Eén ding zou de horeca moeten onthouden van de lockdown
Nieuws

Eén ding zou de horeca moeten onthouden van de lockdown

Vandaag is het eindelijk zo ver: de horeca mag weer open. Na maanden lockdown kan gelukkig ook deze sowieso al beproefde sector weer op gang komen. Beproefd omdat de winstmarges bij restaurants echt heel klein zijn. Het is sowieso al rekenen en puzzelen om alles te laten kloppen; en de verplichte sluiting heeft het water aan de lippen gebracht van heel veel zaken.

Maar laat ons positief zijn vandaag. De horeca-uitbaters mogen weer doen wat ze het liefste doen: gasten ontvangen en ze verwennen met drank en spijs. Van de sterrenrestaurants tot de brasserieën, allemaal willen ze hun klanten verwennen met lekkers, en daar zelf hun brood mee verdienen. Vanaf vandaag mag dat weer.

Eén ding zou ik de horeca-uitbaters willen aanraden: blijf zeker in eerste instantie, maar best ook op langere termijn, afhaal organiseren. Velen hebben tijdens de lockdown menu’s bedacht die of thuis werden geleverd, of konden worden afgehaald. Heel veel mensen hebben het gemak daarvan leren kennen, en het was een mooi alternatief voor op restaurant gaan: het restauranteten bij je thuis brengen.

Fleur de Lys is een restaurant in Lochristi, tegenover ons nieuwe huis, dat het slim aanpakt. Ze hebben in een zaaltje van hun restaurant een foodboetiek geopend, waar je heerlijke gerechten mee kunt nemen, mooi voorbereid en verpakt, als je wil met een aangepast flesje wijn bij. Ze zijn ermee gestart tijdens de lockdown, en zijn ook van plan om er mee verder te gaan. Slim vind ik dat. En handig, zo vlak bij de deur.

We weten niet of er nog eens een heropflakkering van het virus, en een bijhorende lockdown komt, en dan is het toch wel slim om goed draaiende alternatieven achter de hand te houden. En het is sowieso zalig dat je als klant de keuze hebt: daar ter plekke eten, of gezellig thuis. Allebei zijn fijn; er is een moment voor alles.

Beste horeca, veel succes vandaag. Hou het zo veilig mogelijk, maar maak het ook gezellig. Geniet van je job, en laat de klanten ook genieten, want daar draait alles om.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer