Een fantastische nieuwe food hype!
Nieuws

Een fantastische nieuwe food hype!

Dat steeds meer mensen aan het bakken zijn zal je ook wel al opgevallen zijn. Taarten zijn populair, bananenbrood is een hype, maar heel veel mensen zijn nu voor het eerst ook gewoon brood aan het bakken. Vandaar dat er soms een tijdelijk tekort aan bloem is in de winkels. En het leuke is dat mensen steeds creatiever worden. Eerst bakken ze een gewoon brood, dan eens noten- of krentenbrood, en de durvers gaan nog een stapje verder.

Een zeer geestige en fantasievolle hype is die van de “broodkunst”. Met verse kruiden, groenten, fruit, noten, en eetbare bloemen worden hele tekeningen gemaakt op zelfgebakken brood. Als basis wordt daarvoor meestal deeg van zuurdesembrood of focaccia gebruikt. Het deeg is dus eigenlijk het doek waarop deze bakkers met alle andere ingrediënten een kunstwerk creëren dat op de koop toe ook nog eens eetbaar is.

Het is een internationale trend met heel veel prachtige voorbeelden, waar ik bijna niet zou durven van eten, zo mooi. Bij ons zag ik zo’n brood voor het eerst verschijnen op de populaire blog hap en tap van mijn toekomstige dorpsgenote Myriam uit Lochristi. Zij is echt één van de meest creatieve foodbloggers van ons land, die bijna elke dag bezig is met het maken van nieuwe, mooie, lekkere, en vaak ook unieke creaties. Zo zag haar schitterende broodkunst eruit. Ga maar eens naar haar blog voor haar recept.

Een fantastische nieuwe food hype!
Een fantastische nieuwe food hype!

Hieronder nog een paar prachtige voorbeelden. Misschien iets om zelf eens te proberen? Bij mij kriebelt het eerlijk gezegd wel….

https://www.instagram.com/p/CAKbaR1l3Ny/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/B2HpQV0AQKV/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CAIVo6DlNAb/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/B_6AjOlhmTq/?utm_source=ig_web_copy_link

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer