt haat (aan mezelf) in de keuken

Ik zal eerlijk zijn: we maken allemaal wel eens foutjes. In het leven. En in de keuken. Missen is gewoon menselijk. En je mag ook niet al te streng voor jezelf zijn. Maar er is één ding dat ik echt niet zo goed verdragen kan. Niet van andere mensen, en al zeker niet van mezelf. En dat is “eten weggooien”.

Ik ben absoluut geen heilige, en ik zondig ook wel eens, maar ik doe wel mijn uiterste best om zo weinig mogelijk eten verloren te laten gaan. Uit respect voor het harde werk van de producenten en uit respect voor hun mooie producten. Maar ook omdat er zoveel mensen zijn die het heel wat minder hebben. Er gaat zoveel eten verloren in de wereld, terwijl er ook nog zoveel armoede en zelfs hongersnood is. Daarom probeer ik al de voedingswaren in mijn koelkast en kelder op tijd te verwerken, en er iets lekkers van te maken.

Vandaag is het Stop Food Waste Day. En daarom wil ik iedereen vragen om net iets slimmer en creatiever met restjes om te gaan. Je kunt met overschotjes zoveel leuke nieuwe gerechten verzinnen. Tussendoortjes. Salades. Spreads voor op de boterham. Pasta’s. Ovenschotels. Gooi daarom niks weg. Check op tijd de houdbaarheidsdata van alle producten en koop nooit teveel eten dat je nadien toch weer weggooit. Het is ook weggegooid geld. Het is gewoon zonde.

En nog een tip: check zeker eens de recepten op deze blog. Ik maak er echt een erezaak van om zoveel mogelijk met gewone ingrediënten te werken, en ook niet teveel ingrediënten in één gerecht te verwerken, zodat je niet met teveel overschot zit. Maar verder heb ik ook een heleboel gerechten staan die net verzonnen zijn op basis van restjes, en die je dus wel zullen kunnen inspireren.

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer