Een fantastische nieuwe food hype!

Dat steeds meer mensen aan het bakken zijn zal je ook wel al opgevallen zijn. Taarten zijn populair, bananenbrood is een hype, maar heel veel mensen zijn nu voor het eerst ook gewoon brood aan het bakken. Vandaar dat er soms een tijdelijk tekort aan bloem is in de winkels. En het leuke is dat mensen steeds creatiever worden. Eerst bakken ze een gewoon brood, dan eens noten- of krentenbrood, en de durvers gaan nog een stapje verder.

Een zeer geestige en fantasievolle hype is die van de “broodkunst”. Met verse kruiden, groenten, fruit, noten, en eetbare bloemen worden hele tekeningen gemaakt op zelfgebakken brood. Als basis wordt daarvoor meestal deeg van zuurdesembrood of focaccia gebruikt. Het deeg is dus eigenlijk het doek waarop deze bakkers met alle andere ingrediënten een kunstwerk creëren dat op de koop toe ook nog eens eetbaar is.

Het is een internationale trend met heel veel prachtige voorbeelden, waar ik bijna niet zou durven van eten, zo mooi. Bij ons zag ik zo’n brood voor het eerst verschijnen op de populaire blog hap en tap van mijn toekomstige dorpsgenote Myriam uit Lochristi. Zij is echt één van de meest creatieve foodbloggers van ons land, die bijna elke dag bezig is met het maken van nieuwe, mooie, lekkere, en vaak ook unieke creaties. Zo zag haar schitterende broodkunst eruit. Ga maar eens naar haar blog voor haar recept.

 

Hieronder nog een paar prachtige voorbeelden. Misschien iets om zelf eens te proberen? Bij mij kriebelt het eerlijk gezegd wel….