Een keuken zonder dampkap? Een goed idee?
Nieuws

Een keuken zonder dampkap? Een goed idee?

OK, dit klinkt misschien heel stom. Maar we zijn nu volop beslissingen over onze nieuwe keuken in Lochristi aan het nemen, en ik besef dat die beslissingen definitief zijn, en ik wil zo weinig mogelijk fouten maken. Ik heb de standaardhoogte van het werkblad op aanraden van vele volgers van deze blog al laten aanpassen. Normaal blijkt dat 90 cm te zijn, maar ik heb het naar 95 laten brengen. Het lijkt me net iets makkelijker om op die hoogte een werkblad te hebben.

Net als in ons huis in Rijmenam ga ik ook deze keer voor twee vaatwassers. Dat klinkt misschien overdreven. Maar als je een etentje geeft voor tien man met zeven of acht gangen, dan is dat zo superhandig. We hebben er hier het voorbije anderhalve decennium zoveel plezier aan beleefd, dat we daar nu ook weer voor willen gaan. Zo handig.

Ook de ovens en het inductievuur zijn intussen beslist. Ik heb maar één grote twijfel over. De dampkap. De bedoeling is namelijk dat ik ga koken op een kookeiland, en we willen eigenlijk geen dampkap die uit het plafond komt. De enige optie is dus een dampkap op werkblad-hoogte. Maar eerlijk: ik twijfel toch een beetje of ik dat echt wel wil… Zo’n damkap komt dan naar boven uit het werkblad, en de vraag is of dat wel aangenaam is, en mooi? En vooral: is het wel nodig?

Nu kook ik al erg vaak zonder dampkap. Ik laat ze gewoon uit. Dus vraag ik me oprecht af: wanneer kun je echt niet zonder? Wat gebeurt er als je er geen hebt? Geurhinder in het huis? Gaan de ramen aandampen? Ga je een vettig plafond krijgen? Zorgt het voor vochtproblemen? Ik vraag het me echt af. Iemand ervaring met een keuken zonder dampkap? Ben ik gek om het te overwegen? Kortom: als iemand goede raad heeft, please, help me!

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer