Een cappuccino om de dag te starten is altijd een lekker idee. Toch? Ik vind zo’n cappuccino trouwens ook erg lekker na een dinertje, maar dat zullen ze in Italië een doodzonde vinden, want de traditie wil daar dat je na elf uur ’s ochtends echt geen cappuccino meer bestellen mag.
Hoe dan ook, een cappuccino is heerlijk, ook thuis. Maar niet iedereen heeft natuurlijk zo’n handige opschuimer in huis. Gelukkig hebben we wel bijna allemaal een microgolfoven, en daarmee kun je ook perfect melkschuim voor op je koffie maken. Ik leg je even uit hoe.
De truc is simpel. Als je een afsluitbaar potje hebt, bijvoorbeeld een leeg confituurpotje, vul dat dan voor de helft met melk. Vervolgens moet je er eens geweldig goed mee schudden. Open het potje en zet het daarna een dertigtal seconden in je microgolfoven op stevige kracht, en je zult heerlijk schuim hebben voor op je koffie. Een klein cadeautje om je dag lekker te starten!
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer