Een gouden tip voor dit weekend!

Maandag is het weer zover, vrienden. Dan is de zomervakantie weer helemaal over en uit. Dan barst het weer los: het dagelijkse leven met al z’n beslommeringen en druk. Dan gaan de kinderen weer naar school. Dan komt de drukte van het schooljaar en de werkweek weer keihard binnen gedonderd. Je kent ze wellicht ook wel: die files naar de badkamer, die aan de ontbijttafel, en dan zwijgen we nog over de echte files naar het werk. Weg met die lange zomeravonden, de agenda wordt weer helemaal de baas. Vervelend. Jammer. Of net niet?

Want je kunt de start van het schooljaar natuurlijk zien als een immense druk, maar ook als een grote kans. Want een dagelijkse ritme kan je helpen om weer goed in je vel te zitten. Een vast ritme helpt je namelijk om gezond te leven, dat is algemeen bekend. Als je wat kilootjes wil verliezen is dit dan ook het uitgelezen moment. Ga na een lange werkdag niet te laat slapen, en op een vast uur. Probeer die glaasjes wijn te vermijden, en zeker die halve of hele flessen. Zet de wekker ook weer op een vast tijdstip. Maak weer elke ochtend thee met gember en citroen. Eet een gezond ontbijtje. Maak misschien ook weer een weekplanning, zoals Rani De Coninck dat in haar geweldige boek “Goed plan” slim heeft uitgelegd. Probeer op vaste momenten weer wat te sporten. Drink weer veel water. Bedenk ook hoe je gezond en licht lunchen kunt. Ik ga je daar de komende weken wat bij helpen met een “Back To School” Special waarin ik je veel gezonde en nuttige tips ga geven.

Maar daarom heb ik voor jullie een gouden tip. Vier morgen of zondagmiddag met het hele gezin uitgebreid het einde van de zomervakantie. Doe nog één keer heel bewust alles waar je de voorbije maanden zo intens van genoten hebt. Zet morgenvroeg voor de laatste keer geen wekker. Wordt nog één keer gewoon wakker zonder stress. Aperitief nog eens uitgebreid. Trek een topflesje open. Organiseer nog eens een fantastische barbecue. Het wordt nog eens prachtig weer zaterdag. Geniet ervan. En vooral: klink samen op hoe mooi de zomer wel was, en ook op hoe fijn een vast werkritme vanaf maandag weer zal zijn. Het zal jezelf en vooral ook je kinderen duidelijk maken dat er een tijd voor alles is. En het zal maandag zoveel makkelijker maken. Want ja, het wordt hectisch. Maar over een dikke week mag je alweer “weekend” vieren. En zo valt er altijd wel iets te vieren.