Eén ding dat ik echt haat (aan mezelf) in de keuken
Nieuws

Eén ding dat ik echt haat (aan mezelf) in de keuken

Ik zal eerlijk zijn: we maken allemaal wel eens foutjes. In het leven. En in de keuken. Missen is gewoon menselijk. En je mag ook niet al te streng voor jezelf zijn. Maar er is één ding dat ik echt niet zo goed verdragen kan. Niet van andere mensen, en al zeker niet van mezelf. En dat is “eten weggooien”.

Ik ben absoluut geen heilige, en ik zondig ook wel eens, maar ik doe wel mijn uiterste best om zo weinig mogelijk eten verloren te laten gaan. Uit respect voor het harde werk van de producenten en uit respect voor hun mooie producten. Maar ook omdat er zoveel mensen zijn die het heel wat minder hebben. Er gaat zoveel eten verloren in de wereld, terwijl er ook nog zoveel armoede en zelfs hongersnood is. Daarom probeer ik al de voedingswaren in mijn koelkast en kelder op tijd te verwerken, en er iets lekkers van te maken.

Vandaag is het Stop Food Waste Day. En daarom wil ik iedereen vragen om net iets slimmer en creatiever met restjes om te gaan. Je kunt met overschotjes zoveel leuke nieuwe gerechten verzinnen. Tussendoortjes. Salades. Spreads voor op de boterham. Pasta’s. Ovenschotels. Gooi daarom niks weg. Check op tijd de houdbaarheidsdata van alle producten en koop nooit teveel eten dat je nadien toch weer weggooit. Het is ook weggegooid geld. Het is gewoon zonde.

En nog een tip: check zeker eens de recepten op deze blog. Ik maak er echt een erezaak van om zoveel mogelijk met gewone ingrediënten te werken, en ook niet teveel ingrediënten in één gerecht te verwerken, zodat je niet met teveel overschot zit. Maar verder heb ik ook een heleboel gerechten staan die net verzonnen zijn op basis van restjes, en die je dus wel zullen kunnen inspireren.

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer