Een fantastische nieuwe food hype!
Nieuws

Een fantastische nieuwe food hype!

Dat steeds meer mensen aan het bakken zijn zal je ook wel al opgevallen zijn. Taarten zijn populair, bananenbrood is een hype, maar heel veel mensen zijn nu voor het eerst ook gewoon brood aan het bakken. Vandaar dat er soms een tijdelijk tekort aan bloem is in de winkels. En het leuke is dat mensen steeds creatiever worden. Eerst bakken ze een gewoon brood, dan eens noten- of krentenbrood, en de durvers gaan nog een stapje verder.

Een zeer geestige en fantasievolle hype is die van de “broodkunst”. Met verse kruiden, groenten, fruit, noten, en eetbare bloemen worden hele tekeningen gemaakt op zelfgebakken brood. Als basis wordt daarvoor meestal deeg van zuurdesembrood of focaccia gebruikt. Het deeg is dus eigenlijk het doek waarop deze bakkers met alle andere ingrediënten een kunstwerk creëren dat op de koop toe ook nog eens eetbaar is.

Het is een internationale trend met heel veel prachtige voorbeelden, waar ik bijna niet zou durven van eten, zo mooi. Bij ons zag ik zo’n brood voor het eerst verschijnen op de populaire blog hap en tap van mijn toekomstige dorpsgenote Myriam uit Lochristi. Zij is echt één van de meest creatieve foodbloggers van ons land, die bijna elke dag bezig is met het maken van nieuwe, mooie, lekkere, en vaak ook unieke creaties. Zo zag haar schitterende broodkunst eruit. Ga maar eens naar haar blog voor haar recept.

Een fantastische nieuwe food hype!
Een fantastische nieuwe food hype!

Hieronder nog een paar prachtige voorbeelden. Misschien iets om zelf eens te proberen? Bij mij kriebelt het eerlijk gezegd wel….

https://www.instagram.com/p/CAKbaR1l3Ny/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/B2HpQV0AQKV/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CAIVo6DlNAb/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/B_6AjOlhmTq/?utm_source=ig_web_copy_link

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer