Een fantastische nieuwe food hype!
Nieuws

Een fantastische nieuwe food hype!

Dat steeds meer mensen aan het bakken zijn zal je ook wel al opgevallen zijn. Taarten zijn populair, bananenbrood is een hype, maar heel veel mensen zijn nu voor het eerst ook gewoon brood aan het bakken. Vandaar dat er soms een tijdelijk tekort aan bloem is in de winkels. En het leuke is dat mensen steeds creatiever worden. Eerst bakken ze een gewoon brood, dan eens noten- of krentenbrood, en de durvers gaan nog een stapje verder.

Een zeer geestige en fantasievolle hype is die van de “broodkunst”. Met verse kruiden, groenten, fruit, noten, en eetbare bloemen worden hele tekeningen gemaakt op zelfgebakken brood. Als basis wordt daarvoor meestal deeg van zuurdesembrood of focaccia gebruikt. Het deeg is dus eigenlijk het doek waarop deze bakkers met alle andere ingrediënten een kunstwerk creëren dat op de koop toe ook nog eens eetbaar is.

Het is een internationale trend met heel veel prachtige voorbeelden, waar ik bijna niet zou durven van eten, zo mooi. Bij ons zag ik zo’n brood voor het eerst verschijnen op de populaire blog hap en tap van mijn toekomstige dorpsgenote Myriam uit Lochristi. Zij is echt één van de meest creatieve foodbloggers van ons land, die bijna elke dag bezig is met het maken van nieuwe, mooie, lekkere, en vaak ook unieke creaties. Zo zag haar schitterende broodkunst eruit. Ga maar eens naar haar blog voor haar recept.

Een fantastische nieuwe food hype!
Een fantastische nieuwe food hype!

Hieronder nog een paar prachtige voorbeelden. Misschien iets om zelf eens te proberen? Bij mij kriebelt het eerlijk gezegd wel….

https://www.instagram.com/p/CAKbaR1l3Ny/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/B2HpQV0AQKV/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CAIVo6DlNAb/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/B_6AjOlhmTq/?utm_source=ig_web_copy_link

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer