Eén ding zou de horeca moeten onthouden van de lockdown
Nieuws

Eén ding zou de horeca moeten onthouden van de lockdown

Vandaag is het eindelijk zo ver: de horeca mag weer open. Na maanden lockdown kan gelukkig ook deze sowieso al beproefde sector weer op gang komen. Beproefd omdat de winstmarges bij restaurants echt heel klein zijn. Het is sowieso al rekenen en puzzelen om alles te laten kloppen; en de verplichte sluiting heeft het water aan de lippen gebracht van heel veel zaken.

Maar laat ons positief zijn vandaag. De horeca-uitbaters mogen weer doen wat ze het liefste doen: gasten ontvangen en ze verwennen met drank en spijs. Van de sterrenrestaurants tot de brasserieën, allemaal willen ze hun klanten verwennen met lekkers, en daar zelf hun brood mee verdienen. Vanaf vandaag mag dat weer.

Eén ding zou ik de horeca-uitbaters willen aanraden: blijf zeker in eerste instantie, maar best ook op langere termijn, afhaal organiseren. Velen hebben tijdens de lockdown menu’s bedacht die of thuis werden geleverd, of konden worden afgehaald. Heel veel mensen hebben het gemak daarvan leren kennen, en het was een mooi alternatief voor op restaurant gaan: het restauranteten bij je thuis brengen.

Fleur de Lys is een restaurant in Lochristi, tegenover ons nieuwe huis, dat het slim aanpakt. Ze hebben in een zaaltje van hun restaurant een foodboetiek geopend, waar je heerlijke gerechten mee kunt nemen, mooi voorbereid en verpakt, als je wil met een aangepast flesje wijn bij. Ze zijn ermee gestart tijdens de lockdown, en zijn ook van plan om er mee verder te gaan. Slim vind ik dat. En handig, zo vlak bij de deur.

We weten niet of er nog eens een heropflakkering van het virus, en een bijhorende lockdown komt, en dan is het toch wel slim om goed draaiende alternatieven achter de hand te houden. En het is sowieso zalig dat je als klant de keuze hebt: daar ter plekke eten, of gezellig thuis. Allebei zijn fijn; er is een moment voor alles.

Beste horeca, veel succes vandaag. Hou het zo veilig mogelijk, maar maak het ook gezellig. Geniet van je job, en laat de klanten ook genieten, want daar draait alles om.

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer