Eén keer per week een etentje met 10 man? Waanzin!
Nieuws

Eén keer per week een etentje met 10 man? Waanzin!

Kijk, ik ben een ontzettend grote levensgenieter. Ik eet graag. Ik ga zo graag op restaurant. Ik kook vooral graag, en ik kook het liefste voor (veel) mensen. Voor mensen die ik graag zie en wil verwennen. Laat dat duidelijk zijn. Dus ik snak er absoluut ook naar om weer familie en vrienden uit te mogen nodigen en uitgebreid voor hen te koken. Liever gisteren dan morgen. Maar…

Er is toch wel een hele grote maar. Ik vind gezondheid zoveel belangrijker dan gezelligheid. Ik wil zo’n etentjes dus enkel organiseren of bijwonen wanneer het min of meer veilig is en ik geen mensen in gevaar kan brengen. En zelf wil ik ook liefst gezond blijven en nog lang leven. Dus zo’n diners lijken me nog niet meteen haalbaar… Etentjes met vrienden zijn er tenslotte om het leven te vieren, en niet om ziekte en dood te verspreiden.

De geruchten dat we binnenkort één keer per week een etentje met 10 gasten zouden mogen organiseren bij ons thuis zijn hopelijk kwakkels. Ze lijken me namelijk te zot om waar te zijn. De verspreiding van het virus mag dan wel wat vertraagd zijn, maar het virus zelf blijft even gevaarlijk en zelfs levensbedreigend. Etentjes met tien man lijken me dan ook de ideale manier om dat rotvirus vrij spel te geven.

Het zou één keer per week mogen. En het zou altijd met dezelfde groep moeten. Organiseer dat eens zeg. En vooral: controleer dat eens. Onmogelijk werk toch. Met welke groep moet je dat dan doen? De familie of de schoonfamilie? Vrienden of buren? Ik wil niet kiezen. En eerlijk: ik wil ook niet elke week dezelfde tien mensen in m’n kot. Laat het uit. Dus zelfs als het zou mogen: ik doe niet mee.

Ik denk en hoop dat de geruchten dus kwakkels zijn. Want ja, ik hoop ook dat de strenge quarantaine kan gelost worden, voorzichtig. Eerst moeten we de economie weer rustig wakker maken. Winkels openen, bedrijven. Op een zo veilig mogelijke manier. We kunnen ons geen economisch bloedbad veroorloven. We moeten zorgen dat we niet met z’n allen armer uit deze crisis komen.

Maar gezellige etentjes da’s voor later. Veel later vrees ik. Wanneer we bij elkaar kunnen zitten, flessen en kroketten doorgeven, wanneer schouderklopjes en aanrakingen weer normaal zijn. Dus, komaan mensen, laat ons nog even volhouden en op een hele slimme manier de versoepeling van die lockdown aanpakken. En dus niet met een grote gourmetavond volgende week zaterdag. Dat lijkt me echt absolute waanzin.

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer